Koliko je vredna 156GTA SW?

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
iKst
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trbovlje
Kontakt:

Že nekaj časa imam na avto.net objavljen oglas za avto pa sploh ni interesa. Zato me zanima koliko je po vaše vredna solidno ohranjena 156GTA SW. Avto je srebrne barve, z original 17", letnik 2003, 120kkm.

Trenutno je cena 9500€, kar mislim, da je v tem hipu najnižja cena med GTA. Pri objavi oglasa sem plačal tudi tistih nekaj €, da je oglas izpostavljen, ampak zaenkrat me sploh še nihče ni klical :)

Kaj pravite, za kakšno ceno bi jo moral ponuditi, da bi šla relativno hitro v promet?
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Ni cena problem, časi so taki da je karkoli težko prodat, če pa je to V6 požeruh pa še italjanske krvi potem pa sploh.

Pa nekateri sledijo dosti tem oglasom in jim je mogoče sumljivo da se tako hitro spet prodaja.

Kaj si si pa sedaj omislil?
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

To je specifičen avto za specifičnega kupca in ne za splošne ljudske množice.
Tako da, če se ti ne mudi, vztrajaj pri tej ceni, drugače boš pa moral krepko nižati.
Tako pač je.

LP
iKst
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Pa sej ni požeruh :) Čist pridna je, po BC imam porabo pod 12 litrov.

Čudno se mi zdi, ker niti kakšni firbci ne kličejo al pa kdo, ki hoče malo sprobat avto. Sem parkrat že preveril če je telefonska prava :)

Omislil sem si pa citroena ds3. Imam še kar nekaj časa, da pride, ker francozi poleti pač ne delajo, ampak očitno ni tako neverjeten scenarij, da bom nekaj časa imel oba :(
iKst
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Tako da, če se ti ne mudi, vztrajaj pri tej ceni, drugače boš pa moral krepko nižati.
Malo se mudi ja :) Samo že zdaj je med cenejšimi (videl sem, da je danes še ena cenejša) pa sploh ni niti enega klica.

Me je strah, da bo enako tudi če dam 7k ceno.
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Daj še v tujino oglas.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Tvoja GTA je bivša od Unicorna? Se pa še ena 156 SW GTA prodaja identična tvoja, katera je imela najprej ceno 10k, potem 12,5k€, sedaj brez.....

Tako kot so že ostali povedali, specifičen avto, katerega si mora res nekdo prav takšnega zaželeti, da ga bo kupil....sam bi takoj imel takšno SW za "family" car, samo trenutno finance tega ne dopuščajo....
iKst
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Ta moja je bivša od Unicorna ja. Ne morem rečt, da je avto u nulo ohranjen, ampak je pa redno servisiran in vloženega je bilo že kar nekaj denarja v zamenjavo vitalnih delov.
Uporabniški avatar
serpenx
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: PO/LJ

iKst napisal/-a:Pa sej ni požeruh :) Čist pridna je, po BC imam porabo pod 12 litrov.

Čudno se mi zdi, ker niti kakšni firbci ne kličejo al pa kdo, ki hoče malo sprobat avto. Sem parkrat že preveril če je telefonska prava :)

Omislil sem si pa citroena ds3. Imam še kar nekaj časa, da pride, ker francozi poleti pač ne delajo, ampak očitno ni tako neverjeten scenarij, da bom nekaj časa imel oba :(
Če daš za sprobat te jest pokličem... :D
Kupu je pa nebom k me že JTD dost košta :? :mrgreen:
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

Hehe, čist si se zajebal, sedaj te pa bomo stalno klicali, samo da se mal zapeljemo. A tankat moram sam al boš ti? :D

