DIY: popravilo motorčka za centralno zaklepanje

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

pingi
Alfa Member
Alfa Member

paše original.
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ravno počnem tole,in tale zobnik ne gre in ne gre dol :evil: :evil:
no zadeva sestavljena,samo zdaj dela samo leva stran,pa se to se odklepa in zaklepa. Komaj zaklenem avto...rabu bi pomoc!
pingi
Alfa Member
Alfa Member

Vpni si motorček v primež oziroma zobčenik, vzami neki štift ali tanki cvek pa zbij motorček ven.
pingi
Alfa Member
Alfa Member

pingi napisal/-a:Vpni si motorček v primež oziroma zobčenik, vzami neki štift ali tanki cvek pa zbij motorček ven.

Ko imaš še razstavljen motorček ga priklopi in sprobaj.Tako boš najlažje videl če kje kaj šteka. Če si pravilno vse naredil bi moralo delat.
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

saj sem pol popravil,da je ze sestavljeno...samo zdaj je komplet stran mrtva katero sem razdiral, leva stran pa skace gor dol,ob zaklepu ali odklepu..dalinsko ne dela vec,razen prtljaznik..
pingi
Alfa Member
Alfa Member

Ni mi jasno zakaj je cela stran mrtva. Kable si preveril, da nisi katerega kabla cviknil al pa če je varovalko skurlo.
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

na varovalke sem pozabil...samo skoraj sigurno ni samo za desno ena in za levo stran druga...bom preveril jutri. Kablou pa nisem mogel precvikati nisem ničesar takega počel. Sprobal sem pa še preden sem dal nazaj tisto belo penasto zaščito in tapeto...Zdaj je ročno zaklenjena pa bomo vidl jutr če bo kaj drugače...tut odklop aku. ni pomagal :? :?
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

evo danes se je alfica odločila da odklepa in zaklepa na ključ vsa 4 vrata, vendar to samo s ključem in na sovoznikovih vratih...na voznikovih še vedno zaklene samo levi dve vrati in spet odklene..daljinček prav tako še večino krat ne naredi nič, razen požmiga in zapiska...
pingi
Alfa Member
Alfa Member

Mislim da imaš pokvarjen motorček v sovoznikovih vratih. Kolega je imel podoben problem. Avto je lahko zaklenil samo na sovoznikovih vratih in samo z klučem.
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

hmm..pa do sedaj je delal? bom še malo počakal mogoče rabi malo časa :P te motorčke je problem dobiti pri nas :? nikjer jih ne prodajajo...morajo naročiti iz nemčije in to delajo samo ob petkih in naslednji petek je šele dobava :? :doubt: res smo v evropi....
Uporabniški avatar
Unek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trbovlje

jaz sem tudi zadnji levi motorček moral menjat prejšnji teden... :x
Alfa je kot baba z visokim petam, za gonit pa za kazat. Za vse ostalo je neuporabna.
Uporabniški avatar
penkoo
Alfa Member
Alfa Member

na moji strani tudi motorćek ni delal pa sma z štromarjem dala kr univerzalnega motorčka za odklep in zaklep pa super dela...strošek minimalen...montaža zelo enostavna...skoraj podoben način delovanja

http://www.bolha.com/oglas382891994/mot ... zaklepanje
Uporabniški avatar
Unek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trbovlje

hm? kam pa če je original motorček vred z zapiralnim mehanizmom?
Alfa je kot baba z visokim petam, za gonit pa za kazat. Za vse ostalo je neuporabna.
Uporabniški avatar
penkoo
Alfa Member
Alfa Member

Unek napisal/-a:hm? kam pa če je original motorček vred z zapiralnim mehanizmom?
midva sma na 166-ki naredila brezproblema...ni treba ničesar raztavljat...samo povežeš na novga motorčka originalne kable in to je to....
dela normalno z odklepom/zaklepom z daljincem koker tudi odklep/zaklep z ključem v ključavnici...
=D>
Pač univezalnega motorčka se splača dati takrat ko se ti ta originalni mehanizem pokvari in pa seveda je predrag,da bi se ga splačal drugega kupovat
Zadnjič spremenil penkoo, dne Pe Maj 21, 2010 3:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
penkoo
Alfa Member
Alfa Member

Drugače pa če ima kdo probleme z originalnim daljinsko-centralnim zaklepanjem,motorčki imam rešitev zanjga...

Jst sem zamenjal(drugače tudi prodajam univerzalne module z 2-daljinčkoma )z svojim modulom torej,ker mi staro centralno zaklepanje ni delovalo kot je treba in mi je skozi nekaj nagajalo in se mi ni dalo z njim igrat,sem si povezal kar svojo in dela odlično!!
Imaš na daljincu tudi 3-ji gumb za avtomatsko odpiranje prtljažnika če ti na originalnem daljincu slučajno ne dela...

tukaj vam priložim link,da vidite kako zgleda..

http://74.125.67.100/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1

Komplet modul+2 daljinca ni drag...
Drugače pa se pri meni da dobiti tudi module za avtomatsko zapiranje šip...tudi montiram...

Torej ko zaklenete avtomobil lahko pustite šipe odprte se avtomatsko zaprejo...

Video kako približno to zgleda...

http://www.youtube.com/watch?v=JfNGbqg44EI

da se naštimat tudi,da avtomatsko poklopi ogledala če imate funkcijo,da jih zložite...
Uglavnem v kratkem bom v novi temi predstavil vse zelo zanimive stvariza 166-ko(kot so avtomatsko zapiranje šip,ogledal...,Prižiganje Luči-LEAVING/COMING,start Gumbi za vzig avtomobila funkcija in pa seveda uporaba LED diod za osvetlitev notranjosti in zunanjosti avtomobila...

Lp
Zadnjič spremenil penkoo, dne Pe Maj 21, 2010 3:24 pm, skupaj popravljeno 4 krat.
Odgovori
  • Informacija