AR 166 - Lastnosti in mnenja

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
fiatseba
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

a pol je tut možno da je pečka kriva pri meni da mi sveti lučka za ročno (bremze in stikalo sta baje ok)
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

za brletovo diagnozo si preberi tole, sem proti koncu napisal tudi kako pogledati situacijo:

viewtopic.php?t=19206
maticV
Alfa Junior
Alfa Junior

Hvala, za odgovor, glede na to, da se mrele za centalno že menjal, pa sem opazil malo vlažnosti tam pri relejih bo po vsej vrjenosti to.
pa kaj majo 166 s temi hladilniki. Hladilnik vode sem menjal tako da bom kupil nov grelec, pač si bom vzel čas še za tega, saj nočem une tekočine not spuščat v nov hladilnik.
maticV
Alfa Junior
Alfa Junior

Saj smo se prav razumeli da sam na armaturki ne svetijo žmigavci. ka pa naj bi vse delal sivi rele?
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj

Šele včeraj sem opazil, da so pozicijske (parkirne) žarnice pri 166-ki malce drugačne. In sicer, nimajo postavljenih tistih pikic, s pomočjo katere je žarnica na mestu eno nasproti druge ampak sta malce zamaknjeni.... :doubt:
Upam da me razumete... #-o
Notri sem imel neorginalni žarnici in zato sem tudi moral menjati tisto plastiko kamor vtakneš žarnico. Ker je nekdo notri na silo tiščal neoriginalno in nepravilno žarnico in jo polomil.
Zanima me kakšne žarnice gredo notri in kje bi jih lahko kupil.... 8)
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
Uporabniški avatar
Unek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Trbovlje

originalne so 6W 12V z grlom... če se ne motim... :wink: kupiš v vsaki avtotrgovini ali na petrolu.
Alfa je kot baba z visokim petam, za gonit pa za kazat. Za vse ostalo je neuporabna.
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak

Za W se verjetno ne motiš, problem pa je pri grlu. Grlo imajo že podobno vendar tisti dve pikici ki sta na vsaki strani grla, s pomočjo katerih potem žarnico "zataknemo" v ležišče sta zamaknjeni. In žarnic s takim grlom avtotrgovina in petrol nimata...

Skica (pogled je s spodnje strani žarnice):

Slika

In če pogledam tisto plastiko, v katero se žarnica zatakne ima dejansko kanalčka, kamor gresta izboklini od žarnice notri, malce zamaknjena in ne enega nasproti drugega. :doubt:

Watti pa mislim da niso problem, ker notri sem imel na eni strani celo samo 4w (na silo porinjena notri, zato plastika ohišja počila) in je delala brez problema. Najbolj mi je pomebno, da najdem pravilno grlo.
Lokalni prodajalec z avtodeli je imel eno z zamaknjenimi "pikicami", vendar premočno...21W 12V. Pa tudi preveč zamaknjeni "pikici".

(joj ko bo en bral samo zadnja dva stavka o pikicah.... #-o - le kaj si bo mislil)

Pa še eno vprašanje - mi lahko kdo "laično" razloži, kaj se zgodi če dam notri žarnico z manj W kot predpisano in kaj če dam z več W...?
Zadnjič spremenil BRLE, dne To Jun 29, 2010 9:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Unek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sej si zelo dobro razložil. :D Jaz sicer za svojo sem dobil na petrolu točno takšne, z zamaknjenimi zatiči...jo porineš not in malo zasukneš pa je...tud 4W niso napačne...samo manj in bolj rumeno svetijo...6W pa so original not...

Če pa je problem najti to žarnico bi ti pa priporočal, da se zapelješ do Alfa/Fiat prodajalca pa razložiš kaj želiš imet in boš dobil original žarnice :wink: ne bojo občutno dražje...

:wink:
Alfa je kot baba z visokim petam, za gonit pa za kazat. Za vse ostalo je neuporabna.
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja potem pa moram res še enkrat na petrolu malce zatežit, da pobrskajo in najdejo take, ki imajo zamaknjene zatiče... :doubt:

Hvala Unek.

Aja prepozno sem editiral prej svoj post.
Pa še eno vprašanje - mi lahko kdo "laično" razloži, kaj se zgodi če dam notri žarnico z manj W kot predpisano in kaj če dam z več W...?
No odgovor za manj W sem dobil, kaj pa če je več W. Bo sploh zagorela, ali lahko varovalko "skurim"...
Uporabniški avatar
Unek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Probaj na kakšnem drugem petrolu, lahko, da sem jaz mel srečo :)

Za močnejše pa jaz ne vem kako bi se obnašalo. Samo po moje ni dobro, ker se zna bolj greti in posledično poškodovati ohišje...
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

ce se ne motim in ce so iste, kot za 156, potem se bos po petrolih kar namucil. Mislim, da se jim rece H6, bos pa najlazje dobil na AT na Dunajski. Niso drage.
Uporabniški avatar
Unek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

H6 - to je to ja. :)
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak

Nič potem pa v lov za H6 6W žarnico... :D
fiatseba
Alfist
Alfist
Kraj: ljubljana

js sm jih kupil na amzs pa je bila ena od philipsa 6€ če se ne motim in je crknila čez en mesec, od takrat je nisem kupil več, ker tok dnarja za pozicijo pa res ne dam
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak

No včeraj sem se zapeljal do pooblaščenca v Kranju (Podboršek), in sem vzel dve. Ena stane 5,5€.
Sem že namontiral in zadeva špila - koliko bo pa zdražala bomo pa videli. Če crkne prej kot v enem letu prodam avto :lol: :lol: .
Hvala vsem za pomoč
Odgovori
  • Informacija