Se moja nova ljubica Alfa GT 3.2 V6 (stran 26)

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Povsem enake niso, vsaj kar se tiče zadnjih zavornih ploščič. Že pri 156 sta dva različna tipa.

Lp
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Jonas, opažen včeraj okrog 7:20 pri BTC-ju iz obvoznice na Šmartinsko, ter ob cca 10:50 na Viču.
Slika
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

@Alfa33, špijun :mrgreen:

Drugace pa je danes prisel se en paket... /me happy :D

Slika

Nenormalno hitro pridejo te paketi... sicer pa sem itak ze zlata stranka pri njih :wink:

Pregledal in prestudiral sem vse mozne varjante kar se tice zadnjih loncev v zadnjem mesecu... ampak za 3.2 V6 ni tako velike izbire, kot za kaksno manjso kubaturo.
Zaplete se pri premeru notranje cevi, ki je pri vecini univerzalnih in tudi nekaterih tipskih proizvajalcih izpuhov cca 57-58mm. Noranji premer cevi, ki pride iz srednjega lonca naprej proti zadnjemu, pa je pri 3.2 masini premera 66mm.
Na koncu sem izbiral med CSCjem, Ragazzonom in Novitecom. Pogoj je bil seveda tipski z vsemi papirji, potrebnimi za homolomo.

Potem je pa tudi zaradi izgleda padel Novitecov dvojni, 2x 90x75..

Slika

Takole nekako naj bi izgledalo, je tako lepo zapakiran, da ga nisem hotel razpakirat zaradi nadaljnega transporta :)

Slika

Vazno je, da imam vsaj en izpuh vpisan v homo. kartoncek, tako imam potem dokaj siroko odprta vrata za nadalnje igranje v tej smeri :P

Me zanima kaksen bo zvok, ki ze zdaj ni glih svoh.. :)

LP
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zasavje

Waw, lepo tut jaz imam novitecov zadnji lonec. Kaj pa še misliš predelat kar se auspuha tiče?

Lp
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Mi poveš ceno magar na ZS, ker bi sam tudi dal nekaj s papirji enkrat gor, pa potem lahko naprej doma čaram (magar še lonec naprej prodam hehe)
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@thunderbolt, in kaksen je zvok? :) Si zadovoljen?
Hja kar se predelav tice razmisljam v tej smeri, da bi zamenjal izpusni kolektor in se s tem znebil dveh dodatnih katalizatorjev, ki sta tam zaradi visjih EURO norm. S tem bi pridobil nazaj tistih 8-9KM, ki jih ta avto izgubi napram tvoji GTAjki. Eventuelno bi se potem znebil se srednjega lonca, za zadnjega bomo pa videli kako bom zadovoljen z njim. Vizuelno bo pomoje lepo izpadlo, tako da ce ne bo nuja, bom obdrzal kar tega.
V kaksne vecje posege potem niti ne bom sel, saj ze zdaj vec al manj vse vrti v prazno. Manjka 4x4, to je dejstvo. Pred kaksnim vecjim prirastkom moci, bi potreboval kaksno spero al kaj podobnega... nevem, bomo videli.

@alan, cena je 300EUR na alfisti.net. Dokaj solidna, seveda ce se govori o tipskem z papirji. Cena CSCja bi bila nekih 350EUR, ampak ne na alfisti.net, tam je drazje, sem se pri pa pri SLO uvozniku zdilal za tako ceno.
Ragazzona pa tudi dobis nekje od 300EUR naprej.
Pri nas hocejo recimo za univerzalne Magnaflowe po vecini okoli 250EUR... nevem no, zdej je kar je, lonc je v garazi :P

LP
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Jonas napisal/-a:Hja kar se predelav tice razmisljam v tej smeri, da bi zamenjal izpusni kolektor in se s tem znebil dveh dodatnih katalizatorjev, ki sta tam zaradi visjih EURO norm. S tem bi pridobil nazaj tistih 8-9KM, ki jih ta avto izgubi napram tvoji GTAjki. Eventuelno bi se potem znebil se srednjega lonca, za zadnjega bomo pa videli kako bom zadovoljen z njim.
Sicer ne vem kako bo na GT-jki, samo na 166ki, - 2 kata, - srednji lonec, pa zadnji športni lonec... Glasno k s p***e, modrim angelom sigurno ne bo všeč! Tako da ko se boš podal v to, pusti srednji lonec gor, ker jst sm ga potem naknadno nazaj švasal, spet, zdaj je pa kr kulturno, samo še zmer ful glasno. Zvok je pa lep samo z zadnjim loncem. :mrgreen:

Drugače pa super voz, to je to! =D>
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zasavje

