malo prej sem dobil kazen ker sem v naselju 50 km/h prekoračil hitrost za 12 km/h (toleranca 5 km/h) , torej rekli so da sem pripeljal 67 km/h.
Imel sem poleg avta še prikolico na katerem sem imel cross motor. Jaz vem , da nisem pripeljal toliko kot so mi rekli , ok pripeljal sem malo več čez 50 okoli 55-58.
Meril pa me je policaj s pištolo (laser ) vendar ni bil na miru in sem mu rekel da pač nisem pripeljal toliko in da ni laser(radar) merilo za to hitrost , saj ni bil radar pri meru (na stativu).
Kako je s tem , laserjim (radarjem) , ali se lahko kako pritožim saj radar ni bil pri miru oz. ni bil na stativu. Koliko vem imajo radarje ki so na stativih (da je pri miru).
Policaj lahko meri tudi kar tako iz roke. Sem bil enakega mnenja pred kakšnim letom in pol. Če meritve ne opravi dobro mu radar itak izpiše error oz. nekaj podobnega. Dobil boš 3 KT in plačal 125 €, če plačaš v osmih dneh.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time." Alfa Romeo. Engineered to Excite.
colibry napisal/-a:mel dost takih izkusenj. placas polovicko jebiga in pozabis na vseskp.
ker nas večina tako misli, si policaji in država, to lahko privošči
v nemčiji je eden odvetnik gnal zadevo do vrhovnega sodišča, kjer jim je dokazal, da nepravilna uporaba ročnega laserja (iz roke), tudi hiši pokaže da pelje do 25 km/h. od takrat morajo v nemčiji obvezno meriti z laserjem na stojalu.
colibry napisal/-a:mel dost takih izkusenj. placas polovicko jebiga in pozabis na vseskp.
ker nas večina tako misli, si policaji in država, to lahko privošči
v nemčiji je eden odvetnik gnal zadevo do vrhovnega sodišča, kjer jim je dokazal, da nepravilna uporaba ročnega laserja (iz roke), tudi hiši pokaže da pelje do 25 km/h. od takrat morajo v nemčiji obvezno meriti z laserjem na stojalu.
No pa daj in založi denar za odvetnike. Pa da vidimo.
Jap dečko, to je Nemčija, mi pa živimo v Sloveniji - ne pozabi - Slovenija, to je skor tak kot Amerika - tu nima noben pravic, razen barabe.
Glede laserja, nikjer ne piše,da mora biit na stativu, lahko je v roki, so pa zato navodila proizvajalca, kateri določi kako se meri z laserjem.
No lahko pa si na kraju zahteval od policista, da ti pokaže izpit za laser, seveda če ga ima - 100% ga mora imeti pri sebi. Če policist nima izpita, potem meritev ne velja, ker ni strokovno usposobljen.
V 8 dneh od dne ko so te ustavili , napiši pritožbo, v njej napipši da policaj ni meril z radarjem na stojalu itd. In se bo postopek zavlekel, mogoče boš mel kaj sreče .
Ročni merilniki hitrosti se pri merjenju lahko uporabljajo iz roke ali naslonjeni na stabilno oporo ali z ramensko oporo ali nameščeni na stojalu z gibljivo glavo. Merilni žarek mora zajeti os gibanja kontroliranega vozila. Ročni merilniki hitrosti se praviloma uporabljajo z roba cestišča ali z nadvozov.
Merjenje z ročnimi merilniki hitrosti iz premikajočega se vozila ni dovoljeno.
Vir: PRAVILNIK O MEROSLOVNIH ZAHTEVAH ZA MERILNIKE HITROSTI V CESTNEM PROMETU
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
JoHnI-B napisal/-a:V 8 dneh od dne ko so te ustavili , napiši pritožbo, v njej napipši da policaj ni meril z radarjem na stojalu itd. In se bo postopek zavlekel, mogoče boš mel kaj sreče .
Mogoče! Mogoče pa bo moral plačat celotno kazen (brez polovičke) + stroške neutemeljene pritožbe.
pa saj mi ni problem plačati , bom plačal, samo tako v vednost bi bilo lepo da bi se tem policajam nekak dokazalo da merilniki niso natančni.
Merilni je bil siv (novejši verjetno).
Sem mu rekel da nisem peljal 67 pa mi je rekel pol ti pa števec v avtu napačno kaže in da kao števci tak ne kažejo pravilno in sem rekel ja sej to tak se ve da ne kaže pravilno , dokaži ti meni da je ta tvoj merilec pravilni je bil pa raje kar tiho in začel da so testirani itd.. Pa sem rek da avtomibilski števci so tud testuirani pa še vedno niso pravilni...
Pač problem je v tem da se policaju ne moreš kaj dokazati pa tud če nima prav, kar pa ni fer...
Ne more biti merilec pravilno kazati če ga je imel v rokah , pa še to je bil tako skrit policaj da ga ne moreš opaziti, kar pa spet ni v skladu z zakonom..