Za racunalniske gike-rabim pomoc pri resitvi problema

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Mafko - isto je. Nič ni pomagalo...
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Neki sm pol na hitro preletel tisto temo, praviš da imaš nov disk, in da prej tega ni delalo, nekdo je neki omenjal na tisti strani (prejšni link) da je imel težave z driverji za disk, in da je za to delalo ful počasi.

Res sem samo bežno preletel tist link, ker sem iskal tisto kar sem ti skopiral, in mimogrede zasledil ene težave z diskom..
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Delalo mi je na starem disku in na novem, tako da disk definitivno odpade.
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

Tako nekako kot je sleby napisal.... sam če ti stvari niso čisto jasne potem boljše da ne delaš tega... je pa res da za procesor ni neke hude teorije kako to narediti... vse kar potrebuješ je pasta ostalo je pa malo vijačenja in pizdenja ko ti vijak pade za matično :) Testiranje matične ti lahko naredijo v kakšnem rač. servisu
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Še nekaj me zanima ali so XP-ji delovali z normalno hitrostjo, ko si jih naložil ali so že takrat štekali?
Se pravi ali se je tole štekanje pojavilo takoj ali po naložitvi kakih gonilnikov ali kasneje programov?
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Namestitev je trajala slabih 17 minut, ko pa so bili enkrat naloženi, pa je že začelo štekat. Stalno se je vklapljal update in mi že ta drek pognal na 100%...
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

aja.. a to mogoce na laptopu?
ker je mel kolega identicen problem in so po parih obiskih na servisu ugotovili, da je adapter za zamenjat.
Slika
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Magar ga šeenkrat formatiri, pa izklop avtomatski update ampak ga nastavi na ročno.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ne, PC.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Se strinjam, kaže, da je nekaj v updatu.

Jaz nisem nikoli uporabljal tega (ga vedno izklučim že ob inštalaciji Windowsov), le naložil SP2 (sedaj ga imam že integriranega) ali mogoče SP3 (ki so ga sedaj zahtevale igrice) in zaenkrat nisem imel problemov.

Sem se pa enkrat igral v prejšni službi in nameščal vse posodobitve - Windowsi so momogrede zaribali.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

sleby napisal/-a:aja.. a to mogoce na laptopu?
ker je mel kolega identicen problem in so po parih obiskih na servisu ugotovili, da je adapter za zamenjat.
Ne Sleby, sej na 16. strani piše, da je to stacionarka. Je napisal tudi model matične
:mrgreen:

Jest pa malo sumim, da bi se kontroler za disk tepel z Windowsi - pač glede na to, da maš zdej SATA, prej ga pa nisi mel.
Dej probi v BIOSu magar še pogledat, če imaš kakšno nastavitev za SATA. :?:
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

inti:D
Slika
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

Inti napisal/-a:
sleby napisal/-a:aja.. a to mogoce na laptopu?
Ne Sleby, sej na 16. strani piše, da je to stacionarka. Je napisal tudi model matične
:mrgreen:

Jest pa malo sumim, da bi se kontroler za disk tepel z Windowsi - pač glede na to, da maš zdej SATA, prej ga pa nisi mel.
Dej probi v BIOSu magar še pogledat, če imaš kakšno nastavitev za SATA. :?:
samo če mu je na sata in pata kontrolerju isto delal to potem nima veze... jaz sumim procesor ali pa matično. Sploh ker govoriš o problemu probremenjenosti CPU-ja.... sej nevem jaz bi to dal testirat v kakšen servis... še prej bi pa sam vse odklopil, probal druge rame, probal drugi napajalnik, sčistil ventilatorje...
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

prvo poisci najnovejsi bios update za maticno plosco. odklopi vse z maticne, vklopi samo graficno kartico ter disk, zamenjaj rame z drugimi in probaj. mozno da je tudi kabl do diska mal u qrcu zamenjaj z drugim in probaj. take stvari se rade dogajajo ko gre maticna ze proti koncu in se dolocene komponente na njej pregrevajo.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

nisem bral vsega, ampak ko gajba zacne zaj..., vedno najprej poglej zelo detajlno kondenzatorje. Ce so rahlo napihnjeni, so vzrok vecine problemov na racunalnikih poleg virusov in spywarea.
Odgovori
  • Informacija