Pomoč - serviser

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Problem je, da vcasih predvidevas na vse okoliscine in podatke, katere stvari je potrebno narediti. Serviser je pac predvideval, da ima masina toliko kilometrov in katera je najbolj pogosta napaka/resitev za to. Ce pa je masina ze v osnovi pregreta in strajbana (prevrtena) pa je on tudi ena izmed zrtev pogoltnih prodajalcev.

Sedaj, ko so nekatera dejstva znana je najlazje rect, da je narobe ravnal in zajebal oh in sploh. Po bitki je lahko vsak general.

Tudi jaz sem na zacetku krivil mojega serviserja, ker je avto razpadal in je bila potrebna menjava pol avta. Pa na koncu ugotovis, da pravzaprav ni on kej dosti kriv, ce je avto zgonjen in ima prikrite napake.

Tukaj so najvecje svinje samo nategunaski prodajalci in pika. Kako ti lahko z nasmehom pove, da je avto neverjetno ohranjen in nasploh sanjski?

Koncno dejstvo pa je, da mi navadni ljudje, k mormo jemat puf za rabljen avto, ga potem se ne moremo odplacati, ker ga gre polovica za popravila. :evil:
Alfist2000
Alfa Junior
Alfa Junior

Zdaj so mi ponudli novo mašino za 3.200 eur oz. popravilo obstoječe za 2.000 eur ter čakalno dobo 1 mesec. Rabljen motor pravijo, da bo težko dobiti. Pravijo pa tudi, da se pri taki okvari - prebit ventil, prvič nikoli ne razdira cele mašine ampak se pač menja samo ventil in da to, da bi že prvič moral vse razdret govorijo tisti, ki se ne spoznajo. Zdaj...če pri alfi delajo na tak način, potem ne vem. 60.000 tisoč sem naredil z njo in ves ta čas je napaka obstajala vsaj do neke mere, menjali pa so samo ventil, logično da se je motor pregreval in mu je šlo vse slabše. Ko sem jim omenil, da čudno brenči iz mašine, so prvič zatrdili da je ščitnik za karter, kasneje pa da je auspuh. Ko se je to drugič zgodilo, so sumili software.
Če bi menjal batne obročke, bi avto začel pit liter olja na 300km, tako so pač rekli.

To da mi pa kdo trdi, da sem v prvi vrsti kriv sam, pa je NAJLAŽJE!!! Pomoje bolje sploh ne kupovat Alfe, ker ti jo v Sloveniji ne znajo popravit tako kot treba. Šraufat zna pa vsak mulec v garaži... Ne bom rekel, da se ne trudijo in ne vlagajo v to, ampak očitno je to še vedno le delček tega, kar bi morali znati. Dober mehanik očitno res ogromno pomeni. Na žalost...
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

sej noben ne govori, da si ti kriv, ampak tist ker ti je avto prodal..sej ti kot praviš si ga redno servisiral in vse tak, da to ni tvoja krivda, da je šlo pač neki narobe..

drugače pa dober mehanik..redko kje ga najdeš sploh..mel sem enega odličnega,sma vedn kr skupi šravfala in tko,ful pedantn,niti mal šlampast..ampak je pomojem bil odpuščen,ker se ni držal da je ura dela tolko in tolko,ampak ti je računal čist realno kolk težko je blo kej za nardit in tko..zdej je pa šel delat nekam drugam in od takrat naprej so mi že 3 mehaniki vedno neki zaje*al..

na konc vidiš da itak lahk vrjameš sam v tisto ka sam veš,znaš in nardiš..jz zdej več nobenem ne zaupam sploh, ker so za mene vsi preveč površni in delajo preveč nepotrebnih napak(naprimer postrani zavit šravf kolesa v pesto in je počo..pridem do tega mehanika se pritožit..jah jz nč ne vem,men ni počo bla bla..sej ne morš nč dokazat..jz pa zdej na svoj strošek morm seveda pesto menjat)

drugače pa če misliš rihtat nabavi nekje rableno mašino,zamenjaš in to to..

pa še to,ker me je zmotlo..ni treba pisat da vsak mulc "zna" šravfat..zna ja..kaj? avspuhe pa športne filtre,pa skuterčke? mam pa tut občutek da si avto glih od nekega "mulca" kupo..

P.S. kero Alfo in kako mašino sploh maš točno?
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Alfist2000
Alfa Junior
Alfa Junior

Zadnjič mi je en Bosanec, ki tukaj živi rekel, da njegov brat, ki je mehanik v Bosni, pripelje mašino iz Italije za Fiate, ceno ima 600 eur pa na mašino dajo 2 leti garancije s tem, da je pogoj, da jo da točno določen serviser noter. Ste že kdaj slišali za kaj podobnega?? Al mi res živimo bogu za hrbtom...
Alfist2000
Alfa Junior
Alfa Junior

Killergame17 napisal/-a: pa še to,ker me je zmotlo..ni treba pisat da vsak mulc "zna" šravfat..zna ja..kaj? avspuhe pa športne filtre,pa skuterčke? mam pa tut občutek da si avto glih od nekega "mulca" kupo..
Oprosti kolega, ampak svečke ven dat in jih pogledat, pa kompresijo zmerit, pa ventil zamenjat zna 'vsak mulec' oz. ki zna malo bolj šraufat. Tisto pravo znanje in odgovornost pa bi morali imeti pooblaščeni serviserji. Samo mi smo pač še desetletja zadaj na tem področju, pa reči kar želiš.
Odgovori
  • Informacija