rajko napisal/-a:pero666 napisal/-a:nisem bral vsega, ampak ko gajba zacne zaj..., vedno najprej poglej zelo detajlno kondenzatorje. Ce so rahlo napihnjeni, so vzrok vecine problemov na racunalnikih poleg virusov in spywarea.
ummmm brez zamere ampak kaj imajo kondenzatorji veze z obremenjenostjo CPUja? In če bi saj malo prebral, bi videl da ima nov disk, kar pomeni da ni virusov.... in velikokrat so vzroki drugačni.
kot sem rekel, nisem bral vsega, ker ni casa, kot racunalnicar pa vem, da so za vecino problemov z "cudnim" delovanjem racunalnika krivi kondenzatorji. Posebej, ce je sistem na novo nalozen. Naslednja stvar pa so virusi in spyware, ki pa je v tem primeru ocitno izlocen. Je pa res, da sem bolj v strezniskih sistemih in da bolj malo sraufam...
Zdej pa sem prebral in videl, da je moj namig ze bil napisan. Probaj mogoce si sposodit sata kartico na pci, in priklopit disk na njo. Starejse plate so veckrat mele tezave z sata krmilniki, ki so vgrajeni. Naslednja ideja je neumna, ampak load bios setup default. Velikokrat pomaga za neumne zadeve.
Potem je se ena stvar, da ne bor ravno rabil winsow gor nalagat:
downloadaj si mini windows xp, ki se boota z usb kljucka. Probaj, ce tit udi tam dela pocasi. Zraven pa mas se en kup orodij za testiranje vsega zivega itd...
zadnja stvar: nabavi si en navaden pata disk (lahko ti dam jaz enega, ce rabis), pa bo mogoce o.k.
Sej racunalniki naceloma ne crkujejo, ce le niso kondiji napihnjeni....