LMM

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

žal pri servisu nismo menjali svečk,pa tudi dvomim da so sploh že kdaj bile menjane
#-o

Življenjska doba pa naj bi bila 100.000 km :lol: In pol pravijo, da alfa ne drži =D> :lol: 8) :mrgreen:
boszve
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: žiri

ker ne vem kje naj vprašam,kaj za vraga je v filtru ena cev,ki je podobna vazi brez dna,bom vprašal kar tukaj.
kaj za vraga je funkcija tiste cevi??? :doubt:

jaz sem en čas gledal tisto čudo,pol sem se pa odloču,da je verjetn brezveze noter,tko da je nisem dal več nazaj noter.

rezultat....avto potegne veliko bolše kot prej..tudi obrate pridobiva veliko lažje.
glede na to da sem lmm čistil že 2x,pa ni blo nobenega učinka,svečk tud še nisem menjal( bom mel kmal roj. dan,pa čakam d me vprašajo kj bi rad mel :D )
no,da nam nakladal....je lahko kaj narobe,če tiste "vaze" ni notri v filtru??? :?:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Ena je okrogle oblike in skrbi za pravilno lego filtra, da ne pleše - če si mislil tole.

Ena cev pa vodi iz filtra ven, ki skrbi za dotok zraka. Nisem pa te razumel najbolje, kakšno cev v samem filtru misliš. Maš okroglega ali pravokotnega?
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
jeba2
Alfa Member
Alfa Member

tudi jaz imam te probleme na 1.8 ts.ne najdem napake.pri 5000obratih mi avto zamori,sem pa opazil da ima neki cudenj vonj iz auspuha.ce mi lambda sonda crkne ali tudi avto zamori? ampak na porabi bencina se pa nic ne pozna.ko sem lmm izklopil mi je avto skoraj crknil. prosim za pomoc(veliki servis je narejen 90,000km ).
boszve
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: žiri

alfa_samec napisal/-a:Ena je okrogle oblike in skrbi za pravilno lego filtra, da ne pleše - če si mislil tole.

Ena cev pa vodi iz filtra ven, ki skrbi za dotok zraka. Nisem pa te razumel najbolje, kakšno cev v samem filtru misliš. Maš okroglega ali pravokotnega?
filter je okrogel,cev pa se nahaja v filtru..
prebral...mi je vzelo malo več časa :mrgreen:
kolkr sem jaz razumu,naj bi to nekako reguliralo pretok zraka,da ga je v nizkih obratih manj,pri višjih pa naj bi ga zavrtinčilo.. naj bi tudi nekako obvarovalo lmm...zarad nekontroliranega pretoka zraka...uglavnem eni so proti,velika večina pa se strinja da avto gre bolje,če tega ni v filtru...
Zanimivo pri vsem skupaj se mi zdi,da mi je poraba padla iz 11-12 na 8-9(ravnokar računal)-no je pa res da sem pokuril samo en rezervar.
Ja od zdaj naprej bom DE-CON :lol:

Avto sm sicer hotu prodat(punca dela izpit,pa sva kupla še enga saxo-ja vts),zdej sm se pa premislu...zastonj ga ša ne dam!!!bom počas menjal vse kar morem,tud lmm k je že tema o tem :oops:

lp
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Samo za info CF2(euro 2) 1.8 TS motor v 156 ima v ohišju filtra stožec za uravnavanje pretoka zraka o katerem je govora, medtem ko CF3 (euro 3) 1.8 TS motor tega stožca nima. Zakaj je pa tako pa ne vem.....
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No, moj CF1 TS (alu pokrov) tega stožca znotraj filtra nima. Mogoče gre zato tak dobro :lol:
Uporabniški avatar
mathew
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: ex 156
ex GT
ex 159,
ex Giulietta
AR Spider 1600 Fastback 78
Kraj: Svečina

jeba2 napisal/-a:tudi jaz imam te probleme na 1.8 ts.ne najdem napake.pri 5000obratih mi avto zamori,sem pa opazil da ima neki cudenj vonj iz auspuha.ce mi lambda sonda crkne ali tudi avto zamori? ampak na porabi bencina se pa nic ne pozna.ko sem lmm izklopil mi je avto skoraj crknil. prosim za pomoc(veliki servis je narejen 90,000km ).
Enak problem sem imel na prejšnji svoji alfi TS , problem je bil v lambdi sondi.

Sam neboš mogu rešiti tega problema ampak, avto boš moral dati na tester.

Lp,M
Uporabniški avatar
GS
Alfa Junior
Alfa Junior

Koliko lambda sond ima 147 1.6 TS 105km 2003?
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Miha ima en problem :)

Danes sem odklopil LMM in se šel malo peljat z odklopljenim. Avto je delal malo bolje. ampak nič presenetljivega.
Problem je nastal, ko sem se sparkiral, ugasnil avto, in ga čez dobro uro spet prižgal. In lej ga zlomka, izpisalo mi je Motor Control System Failure , se prižgala lučka motorja. In to je to. Potem sem šel priklopit LMM nazaj, in mi še vedno piše isto. Avto pa pelje normalno!

Kaj mi je storiti?

Hvala za pomoč!
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

zbrisat napako...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Po nekaj vžigih avtomobila se bo lučka sama ugasnila... ni potrebe da hodiš na servis. Razen če imaš sam kabel...
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Rtes se je sama ugasnila :D Grem pa vseeno ta teden na tester. tnx
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če ti ni škoda 30€... al kolk to že stane... :roll:
Odgovori