Torej, ker je to moja prva alfa me zanima ali pri vaših alfah temepratura motorja tudi niha? Ko se peljem normalno je temperatura malo pod 90stopinjC, če ga pa pritisnem pa se začne dvigovati na 90 stopinj ali pa celo malo čez, je to normalno ali?
Ko sem jest mel 166 2.5V6 (novo da ne bo pomote) je, ko se je voda segrela je bil kazalec prbit pri 90C. In še danes je prbit (vozi jo brat ima 130000km), razen enkrat vmes za dober teden ... ko je bilo potrebno menjati termostat.
Take pavšalne, da je to normalno pri alfah pa rajš ne poslušaj, ker pri mojih alfah ni bilo nikoli tako !!!
Tko da tisti, ki mislite, da je to normalno si najprej odpravite napake.
Saj pri meni je tudi pribit samo ne na 90 ampak malo pod 90stopinj. Ko pa ga bolj kvalitetno pohodim, to je 3 do 6900 obratov, pa se temperatura malo dvigne. A ima gdo to alfa 2.5v6 rabljeno, pa kako vam kaže.
Sem pa že razmišljal, da bi termostat morda mel zamik(8 let pač terja svoj davek). Ker po dvigu Temp. dokaj hitro začne padat nazaj.
Se strinjam z Alfa sport.
Moja nikoli ne niha, ko se ogreje je tam, neglede na kaj (mogoče dolgotrajna vožnja zbrega zniža temperaturo).
Priganjanje je pa ne spravi pravzaprav nikamor.
Aja notri sta 2 leti star večji hladilnik in original termostat star 4 leta.
Tako da nihanje pri 166-ki (vsaj V6) NI normalno.
Edit
Verjetno imaš fuč hladilnik.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Jaz nimam nobenega probelma s temp Pri vožnji je na 83, v mestu, ko stojim na mestu pa pride največ kak milimeter preko 90, s tem, da se točno na 90 vklopijo vsi ventilatorji in ohladijo motor na 83.
Da pa bi mi pri vožnji temp nihala, pa nikakor ne, tudi pri priganjanju ne.
Ne niha.
Tudi pri thesisu 3.2 ali pa pri 1.9 Mjetu ista zgodba. Ko je na 90 je tam ne glede na mesto, klanec, relacija,...
Nekaj imate narobe .. .termostat, merilnik temperature, hladilnik, večstopenjski ventilatorji, sistem razvoda, ... nekaj ga svira.
Najbolj simpl (če nimaš ustreznega prenosnega merilnika temperature) hladen avto upališ in držiž roko na pravi cevi (tista, ki gre iz termostata na hladilnik) ... ko začutiš toploto je termostat začel spuščati in greš pogledat merilnik v abvtomobilu in če je na cca 90C potem ti termo dela OK. Če odpira prej potem uporabiš čistilo (skladno navodilom), spustiš ven in menjava termostata. če to ni ok pa naprej. Vmes glej še kdaj se ti vklaplja ventilator ... točnih številk pa ne vem, zihr so pa v kakšnih manualih.
Dostikrat je tako, da termo (zaradi napake) spušča dosti prej vendar ga potem na zgornji temperaturi drži ventilator. In mi mislimo, da je termostat OK ... in potem zadeva lahko niha predvem navzdol a ker je zadeva precej dinamična, ga niti ventilator ne zadrži v zgornji točki, ampak uide temperatura čez !!!!