Za racunalniske gike-rabim pomoc pri resitvi problema

kar vam pade na pamet
Odgovori
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

pero666 napisal/-a:nisem bral vsega, ampak ko gajba zacne zaj..., vedno najprej poglej zelo detajlno kondenzatorje. Ce so rahlo napihnjeni, so vzrok vecine problemov na racunalnikih poleg virusov in spywarea.
ummmm brez zamere ampak kaj imajo kondenzatorji veze z obremenjenostjo CPUja? In če bi saj malo prebral, bi videl da ima nov disk, kar pomeni da ni virusov.... in velikokrat so vzroki drugačni.
turbozob
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

Alfa_samec, poglej temperaturo procesorja, če ti za vsak program nabija % za CPU pomeni da se muči, oz. je naloga zahtevna. Mogoče si že napisal pa nisem videl, ker release windowsov maš, hardware list, vse napiš, če ne pa v run utipkej "dxdiag" pa save all info pa uploadej txt da vidmo kašno SW/HW opremo maš.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Je kak program, ki ga poženem v Winsih za preverjanje temp CPU-ja, da ne bom to po BIOS-u iskal?

Že mam:
Osnovna plošča 38C
Procesor 48C
turbozob
Alfist
Alfist

Ok procesor ni glih kritičen, je pa fajn če bi bil vsaj na 40C matična je OK
Kva pa programska/strojna oprema?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Bom vzel procesor iz podnožja in zamenjal pasto, pa da vidim, če bo kaj nižja. Samo če bi se mi pregreval, bi se winsi sigurno že avtomatsko resetirali...ane?
turbozob
Alfist
Alfist

Ja da procesor skurš je okol 80-100 odvisno, pri 50-60 začne proc že lag-at, če maš piskovca prklopljenga na matično zna tut piskat po intervalih, vsak določen interval pa nekaj pomeni.
Vse temeljito spucej, namaži pa še prever obrate ventilatorja,če si mel 48C bi mogu na max obratov delat, sam spet pa to lahko v BIOS-u naštelaš ... tko da če znaš to pogledat bi blo tut fajn :wink:
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

rajko napisal/-a:
pero666 napisal/-a:nisem bral vsega, ampak ko gajba zacne zaj..., vedno najprej poglej zelo detajlno kondenzatorje. Ce so rahlo napihnjeni, so vzrok vecine problemov na racunalnikih poleg virusov in spywarea.
ummmm brez zamere ampak kaj imajo kondenzatorji veze z obremenjenostjo CPUja? In če bi saj malo prebral, bi videl da ima nov disk, kar pomeni da ni virusov.... in velikokrat so vzroki drugačni.
kot sem rekel, nisem bral vsega, ker ni casa, kot racunalnicar pa vem, da so za vecino problemov z "cudnim" delovanjem racunalnika krivi kondenzatorji. Posebej, ce je sistem na novo nalozen. Naslednja stvar pa so virusi in spyware, ki pa je v tem primeru ocitno izlocen. Je pa res, da sem bolj v strezniskih sistemih in da bolj malo sraufam...
Zdej pa sem prebral in videl, da je moj namig ze bil napisan. Probaj mogoce si sposodit sata kartico na pci, in priklopit disk na njo. Starejse plate so veckrat mele tezave z sata krmilniki, ki so vgrajeni. Naslednja ideja je neumna, ampak load bios setup default. Velikokrat pomaga za neumne zadeve.
Potem je se ena stvar, da ne bor ravno rabil winsow gor nalagat:
downloadaj si mini windows xp, ki se boota z usb kljucka. Probaj, ce tit udi tam dela pocasi. Zraven pa mas se en kup orodij za testiranje vsega zivega itd...
zadnja stvar: nabavi si en navaden pata disk (lahko ti dam jaz enega, ce rabis), pa bo mogoce o.k.
Sej racunalniki naceloma ne crkujejo, ce le niso kondiji napihnjeni....
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mislim, da sem zrihtal problem...?!

Kaj vse sem naredil:
- BIOS sem flashil na najnovejšo verzijo (ni pomagalo nič)
- Vzel RAM-e ven in jih dal nazaj not
- grafično zamenjal z identično, ki sem jo mel v predalu (naložiti moram še gonilnike)
- zvočno 5.1 sem vzel ven in enablal v BIOS-u zvočno na matični
- priklopil sem en extra disk IDE, ki sem ga mel kar tako (poskusil sem tako na blef) in v BIOS-u naštelal boot sequence na SATA in nato na CD-ROM

Zdaj pa kaj od tega je zares pomagalo? Nimam pojma...Je možno, da ga je jebal nepriklopljen IDE kabel? Dvomim sicer, ampak je možno?
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Če si imel prazen IDE kabel vklopljen v plato, je to vsekakor lahko problem, prej kot vse ostalo
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
turbozob
Alfist
Alfist

Joj kašne vi strelate? Prazen IDE kabel v matično je lahko problem, kabel al je not al pa zunej je isto, sj so samo žičke ki vodijo ko konektorja. Poču bom od smeha :lol:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zgleda da ste res sami pravi računalničarji tu...ne morete se poenotit o ničemer :lol:
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

turbozob napisal/-a:Joj kašne vi strelate? Prazen IDE kabel v matično je lahko problem, kabel al je not al pa zunej je isto, sj so samo žičke ki vodijo ko konektorja. Poču bom od smeha :lol:
Če nebi že videl takega primera, ga nebi niti omenil, logika gor ali dol

Lahko pa se tudi razpočiš :wink:
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
turbozob
Alfist
Alfist

Men verjem da v tvojem primeru, je bilo le naključje ... Mal je mankal da me ni raznesl :)

Samec a zdj ti laufa?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Samec a zdj ti laufa?
Kot po maslu :wink: Samo nevem, s čim sem zadevo popravil :lol:
turbozob
Alfist
Alfist

Vse nazaj nared kokr si delov, da določiš vzrok :P
pol zih nau spet laufal. Kul sam da laufa,drgač pa nalož si win7. Bodi sodoben :wink:
Odgovori
  • Informacija