Ene par stvari mi je malo nelogičnih, oziroma nekonsistentnih pri teh stvareh okoli tega stadiona.
1. Zakaj vsi danes najdejo sočutje za podizvajalce, ki jim je dolžan investitor projekta Stožice, ko pa navadni bosanci gladovno štrajkajo, ker nimajo niti centa v žepu pa večina pogleda stran, oziroma ostane tiho? Ali morda za to obstaja banalni razlog, da je s to investicijo mogoče povezati Jankoviča in je zato sočutje s podizvajalci tako prikladno. Mnogi, ki si celo lahka drznejo iti pri Bosancih preko načela za pošteno delo -pošteno plačilo in takrat običajno postrežejo z argumentom "Naj spokajo domov!" so danes med najsočutnejšimi s podizvajalci v Stožicah.
2. Ni bil ta stadion obljublljen pred volitvami in so volilci praktično zahtevali njegovo uresničitev. Se niso idejen zasnove za to vlekle že od 1994 dalje? Torej najugodneje bi bilo, če Jankovič ne bi speljal tega projekta in bi ga lahko vsi šimfali, da ne drži obljub.
3. Koliko je prispeval MOL k temu projektu? Sam živim v Slovenski Bistrici (3000 prebivalcev) pa je občina namenila za športne komplekse (obnova stare telovadnice, stadion, tribune, spremljajoči objekt, dva nogometna igrišča - eden z umetno travo, nekaj manjših igrišči in še par obejtkov) malo manj kot 3.5 mio €. Zaradi tega me zanima koliko je MOL namenil za Stožice, da potegnem primerjavo stroškov na prebivalca v prestolnici in okoljem v katerem živim sam.
4. Ni Ljubljana med manj zadolženimi občinami v Sloveniji na prebivalca? Pa se mi zdi, da je Jankovič kljub temu večkrat na tapeti kot župan najbolj zadolžene slovenske občine Destrnik.
5. Ni zaradi Stožič kar nekaj slovenskih gradbenikov ostalo pri življenju in glede na odobrene kredite Grepu bodo očitno še v naprej. V Nemčiji naprimer hvalijo Merklovo zaradi manj smotrnih potez za ohranitev gradbene sektorja pri življenju. Tam so namreč obnovili nekaj tisoč šol, ki so jih direktno po obnovi za vedno zaprli, ker se v njih niso več vpisovali šolarji. Samo za to, da niso imel ogromnih stečajev gradbenih podjetij in v primerjavi s tem so Stožice še kako smotrna investicija.
6. Sam sem prisostvoval dvem ponovnim tehničnim pregledom, kjer so bili gostje v turistničnih kompleksih 30 minut po pregledu, ker je ponovni pregled obsegal predvsem le pregled prejšnjič manjkajoče dokumentacije. Ne vem ali uspejo novinarji narediti tako famo iz tega ali je res tako malo Slovencev bilo kdaj na kakšnem gradbišču. Sploh opazke o gradbenih napakah so smešne kot da ne bi ostajal uzakonjen nadzor na gradbiščih od prve minute do zaključka. Tehnični pregled stavb ni tehnični pregled avta in novinarji, ki pišejo o tem bi se lahko vsaj malo pozanimali.
S temi 6. točkami sem želel izrazit le to, da ne bodimo dvolični in ne glejmo določene situacije z enimi očalami in druge situacije pa z drugimi. Zadolžene so vse občine v Sloveniji preveč in Ljubljana glede tega odstopa le v pozitivni smeri. Plačilno nedisciplino je nujno izkoreniniti, ampak potem bomo enako sočutni tudi do Bosancev in Albancev, ki dejansko nimajo kaj za jest zaradi tega. Ne pa da sočutje kažemo le, ko z njim izražamo prezir nad nekim županom. In če sodimo, da so Stožice nepotrebne, potem rečimo še kakšno o precej večjih projektih (milijardnih, če smo natančni), ki se jih gremo Slovenci in čisto mirno ter tiho tečejo v vmesnem času. Da se o avanturah sodelovanja pri največjih ropih v zgodovini v Iraku in Afganistanu in s tem povezanih stroških za nas sploh ne začnemo pogovarjat.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.