Termostat - AR 156, 1.9 JTDm 16V

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
ridley
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Na servisu mi je en tip rekel, da se poraba poveča za 0,5-1 litra, če termostat ne deluje pravilno, preniska temperatura motorja cca 60C, senzor potem javlja računalniku, da motor ni dosti segret zdi se mi dokaj logično, ali ima gdo kakšne izkušnje s tem?
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Jaz sem zamenjal termostat. Prvi tank po zamenjavi skoraj 1.5 litra manjša poraba ob isti vožnji... (2.4 mjet motor)
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

res je ja, malo večja poraba
Slika
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Vsak hladen motor ima bogatejšo mešanico dokler se ne segreje. In tvoj se nikoli ne segreje, torej maš konstantno bogato mešanico zrak/benc. Menjaj čimprej.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
mjarc
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,

ker so sedaj za nami in pred nami tako topli oz. vroči dnevi, čas dopustov, se obračam pri svoji težavi kar na vas dragi Alfisti. Sem nareč lastnik AR 156 1.9jtd, letnik 2004, in sedaj v teh vročih dneh sem zasledil, da se mi ob malo daljši vožnji termostat povzpne na 110°c. Sedaj pa bi vas prosil ali ima kdo izkušnje z previsoko temperaturo motorja. Upam da ni kaj resnega saj se konec tedna odpravljam na počitnice in ne bi imel rad težav prav pri naših južnih sosedih. Mislim da je hladilne tekočine dovolj.

Hvala in lep pozdrav
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

Ventilator ti zažene?
Če ti ga zažene je lahko termostat ostal zaprt/napol odprt
Da bi biu pa killer že fuč pa ne vrjamem.
mjarc
Alfa Junior
Alfa Junior

kosir1234 napisal/-a:Ventilator ti zažene?
Če ti ga zažene je lahko termostat ostal zaprt/napol odprt
Da bi biu pa killer že fuč pa ne vrjamem.

pozdravljen,

mi zažene ventilator, pa tudi klima mi kar dobro dela.

LP
Balki
Alfa Member
Alfa Member

Probaj na hladilniku ali se ti satovje usipa. Če se je potrebna menjava hladilnika.
KikiTron
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

Imel sem iste težave na svoji alfici letnik 2004 in je bil kriv hladilnik. Satovje se je že razpadalo, tako da ga preglej.
Kiki
lunatic00
Alfa Junior
Alfa Junior

mene pa zanima ce je se kaksna druga moznos mam podobne tezave s tem da je moja alfica 156 2.4JTD L.2003
mi tudi narašča temp. hladilnik je vredu ventilator dela hladilne je dosti tudi olja je tak kot more
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Za pogledat v kakšnem stanju je hladilnik, je treba dat avto na dvigalo ali na jamo, in pogledat od zadaj. Nekateri pogledajo spredaj skozi masko, a tako boste videli samo hladilnik klime. Jaz sem imel enak problem, hladilnik je dobesedno razpadal (avto letnik 2004).

Slika
Slika
Uporabniški avatar
_doog_
Alfa Member
Alfa Member

Pri parih primerih je bila kriva slaba vodna pumpa...
lunatic00
Alfa Junior
Alfa Junior

hladilnik je kot nov ker je bil menjan leto dni nazaj:)
mjarc
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,

točno, peljal sem ga do mehanika in prav ste imeli. Hladilnik je fuč, satovje je popolnoma razpadlo. Ali mi lahko zaupate približno cena tega hladilnika in koliko dela je z menjavo. Zakaj pa ta zadeva tako hitro razpade, ali je vzrok veliko število prevoženih km (na števcu jih imam 181.000, ampak nisem prvi lastnik, predvidevam pa da so realni vsaj na ohranjenost vozila zunaj in noter), ali da je vozilo dolgo stalo, ali kaj duga. Mogoče pa je to tudi dober znak da avto ni bil v totalki, ker še je to upam da prvi hladilnik.
KikiTron
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

Meni je razpadel tudi nekje okoli 180.000 KM, cena pa mislim da je bila okol ca. 150 EUR dve leti nazaj iz Avstrije.

Glede menjave pa je bilo v mojem primeru tako, da sma s kolegom vzela dol sprednji odbijač, prečni nosilec nad hladilnikom, odklopila cevi, malo zamaknila hladilni klime in je bil dol.
Aja pa hladilne tekočine ne pozabit ven spustit 8)
Zmontirala pa sma v obratnem vrstnem redu, nalila hladilno tekočino, zagnala avto in odzračila sistem na čepu hladilnika.

No to je bil moj postopek, mogoče pozna kdo lažjega.

Ob priliki naložim še slike.
Kiki
Odgovori
  • Informacija