Drugače pa se ne sekirat, časi so tudi takšni. Sam prodajam Ford Ka, ki je star en mesec, nikoli registriran in ima narejenih 50Km (od trgovine do doma), pa sta me do sedaj klicala 2, pa čeprav je avto za 20% cenejši, kot če ga kupiš v trgovini. Pa je NOV. Tako da pač čakam in čakam...
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Če se ti mudi s prodajo boš pač ceno mogu spustit v nesramne skrajnosti. Trenutno je veliko ljudi na dopustu ali se tja odpravljajo, tako da čas sigurno ni pravi za prodajo. Iz izkušenj pa lahko povem, da prvih nekaj dni ko objavim oglas dobim kak mail za menjavo, potem 14 dni ni nič, nato kdo pokliče in ponavadi prvi ki pride tudi pelje. Je pa zanimivo, da vedno ko je kak avto prodan me kličejo vsaj trije, ki bi takoj prišli in stvar kupili,... GTA si mora pa nekdo zaželeti in takega kupca je treba ponavadi čakati. Sam iz 156 v DS3? Precej čudna menjava. :doubt:
iKst
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Verjetno dopusti oz. tale poletni čas res ne pomaga dosti. Sem se pa kar odločil, da cene ne bom pretirano spuščal zaenkrat, bo ostala na teh cca 9000€. Bom pač obdržal Alfo še nekaj časa in čakal na nekoga, ki hoče GTA...itak bom pogrešal V6 sound.
Sam iz 156 v DS3? Precej čudna menjava. Doubt
Vem, da ni alfa, ampak avtek je zakon :) Že serijski zna na bolj zavitih progah delati probleme kakšnim močnejšim strojem. Gledal sem tudi Alfo Mito pa me žal ni prepričala. Oblika mi enostavno ne potegne pa tudi vožnja v citroenu mi bolj ustreza.

http://www.fastestlaps.com/comparisons/ ... n_DS3.html
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Da ne bo pomote ne govorim o tvoji alfi.

Moja izkušnja je pa taka, da bi rad kupil avto pa ga že 2 meseca iščem brez uspeha in gledat sem šel samo enega, in zgolj zaradi firbca, če sodi v ožji izbor.
Vsi čičajo na cenah, jaz bi pa npr. takoj plačal na cash (nič staro za staro, nič v račun) primerljivo ceno v Nemčiji. Cene pri nas (za tisto kar jaz iščem) so čist previsoke.
Je pa res, da sem dokaj zahteven in je težko dobiti kar si želim.
štirisedežni cabrio (bmw 6 ali nova 3, audi S4, mercedes CLK, pogojno volvo C70 T5)
250KM + (če je možno 300+)
1 ali drugi lastnik
pod 70000km
Pri nas so pač cene zlatarske (vsaj to kar iščem).

Idealka bi bila bmw630 (645) sam moram še malo napraskat.
Zgleda bom moral počakati konec cabrio sezone, ko bo več ponudbe.
iKst
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Cene pri nas (za tisto kar jaz iščem) so čist previsoke.
Ravno zaradi tega jaz sprašujem kakšna je sploh realna cena.

Avto je imel 1 leto nazaj ceno 12k, ampak po pravici povedano tudi takrat nisem veliko gledal okoli kakšne so cene drugih.

Danes je situacija podobna, cene okoli 12k za solidne primerke, ampak imam občutek, da so malo napihnjene. Zato pa bi rad malo videl kakšno ceno bi bili ljudje pripravljeni plačati, da ne bom na pamet prodajal.

Zdaj je cena na avto.net že nekaj časa 9500 pa še vedno nobenega klica :)
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

iKst napisal/-a:
Cene pri nas (za tisto kar jaz iščem) so čist previsoke.
Ravno zaradi tega jaz sprašujem kakšna je sploh realna cena.

Avto je imel 1 leto nazaj ceno 12k, ampak po pravici povedano tudi takrat nisem veliko gledal okoli kakšne so cene drugih.

Danes je situacija podobna, cene okoli 12k za solidne primerke, ampak imam občutek, da so malo napihnjene. Zato pa bi rad malo videl kakšno ceno bi bili ljudje pripravljeni plačati, da ne bom na pamet prodajal.

Zdaj je cena na avto.net že nekaj časa 9500 pa še vedno nobenega klica :)
Več ali manj so ti že povedali.
Za tak avto mora pač priti pravi kupec ... to pa nikoli ne veš kdaj bo.
Prvi RESEN kupec, ki ti ponudi sprejemljivo ceno je ponavadi tudi zadnji kupec ... in po vsej verjetnosti boš moral oglas oddati v tujini ali pa vztrajati doma (prej ali slej bo) ali pa močno znižati ceno (pri nas je pač tako dizl rulz).
Odgovori
  • Informacija