Alfa 147 - m.i.h.a.

Slikice vaših jeklenih konjičkov
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

-imaš na izbiro TRIP A in TRIP B
-prvi se avtom. resetira po 5000km,če ga že pri vsakem tankanju ne resetiraš sam (drži tipko potovalnega comp. cca 4 sec)
-drugi se resetira po cca dveh urah mirovanja,če ga prej ne resetiraš sam (drži cca 2 sec)
-comp. preveri kdaj tudi ročno (tankaj,izračunaj sam) pa primerjaj koliko odstopa :wink:
Uporabniški avatar
m.i.h.a.
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

tnx

no sej je verjetno OK samo malo me je stvar presenetila in tista številka 10 l/100 km mi je opekla oči :flamer:

bom pa preveril še dejansko porabo glede na prevožene km, ker sem slišal, da tisto računalo laže :^o
Zadnjič spremenil m.i.h.a., dne Ne Jun 14, 2009 9:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

mal odstopa ja, za kakšn liter, ne sekiri se, napolni tank in se vozi, probavaj:
1. na daljših relacijah tako da voziš po omejitvah
2. mešano, ac + mesto ( tu poraba naraste )
3. daljšo relacijo da ga mal bolj stisneš - kr konkretno, če bo frej ac (zna bit še vedno manjša poraba kot pri mešani vožnji)

od 6.5 do 7.5 nekje se bo dogajalo
Slika
Uporabniški avatar
m.i.h.a.
Alfa Member
Alfa Member

UPDATE: :D

Prva malenkost...
Slika
....nič ekstra, ampak samo privijačen okrasni del izpuha. Mogoče na sliki zgleda štrleče, ampak ni.

Projekt št. 2:
Iz avtomoibila je bilo potrebno odstranit tole skropucalo...
Slika

...in zmontirati nekaj konkretnejšega:
Slika

Pohvale Bearex-u za zaščito, ki super paše na avto =D>. Več problemov sem imel z odstranitvijo stare, kot pa z montažo nove zaščite. Upam, da se obnese in da je ne opraskam prehitro.

Projekt št. : 3 - Popravilo zadnjega brisalca
Ta je ob prižigu le mirno stal in bolj malo brisal. Po odprtju ohišja mehanizma bi me skoraj kap. Zobniki so bili popolnoma zapacani, motor se je grel in na srečo še ni pregorel. Zadevo sem očistil, premigal in po nekaj "suhih" testih stvar deluje. Jutri pa montaža nazaj v avto.

In še spoznanje tedna :P
Kalkulator v avtomobilu se mi je resetiral sam oziroma je mogoče to uspelo tudi meni, ko sem prčkal po tistih štrlečih gumbih. Ta je za tem kazal porabo 10l/100 km, sedaj po kakšnih 200 km pa kaže ponovno očem bolj prijazno številko 5,7 l/100 km.....krasno. :mrgreen:
Zadnjič spremenil m.i.h.a., dne Ne Jun 14, 2009 10:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-5,7 je dokaj niska poraba,razen če pelješ večinoma relacijo,drugače comp laže različno,meni celo kaže kakšne 3 deci več :D
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

m.i.h.a. napisal/-a: Pohvale Bearex-u za zaščito, ki super paše na avto =D>. Več problemov sem imel z odstranitvijo stare, kot pa z montažo nove zaščite. Upam, da se obnese in da je ne opraskam prehitro.
Me veseli, da je plata pasala kot mora, no ja, sej to sem že vedel 8)
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
m.i.h.a.
Alfa Member
Alfa Member

da malo obudim tole svojo staro temo :mrgreen:

Menjati moram obe stranski ogledali in me zanima, če bi bila ta OK ali se naj jih ognem....
http://www.silux.si/spletna-trgovina/og ... meo-147-01
Kakšna druga ogledala mogoče? Iščem predvsem cenovno ugodno rešitev.

PS: ker mi nobena od slik v tej temi več ne deluje, prilagam eno novo kot dokaz, da alfe še nism razbil ali prodal :lol:

Slika
btw slikano s telefonom :?
Slika
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Sploh ni slaba fotka. Škoda, da je nisi oddal v POTM :wink:
Uporabniški avatar
m.i.h.a.
Alfa Member
Alfa Member

A je strešna antena pri AR 147 v enem kosu pritrjena na streho ali je v dveh delih (nosilec na strehi in daljši nastavek/antena)? Ker, če jo probam odviti na tistem mestu kjer se antene ponavadi odvijačijo se ta ne premakne niti za milimeter, zato raje vprašam, preden jo odtrgam. :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Se normalno odšraufa.
Odgovori
  • Informacija