Kazen za prekršek (50 km)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
mathew
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: ex 156
ex GT
ex 159,
ex Giulietta
AR Spider 1600 Fastback 78
Kraj: Svečina

Zdravo,

malo prej sem dobil kazen ker sem v naselju 50 km/h prekoračil hitrost za 12 km/h (toleranca 5 km/h) , torej rekli so da sem pripeljal 67 km/h.

Imel sem poleg avta še prikolico na katerem sem imel cross motor. Jaz vem , da nisem pripeljal toliko kot so mi rekli , ok pripeljal sem malo več čez 50 okoli 55-58.

Meril pa me je policaj s pištolo (laser ) vendar ni bil na miru in sem mu rekel da pač nisem pripeljal toliko in da ni laser(radar) merilo za to hitrost , saj ni bil radar pri meru (na stativu).

Kako je s tem , laserjim (radarjem) , ali se lahko kako pritožim saj radar ni bil pri miru oz. ni bil na stativu. Koliko vem imajo radarje ki so na stativih (da je pri miru).

Se lahko pritožim na to?

Kazen so mi dali 250 EUR !!!

Prosim za kakno pametno rešitev..

Lep dan.Alfisti
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Nimam pametnega odgovora ampak => Policajeva beseda proti tvoji.
Upam da bodo imeli drugi kaj bolj pametnga za povedat.
Uporabniški avatar
mathew
Alfa Member
Alfa Member
ex GT
ex 159,
ex Giulietta

Zdravo,

še eno vprašanje imam , kako je s tolerancami , nekje sem bral da je 7 km/h do 100 km/h ?

Če je to pravilno , kako to da so men dali 5 km/h tolerance?

Ve kdo mogoče , kateri so pravi podatki toleranc?

LP
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Se zamisliš. Si priznaš. Plačaš. Pozabiš. In počasi naprej...

Nisi prvi, niti zadnji (nekateri smo imeli še dražjo izkušnjo) in ne, ni bil policaj kriv ampak kr lepo sami.

edit: 7kmh je nad 100kmh
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Policaj lahko meri tudi kar tako iz roke. Sem bil enakega mnenja pred kakšnim letom in pol. Če meritve ne opravi dobro mu radar itak izpiše error oz. nekaj podobnega. Dobil boš 3 KT in plačal 125 €, če plačaš v osmih dneh.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
turbozob
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

Mathew dobr da nis mastiča zategnu pred njemu, še dodatno 200eur. :doubt:
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

mel dost takih izkusenj. placas polovicko jebiga in pozabis na vseskp.
Uporabniški avatar
igi
Alfist
Alfist
Vozilo: Brera, bencin, ni več.
sedaj Giulietta 1.4 MA
po novem Giulietta 1.8 tbi Veloce

colibry napisal/-a:mel dost takih izkusenj. placas polovicko jebiga in pozabis na vseskp.
ker nas večina tako misli, si policaji in država, to lahko privošči
v nemčiji je eden odvetnik gnal zadevo do vrhovnega sodišča, kjer jim je dokazal, da nepravilna uporaba ročnega laserja (iz roke), tudi hiši pokaže da pelje do 25 km/h. od takrat morajo v nemčiji obvezno meriti z laserjem na stojalu.
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

igi napisal/-a:
colibry napisal/-a:mel dost takih izkusenj. placas polovicko jebiga in pozabis na vseskp.
ker nas večina tako misli, si policaji in država, to lahko privošči
v nemčiji je eden odvetnik gnal zadevo do vrhovnega sodišča, kjer jim je dokazal, da nepravilna uporaba ročnega laserja (iz roke), tudi hiši pokaže da pelje do 25 km/h. od takrat morajo v nemčiji obvezno meriti z laserjem na stojalu.
No pa daj in založi denar za odvetnike. Pa da vidimo.
DanijelSipek
Alfist
Alfist
Kraj: Trate

Jap dečko, to je Nemčija, mi pa živimo v Sloveniji - ne pozabi - Slovenija, to je skor tak kot Amerika - tu nima noben pravic, razen barabe.

Glede laserja, nikjer ne piše,da mora biit na stativu, lahko je v roki, so pa zato navodila proizvajalca, kateri določi kako se meri z laserjem.
No lahko pa si na kraju zahteval od policista, da ti pokaže izpit za laser, seveda če ga ima - 100% ga mora imeti pri sebi. Če policist nima izpita, potem meritev ne velja, ker ni strokovno usposobljen.

LP
Slika
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ker merilc je bil? Riegl al Traffipatrol? Taka večja škatla črna al taka mejhna siva?
JoHnI-B
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Murska Sobota

V 8 dneh od dne ko so te ustavili , napiši pritožbo, v njej napipši da policaj ni meril z radarjem na stojalu itd. In se bo postopek zavlekel, mogoče boš mel kaj sreče .
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ročni merilniki hitrosti se pri merjenju lahko uporabljajo iz roke ali naslonjeni na stabilno oporo ali z ramensko oporo ali nameščeni na stojalu z gibljivo glavo. Merilni žarek mora zajeti os gibanja kontroliranega vozila. Ročni merilniki hitrosti se praviloma uporabljajo z roba cestišča ali z nadvozov.
Merjenje z ročnimi merilniki hitrosti iz premikajočega se vozila ni dovoljeno.

Vir: PRAVILNIK O MEROSLOVNIH ZAHTEVAH ZA MERILNIKE HITROSTI V CESTNEM PROMETU
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

JoHnI-B napisal/-a:V 8 dneh od dne ko so te ustavili , napiši pritožbo, v njej napipši da policaj ni meril z radarjem na stojalu itd. In se bo postopek zavlekel, mogoče boš mel kaj sreče .
Mogoče! Mogoče pa bo moral plačat celotno kazen (brez polovičke) + stroške neutemeljene pritožbe.
Uporabniški avatar
mathew
Alfa Member
Alfa Member
ex GT
ex 159,
ex Giulietta

Zdravo,

pa saj mi ni problem plačati , bom plačal, samo tako v vednost bi bilo lepo da bi se tem policajam nekak dokazalo da merilniki niso natančni.

Merilni je bil siv (novejši verjetno).

Sem mu rekel da nisem peljal 67 pa mi je rekel pol ti pa števec v avtu napačno kaže in da kao števci tak ne kažejo pravilno in sem rekel ja sej to tak se ve da ne kaže pravilno , dokaži ti meni da je ta tvoj merilec pravilni je bil pa raje kar tiho in začel da so testirani itd.. Pa sem rek da avtomibilski števci so tud testuirani pa še vedno niso pravilni...

Pač problem je v tem da se policaju ne moreš kaj dokazati pa tud če nima prav, kar pa ni fer...

Ne more biti merilec pravilno kazati če ga je imel v rokah , pa še to je bil tako skrit policaj da ga ne moreš opaziti, kar pa spet ni v skladu z zakonom..

lp,
Odgovori
  • Informacija