145 zadnji brisalec

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

aha, potem bom pa v garaži ga pustu neki časa, da se mal ogreje, potem pa kar bo pa bo. A to se pravi, da je so bli pri prejšnji 145 teli čepki že potrgani, ker sem samo odvil 4 vijake dol in mi je use v roki ustalo. Zanimivo.

hvala
lp
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

skor vedno se kak polomi, ce ne to pa vsaj ful slabo prime.
Slika
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Evo, pa se meni! :x

Zjutraj vklopim brisalce spredaj... nato se zadaj, se premakne na smer urinega kazalca ob desetih (gledano od znotraj ven). Motorcek se neki slisi in to je to.

Ce prav razumem do zdaj napisano, je potrebno razdreti, spucat in podmazat akso motorcka? Obstaja mogoce kaksno slikovno gradivo? :wink:

lp
Slika
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

nedolgo tega sem pri tem opravilu pomagal permetu in ti predlagam, da raje kupis rabljen motorcek. midva sva rabila okoli 3 ure za vse skupaj.. da raznih odrgnin in ran po rokah ne omenjam :D
Slika
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Se zanimivost... zjutraj vzgem avto in se zadnji brisalec sam od sebe vrne v prvotni polozaj. Od takrat ga nisem tikal :lol:

Popoldne se opogumim in ga vklopim :lol:
Slika
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Potem, ko sem ga spet vklopil, se je zgodilo enako - obstal v vmesnem polozaju! :doubt:

Sem pa vceraj hotel pogledat kaj se da narediti in odstranil zadnjo plastiko, snel brisalec, vzel ven "motorcek" in ne vem kako naprej?

Ce odprem mehanizem, je notri polno masti in tu ne bi nic tikal. Sama pesta od brisalca dol, pa izgleda zelo kompaktna.

Kaj tocno ste podmazali?

lp
Slika
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

Če kdo mene vpraša mam tud na 146-ki zadaj brisalec,pa avto imam 1 leto pa nevem če sem 1 x prižgal zadaj brisalec.Ker ga tako rekoč ne rabim.
Saj pa če dež gre,kapljice itak odtekajo dol pa se vedno da videt brez problema skozi.

l.p.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

kixs napisal/-a:Potem, ko sem ga spet vklopil, se je zgodilo enako - obstal v vmesnem polozaju! :doubt:

Sem pa vceraj hotel pogledat kaj se da narediti in odstranil zadnjo plastiko, snel brisalec, vzel ven "motorcek" in ne vem kako naprej?

Ce odprem mehanizem, je notri polno masti in tu ne bi nic tikal. Sama pesta od brisalca dol, pa izgleda zelo kompaktna.

Kaj tocno ste podmazali?

lp
odpret mors motorcek in izbit ven os na katero je pritrjen brisalec.
je pa to res dirty job in se 1x predlagam, da nekje najdes rabljenega:)
Slika
zunno
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

@Lasko-Team: Zadnji brisalec na 145ki je nujno potreben ker majhne kapljice ostanejo na zadnjem steklu.

Najbolj to opaziš na avtocesti ker se ti v dežju zelo hitro zgodi da ne vidiš več dobro avtomonilov za sabo.
I love the smell of petrol in the morning.
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

Saj res sem neumen ja,moja 146 ima daljžo rit z pritlažnikom,pa ko se pelješ po dežju se zadaj ne more dež in od koles se ne more nabirat na steklo. 145 pa ima odrezano rit pa ravno steklo pa se zelo rado nabira gor.
Se že peljal za par avti ki imajo tud odrezano rit pa je steklo blo ful umazano.

l.p.
J1897
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Tolmin

si bom sposodil kar to temo
mogoče kdo ve, kako je pritrjena plastika okrog stikal za dvig/spust stranskih stekel pri 145/146ki?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Zataknjena je z kovinskim zatičom.

Lp
J1897
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Tolmin

aha...in kako bi se dalo to fiksirat? ker meni je plastika malenkostno (1 mm) odstopila od plastike pri kljuki, vsa stvar pa se na pritisk sicer vrne na pravo mesto, vendar pa tam ne ostane.
lp
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Kaksna je kaj cena rabljenih motorckov za zadnji brisalec?

lp
Slika
Uporabniški avatar
kleva
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Izola

se mi zdi da mam jaz enega:)
Odgovori
  • Informacija