Kaj vse vam je crknilo?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma kaki tipi...hitro vsi v bran alfe #-o

In to v temi "kaj vse mi je crknilo" :mrgreen:

LP
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Creed napisal/-a:Ma kaki tipi...hitro vsi v bran alfe #-o

In to v temi "kaj vse mi je crknilo" :mrgreen:

LP
Sej imaš prav, samo kaj bomo pa branli VW al kaj?

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne to mi je logicno da ne,saj smo na AR forumu....sam tko..."burne" (sem dal v narekovaje) reakcije na nenno-tove poste in na nekaj kar je samoumevno vsem lastnikom alf...da imajo alfe tudi svoje minuse (poleg plusov), v kar je dokaz tudi ta tema. Kar pa mogoce kupce odvrne od nakupa, glede na sloves IT avtomobilov.

LP
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Creed napisal/-a:Ne to mi je logicno da ne,saj smo na AR forumu....sam tko..."burne" (sem dal v narekovaje) reakcije na nenno-tove poste in na nekaj kar je samoumevno vsem lastnikom alf...da imajo alfe tudi svoje minuse (poleg plusov), v kar je dokaz tudi ta tema. Kar pa mogoce kupce odvrne od nakupa, glede na sloves IT avtomobilov.

LP
Čakaj malo. Zdaj smo pa mi krivi ker smo stopili Alfi v bran, ne pa nenno, ki se je prijavil, na ta forum, da nam pove, da Alfe ne bo kupil, ker očitno drži, da se samo kvarijajo in ni to samo mit (ima lahko še kdo bolj butast razlog, da se prijavi?, mi smo tu gor do pomagamo pri nakpu, težavah, itd... ne pa da beremo kako nekdo ne bo kupil Alfe, to naj na facebook napiše ali v blog)? In konec koncev to sklepa po tem, ko je prebral nekj topicov na tem forumu? Bolj an mestu je vprašanje, kdo je tu res bolj butast (on ali mi), saj nekdo s takim postov izziva ljubitelje znamke po nepotrebnem in to še v napačni temi, brez izkušenj z Alfo in brez tehtnih argumetnov.

Ampak nihče ne trdi da Alfe nimajo minusov, niti slučajo, imajo jih kot vsak avto (od enih več od drugih manj), in mislim, da ravno to hoče večina ki so odreagirali na nennotov post tudi povedat.

Creed tudi ti bi lahko bil bolj objektiven, ne pa da avtomatsko napadeš zoglj tiste, ki so stopili Alfi v bran, to kar je pa neno napisal, pa se ti kot kaže zdi sprejemljivo, ali?
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Aixami se baje nič ne kvarijo... pa nafriziraš ga lohk.. Polini pa to :mrgreen: :mrgreen:
nal
Alfa Member
Alfa Member

147 2.0 TS Selespeed:

-servopumpa
-mrežica auspuha
-termostat
-zadnji brisalec
-menjalnik Selespeed :evil: :evil:
-tipke selespeed na volanu ( ki so iz neke jebene poceni plastike, in zdaj že nove, po malo uporabe, ne delajo tako kot bi bilo treba..da cene ok. 170€ za 2 kosa plastike sploh ne omenjam..)

..mislim da je to to, kar se izrednih stroškov tiče..
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

moofdi napisal/-a: Ja,ja... in kje se je vozila mečka da so pr 190.000km še original diski? Po luftu? #-o
Jaz sem prejšnji vikend zamenjal diske na BMWju 528i avtomatik, no in zadnji pri 253.000km še niso bili dotrajani oziroma bi se dalo še kakšnih 20.000 km narediti z njimi bili pa so prvovgradnja, kot tudi pakne za ročno zavoro katere pa so bile dotrajane. Upoštevaj tudi, da se na avtomatiku zavore več uporabljajo, ker načeloma ne zaviraš oziroma zmanjšuješ hitrosti vozila z motorjem. Eniwejz, pri 253.000km je notri še prvi motor, menjalnik, LMM, lambde, katalizatorji, in vsa ostala šara... Največji izredni strošek (zaenkrat tok-tok po lesu) je bila odpoved Visca (je bil celo administrator ShadowX prisoten takrat na sopotnikovem sedežu v Logatcu), kar je stalo celih gromozanskih 90eur z delom vred. Tudi zaščiteni so zelo dobro. Letnik 1997 in podvozje brez pike rje in brez zračnosti - še vedno original amortizerji (bili pred dvemi leti tršani), original roke, stabilizatorji... Včeraj so si na tehničnih prav vzeli čas, dvignili avto in čarali. Avto je šel čez BP, vse vrednosti takšne kot morajo biti, navkljub temu da je letos preživel veliko križarjenj in dva racelanda.

To ne pišem, da bi se izpostavljalo da so nemška vozila superiorna in nevem kaj.. Pač pa ni potrebe po napadanju ljudi. Če jim ne verjamemo še ne pomeni da ni možno. Sicer pa ko preberem kaj sem napisal, bi najverjetneje tudi jaz težko verjel če bi kaj takega prebral pred 3emi leti ko sem imel še Alfo, da avto v prvotnem stanju zdrži toliko kilometrov in toliko let.

