Problem AR 155 1.8 TS 8v

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

jurckurc
Alfa Junior
Alfa Junior

Lep Pozdrav!

Torej kot že rečeno sem lastnik AR 155 1.8 TS 8v že slaba 2 meseca in prvih 2000km sem prevozil brez večjih težav. Ko sem avto kupil je bil precej zamorjen (pri nizkih obratih sploh ni imel moči, pomislil sem da se je v tanku nabral kondenz, ker je avto pol leta stal v garaži in da ga je treba malo "preluftat" :) ), večkrat mi je crknil v križišču ko sem stisnil sklopko (obrati so padli pod 800 rpm), avto je trokiral ko sem stisnil gas, poraba bencina je znašala 14.7 litra na 100km ne glede na to kako sem se vozil, ko sem zavijal je pokalo v levem in v desnem kolesu itd, itd... Z mehanikom zamenjava svečke, zglobe, olje, oljni, bencinski in zračni filter, lambdo sondo, sprednje diske in ploščice in avto je laufal bolje, postal je poskočen le nihanje obratov je ostalo pri štant gasu ampak avto ni več crkoval... Mislil sem torej da imam za naslednjih 10k km mir. Potem pa se pojavijo nove težave. Med vožnjo mi enkrat glasno poči v motorju, avto izgubi moč za par sekund, ampak potem je zopet vse normalno in na ta dogodek pozabim. Naslednji večer se odpravim na delo in opazim da je avto brez moči pri nizkih obratih in da se obnaša podobno kot takrat ko sem ga kupil. Malo se pozanimam in pridem do ugotovitve, da je lahko vzrok mojim težavam MAF. Zamenjam MAF potem pa se začne dogajat tole: http://www.youtube.com/watch?v=LbMdQDKywIk (nekdo mi je sicer odgovoril kaj bi lahko bil moj problem, ampak še v slovenščini nevem kako se reče določenim delom motorja, kaj šele da bi vedel kako se imenujejo v angleščini :D).
Z avtomobilom se je praktično nemogoče vozit ker konstantno trokira, je čisto brez moči :?
Naokoli sem malo povpraševal in ljudje pravijo da je nekaj narobe z elektriko avtomobila. Zamenjam vžigalne kable, cincšpule in module in še zmeraj isto. Poudaril pa bi še tole: med izklapljanjem vžigalnih kablov iz svečk med tem ko motor teče, avto ugasne pri izklopu samo pri eni svečki - drugi po vrsti iz leve. :?
Niti malo se mi ne sanja v čem bi lahko bil problem :(

Vnaprej se zahvaljujem za pomoč!
Uporabniški avatar
OFC
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Luftmeser si zamenjal?
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

Komentar na youtube pa pravi da preglej cevi, ki vodijo od zracnega filtra do sesalnega kolektorja da ni kje počene. Preglej tudi cev vakuma, tam kjer si oznacil z napisom "tle poka".
Sicer pa je to isto delalo kolegu. Problem je bil v LMM oz. MAF-u. Mogoce ni pravi?
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

OFC napisal/-a:Luftmeser si zamenjal?
Ne, sej je napisal da je menjal samo MAF...
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

naj proba se s kaksnim drugim.
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

GTA lover napisal/-a:
A ni to dvoje isto?
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

krucymucy napisal/-a:Komentar na youtube pa pravi da preglej cevi, ki vodijo od zracnega filtra do sesalnega kolektorja da ni kje počene. Preglej tudi cev vakuma, tam kjer si oznacil z napisom "tle poka".
Sicer pa je to isto delalo kolegu. Problem je bil v LMM oz. MAF-u. Mogoce ni pravi?
Napisano je naj pregleda tudi 4 cevi, ki povezujejo sesalni kolektor z motorjem, nekaterim so se natrgale.

Slika
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

stoposto ti je kolektor snel dol iz glave tm na gumicah
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

opankar napisal/-a:
GTA lover napisal/-a:
A ni to dvoje isto?
Jp. Sej zato :roll:
Uporabniški avatar
OFC
Alfa Member
Alfa Member

Jp moja napaka, sem bral le do tam, kjer je napisal, kaj vse je menjal...
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

od punce je mela izredno podobne simptome pa je bil 1x lmm drugic(cez pol leta) pa tuljava(ena)
jurckurc
Alfa Junior
Alfa Junior

Problem rešen. Na Alfa servisu Strajnar so ugotovil, da so bli samo injektorji zapacani, mal so jih spucal in avto zdej dela ko šus :)

Fantje, hvala za pomoč!
mopedino
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Žiri

Si bom sposodil kar tole temo, ker so simptomi pri moji alfi enaki, kot so opisani tukaj v prvi objavi.
...večkrat mi je crknil v križišču ko sem stisnil sklopko (obrati so padli pod 800 rpm), avto je trokiral ko sem stisnil gas, poraba bencina je znašala 14.7 litra na 100km ne glede na to kako sem se vozil,... ...opazim da je avto brez moči pri nizkih obratih... ...Z avtomobilom se je praktično nemogoče vozit ker konstantno trokira, je čisto brez moči...
Vse to se dogaja le pri toplem motorju, pri hladnem je le brez moči v nizkih obratih, vendar obrati ne nihajo in pri vožnji ne cuka.
Ko pa se nekoliko ogreje, se začne "veselica". V prostem teku se motor zaganja, včasih obrati celo tako padejo, da ugasne. Pri normalnem speljevanju sploh nima nobene moči in obupno cuka, pri vožnji z nizkimi obrati se pogosto prižiga lučka za vbrizg goriva, pri vožnji z obrati nad 3500rpm pa je videti vse tako, kot mora biti. Motor normalno dela, ima moč, ne cuka, lučka se ne prižiga.

Tester je javil napako Lambda sonda ni nameščena.

Lambdo sem že odklopil in ni zaznati nikakršne spremembe v obnašanju motorja.
Je možno, da bi bila res kriva lambda? Ker tukaj berem, da so bile na koncu vbrizgalne šobe krivec. :?:
Alfa in ženska... Obe je treba imeti rad in jima odpuščati napake.
mopedino
Alfa Junior
Alfa Junior

Nihče ne ve? :?:
Original lamda sonda je 150€ in me res nekako ne mika, da bi jo po nepotrebnem kupoval, če morda le ni to krivec...
mopedino
Alfa Junior
Alfa Junior

Rešil zadevo. :D
Med tem, kar se nisem javil, sem se vozil z drugo 155-ko (do poteka registracije), katero sem nabavil za dele.

Napaka je bila pa povsem banalna... Počena rebrasta gumi cev med MAFom in loputo. #-o
Dobra stran vsega tega pa je, da imam zdaj očiščene injektorje, očiščen maf, nove svečke in še kaj bi se našlo. Skratka, alfica spet leti kot raketa. \:D/
Odgovori
  • Informacija