Jonas napisal/-a:@thunderbolt, in kaksen je zvok? :) Si zadovoljen?
Hja kar se predelav tice razmisljam v tej smeri, da bi zamenjal izpusni kolektor in se s tem znebil dveh dodatnih katalizatorjev, ki sta tam zaradi visjih EURO norm. S tem bi pridobil nazaj tistih 8-9KM, ki jih ta avto izgubi napram tvoji GTAjki. Eventuelno bi se potem znebil se srednjega lonca, za zadnjega bomo pa videli kako bom zadovoljen z njim. Vizuelno bo pomoje lepo izpadlo, tako da ce ne bo nuja, bom obdrzal kar tega.
V kaksne vecje posege potem niti ne bom sel, saj ze zdaj vec al manj vse vrti v prazno. Manjka 4x4, to je dejstvo. Pred kaksnim vecjim prirastkom moci, bi potreboval kaksno spero al kaj podobnega... nevem, bomo videli.

LP
Ja lep zvok je v nižjih in srednjih obratih, potem ga pa kar malo zmanjka. Tak bol globok glas je. Mi je všeč, sam rad bi, da se še v višjih obratih malo zadere. Vsaj kakšne pol leta se ne bom ubadal okoli auspuha. Drugače pa imam tudi jaz tista dva katalizatorja v kolektorjih, in prav tako jih mam namen skenslat.

Lp
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Razlika v konjih ni zarad katov, ker jih imata oba avta isto. Samo v mapi je razlika. Je pa kar nekaj navora in konjev skrito v kolektorjih. Ko se da navadne od 164 motor dosti lažje diha in bolj hladno dela, zato se da potem zmapirat zadevo na bolj revno zmes (v osnovi je kar zalita z gorivom ker le ta hladi) in se zna prilezti v okolico 270KM.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Odstranit katalizatorje ni tak problem, bolj so problem sonde, kako se teh rešiti....tudi sam razmišljam, da bi nataknil od EURO2 motorja izpušni kolektor in se tako znebil dveh katalizatorjev, samo sonde so problem :?
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@thunderbolt, srednji lonec ven :D Lepo, da je globok zvok. No - bomo kmalu videli kaksna je razlika napram serijskemu :P

@Alan, aja samo v mapi je razlika konjev? Jaz sem pa mislil, da je fora v tistih katalizatorjih...ker od izpusnega kolektorja do zadnjega lonca je pri tem avtomobilu cel labirint.. :)
Zdaj si mi pa olajsal zadevo... sploh ne bom vec izpusnega kolektorja iskal ampak ga bom sam chipat dal :mrgreen:

@Foggy, baje da s sondami ni tak problem...

LP
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz bi na tvojem mestu vzel ob športnem izpuhu tudi športen katalizator od Autodelte. S tem še največ pridobiš, pa še izpust je enak kot prej in na tehničnem ni problemov. Pa še kakšen CAI bi dodatno začinil zvok, potem pa čipanje, pri katerem se v poštev vzamejo vse dotedanje predelave :).

Izpuhi:
http://www.autodeltashop.com/index.php?cPath=29_94

Intake (zraven je še vgradni športni filter):
http://www.autodeltashop.com/product_in ... cts_id=288
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Razlika ni samo v mapi, 3.2 v GT ima manjše kompresijsko razmerje(10:1) kot v GTA verzijah(10,5:1).
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No to ni res, ker sta identična motorja in je napačen podatek.

Lambde se pač navari v navaden kolektor problema ni :D
Še vedno pa ostaneta dva kata spodaj pod avtom in dve lambde za njima, ki pa sta čisto zadovoljne z tistima dvema katoma (tudi čez teh, naj bi šlo)

Največ je izgube ravno v kolektorjih, saj so izredno restriktivni in cevi so čisto kratke. Od 164 in ostalih z euro2 pa so lepo 3 v 1 z dokaj tekoče speljanimi cevmi.
Potem se pa še spodnji del zamenja z equal lenght pa je že prav lep prirastek.

Seveda se lahko odstrani tudi spodnja dva kata in da dva visokopretočna (100celična npr) potem bo pa že zelo freeflow izpuh, zna pa bit mogoče problem potem z drugima lambdama.

No potem je pa še rešitev za te zadnje lambde, da se jih potegne ven iz izpuha malo (se da distančnik) ali pa se kupi mini katalizatorje za na lambde (ja to so si tudi zmislili)
Odklop lambd softwersko bi znal biti tudi mogoč ampak je zelo malo materiala o tem.
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Danes sem naredil en photo shooting :P Zadnji lonec je tudi zmontiran, kaj pravite? Jaz sem kar zadovoljen, tako z izgledom, kot seveda tudi z zvokom :mrgreen:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Brum brum :mrgreen: :lol:

LP
Odgovori
  • Informacija