Ga pa prodajam in spet boleham za Alfami in še nekaj drugimi avtomobili.. Predvsem kakšno GT, ampak enostavno ne vem če se mi da zopet ukvarjati z "izrednimi dogodki", ko pa lahko samo tankaš in se voziš.
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Pepsi napisal/-a:
moofdi napisal/-a: Ja,ja... in kje se je vozila mečka da so pr 190.000km še original diski? Po luftu? #-o
Jaz sem prejšnji vikend zamenjal diske na BMWju 528i avtomatik, no in zadnji pri 253.000km še niso bili dotrajani oziroma bi se dalo še kakšnih 20.000 km narediti z njimi bili pa so prvovgradnja, kot tudi pakne za ročno zavoro katere pa so bile dotrajane. Upoštevaj tudi, da se na avtomatiku zavore več uporabljajo, ker načeloma ne zaviraš oziroma zmanjšuješ hitrosti vozila z motorjem.
Nihče ne napada, samo tolko kilometrov so mogle bit večinoma relacije pa bolj umirjena vožnja.

Recimo jst sm na moji 166ki 3.0 lansko leto zamenjal komplet zadnje diske + ploščice. Če zapaše se jih tud konkretno uporabi, sploh na kakšni ovinkasti cesti. Pa je po nekje 15kkm že zaznaven rob na diskih, vrjetno pa skupno več kot 50kkm ne bojo zdržali pa bo potrebno spet menjat.

Nikjer nisem napisal da ni možno, samo pri malo bolj dinamični vožnji, pa kakšni zlorabi sem in tja ni šanse 200kkm+ da držijo.

Pa lp. :mrgreen:
Če je ravno, ni zabavno.
Denis 159
Alfist
Alfist
Kraj: Sevnica

na moji so pa šle šobe na drugem in tretjem cilindru #-o :mrgreen:
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Denis 159 napisal/-a:na moji so pa šle šobe na drugem in tretjem cilindru #-o :mrgreen:
in posledično si zarad tega mogo spustit prvo posavsko Alfa srečanje :doubt:
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
fiatseba
Alfist
Alfist
Kraj: ljubljana

mene pa res zanima pod kaj se smatrajo izredni stroški, k za moje pojme to ne obstaja, al se pa motim
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Meni je izreden strošek pri avtomobilu vse kar je več kot redni servis in potrošni material...

Recimo Lmm,egr,dvomasni vztrajnik,dihtunge,senzorji,tudi roke eventuelno itd...

Dokler nisem imel alfe in smo doma vozili vse drugo, nisem vedel kaj je vse to ki je zgoraj našteto,niti to kaj je to zgornja roka, spodnja roka itd...
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Generalko in menjavo ojničnih ležajev na bolano kratek interval bi tudi lahko upoštevali kot izreden strošek. Mogoče tudi variator? :lol:
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

Miholl napisal/-a:Meni je izreden strošek pri avtomobilu vse kar je več kot redni servis in potrošni material...

Recimo Lmm,egr,dvomasni vztrajnik,dihtunge,senzorji,tudi roke eventuelno itd...

Dokler nisem imel alfe in smo doma vozili vse drugo, nisem vedel kaj je vse to ki je zgoraj našteto,niti to kaj je to zgornja roka, spodnja roka itd...
hehehe isto jaz.....nazadnje sem sam prčkal po avtu 20 let nazaj ko sem imel katrco....zdej pa kr naenkrat obvladam vsa izraze in ful pameten izpadem pr frendih k jim razlagam kaj dela egr ventil pa lmm heheh....

no da še jaz napišem kaj mi je crknilo v prvem letu lastništva alfe:
- akumulator (vedel že ob nakupu da je slab)
- egr (ćiščenje in blindiranje )
- 2 ogrevalne svečke (zamenjal vse 4)
- pozicijska žarnica
- kot kaže zdaj še lmm
- servis bom pa naslednji teden naredil....veliki
aja kilometrov sem naredil v 16 mesecih lastništva 14000.....
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Na moji 166 je doslej criknil ventilator v kabini in zadnje roke. Sem pa z njo naredil okoli 110000km od kar jo imam pa jih še mislim nekaj. Skupaj jih ima več za sabo kot bi si želel vedet.

Glede nemške kvalitete, ki jo nekateri opavate, pa prilagam dve sliki:

http://www.mojalbum.com/detomaso/mb

Okvare: Air podvozje, rja povsod, menjava celega menjalnika, poraba olja 1l na 100km. Seveda, ker je avto stal več kot 100k€ se o okvarah ni nikoli govorilo dokler ni bil prodan. So pa se vse začele pojavljat od 2-5 leta, torej po garanciji, popravila pa so stala več kot sedaj stane povprečna rabljena 159.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Odgovori
  • Informacija