Glasno žvižganje ter neodzivnost stopalke za plin

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Grizi
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Vrhnika

Aloha možakarji,

moje alfe očitno še nisem čist "pocajtal". Ob pospeševanju mi nad 2000rpm glasno žvižga (prav moteče),

LMM sem ravnokar zamenjal, vleče dosti bolje kot prej. Semjo imel tudi pri mehaniku, da je preveril cev do intercoolerja s turbine, sam intercooler in tudi cev do sesalnega kolektorja, pa menda nikjer ne pušča.

Sama turbina na visokih obratih cev do sesalnega kolektorja napolni s pritiskom tako močno, da ni pogojev da bi jo z roko kaj dosti stisnil ( s starim LMM sem cev z lahkoto stiskal skupaj).

Danes sem pospeševal v klanec in v 3. prestavi je vlekla normalno, ko sem prestavil v 4. pa pohodil gas do konca, avto enostavno ni pospeševal (samo držal konstatno hitrost), ko pa sem dal nogo čisto z gasa in spet pohodil, je pa normalno pospešil. :roll:

Ima kdo kakšno idejo, ker meni jih enostavno zmankuje :?

10x & lp

Grizi
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

map senzor je sciscen in pa egr?

sej turbine piskajo, lih tolk d se je slis, ce pa glasnejs piska, je pa lahko s kaksno cevjo kaj narobe ali s samo turbino
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Grizi
Alfa Member
Alfa Member

Map senzor je bil spucan cca 1000km nazaj. Egr imam pa tako ali tako blindiran že več kot 35000 km (je na vakum), tako da dvomim da bi blo lahko kaj od tega, edino če je map senzor crknil... Kakšne pa so posledice crknjenega map-a?

10x

Grizi
Grizi
Alfa Member
Alfa Member

Problem je še vedno aktualen...

10x za pomoč!

Lp

Grizi
Grizi
Alfa Member
Alfa Member

Včeraj sem snel vse cevi od zračnega filtra pa do sesalnega kolektorja, jih potopil v vodo ter preveril z nadtlakom, vse cevi so brezhibne, ravno tako velja za intercooler.

Menjan je bil tudi že LMM.

Simptomi ostajajo isti.

Anyone?

Lp

Grizi
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Jaz sem imel težave, da je bila stopalka za gas parkrat na dan popolnoma neodzivna, kot da bi dal nogo stran iz stopalke. Če sem pohodil do konca, ni bilo nič. Sem moral dat nogo dol, pa spet dodat gas, da je prijel. Pa še to je bilo tako, da sem moral včasih večkrat pritisnit na gas, da je sploh prijel. (sploh super med prehitevanjem).
To se mi je dogajalo v najbolj kriznem obdobju Motor Control System Failure lučke. Problem je bil v tem, da sem imel precvikane kable okrog motorja. Jure pri Zegi mi jih je izoliral, in je bilo OK.
Pa glede na moje težave z vodo v kabini bi tudi lahko rekel, da odkar sem ta problem rešil, da lučk ni več. Ali pa je pač samo toplo vreme krivo temu :mrgreen:
Lahko pa da imaš rahlo okvarjen potenciometer na stopalki za gas, saj le ta deluje v dveh območjih: prvi dela od 0-50%, drugi pa od 51-100% glede na položaj. Glede na to, da avto drži konstantno hitrost in ne pospešuje, je možna okvara drugega.
Aja, pa še MAP sem očistil s špiritom.
Grizi
Alfa Member
Alfa Member

Inti, hvala :).

Tudi sam malo ciljam na stopalko za gas, kar se pa tiče glasnega piskanja, pa predvidevam(po pregledu) da ne ostane nič drugega kot turbina, ali pač?

10x

Grizi
Uporabniški avatar
tajfl
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: nm

pri meni je bil vzrok žvižganja ležaj pasastega jermena, glede na to da imaš isti motor se splača preverit
SuperCarek
Alfa Junior
Alfa Junior

Se opravičujem ker se vključujem v to temo.

Sam imam menjan EGR vendar nekih pospeskov ni.
Oziroma kako kaj.

Zanima me s cim se ocisti MAP ter kje se nahaja na moji AR

Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 103 kw
letnik 2001

Hvala.
Grizi
Alfa Member
Alfa Member

SuperCarek, MAP senzor je na zadnji strani sesalnega kolektorja(plastičen, črn kos, pritrjen na kolektor z enim vijakom, nanj je speljan konektor), zgleda takole:

http://www.herkules.si/index.php?productID=64621.

Tajfl, hvala, ampak žal to ne bo to, saj sem pred kratkim naredil veliki servis. Mislim pa da je "žvižganje" od turbine.

Lp

Grizi
Odgovori
  • Informacija