ŠRC Stožice

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

_BiStRi_ napisal/-a:Upam, da bodo uspeli danes zablokirati vse okoli stadiona!
nič ne bo,že odhajajo
sem pa takoj zato, da se končno zablokira vse okoli parlamenta, ministerstev, vlade, sodišča, ker tam so pizde, ki dopuščajo vse kar se dogaja v Slo.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

provida vse popisala
Slika
konc showa
Slika
Uporabniški avatar
SummerJam
Alfist
Alfist

A ste mislil, da se bo blokada nadaljevala do tekme? :lol: Pa ne bo si Ljubljana (država) sramote delala pred celo evropo. #-o Čudi me, da jih niso že prej nagnali...

Sem zagovornik, da se to reši na sodišču, vendar če ne gre drugače, jim dam čisto prav glede zaprtja dvorane. Ker to je pa absurd! Po drugi strani pa ni fer do gledalcev, ki si samo želijo ogleda tekme. (imam karto za jutri)
Slika
Cuore Sportivo is destiny
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Niti Leka ni dovolj močan da bi užugal Jankoviču.
Evo Ljubljana ima stadion, če ni šlo zlepa bo šlo pa zgrda.
Uporabniški avatar
SummerJam
Alfist
Alfist

http://24ur.com/novice/slovenija/verjet ... odilo.html

MOL bo pa še tožil podizvajalce zaradi motenja posesti #-o :roll:
Slika
Cuore Sportivo is destiny
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Foggy napisal/-a:Ljubljankić je Ljubljano zakreditiral že za 50 let in vse to se že pozna z dvigovanjem trošarin (elektro, vodovod, snaga, plin). Lahko se je šopi......................
Torej,

elektro - na regulacijo cen nima nek župan nobenega vpliva
vodovod - država (povdarjam država) je določila s 1.1.2010, kot nosilce in upravljavce občine, ki si potem ponavadi najdeljo izvajalce javne službe ...........
vse izvira iz poteze države (amortizacija, vodarina, vodna povračila, najemna pogodba,......)
Samo ena od budelaštin - izvajalci javne služne (v Lj. je to VO-KA) mora občinam plačevati najemnino za upravljanje z vodovodom, potem imamo ..... ma ne bom. (če bo koga res močno zanimalo, lahko PS).
snaga - no pri tem delu, je to tržna dejavnost, kjer se išče najugodnejšega ponudnika (pa vendar se tu uradno pelje na nivoju koncesionarja - neuradno so pa občine tu res aktivne)
plin - zopet tržna dejavnost, v kateri občina nima kaj brskat (za Lj. ne vem, kdo je ponudnik), vendar je to privatni ponudnik

Vse tole sem spisal le zato, ker vidim veliko jeze (pri veliki večini ljudi), ki pa na žalost ni pravilno usmejena.

Kaj lahko naredimo??

Najprej je potrebno razumet situacijo in šele potem lahko pravilno reagiraš.
Zadnjič spremenil ROBERTH, dne To Avg 10, 2010 4:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Ene par stvari mi je malo nelogičnih, oziroma nekonsistentnih pri teh stvareh okoli tega stadiona.

1. Zakaj vsi danes najdejo sočutje za podizvajalce, ki jim je dolžan investitor projekta Stožice, ko pa navadni bosanci gladovno štrajkajo, ker nimajo niti centa v žepu pa večina pogleda stran, oziroma ostane tiho? Ali morda za to obstaja banalni razlog, da je s to investicijo mogoče povezati Jankoviča in je zato sočutje s podizvajalci tako prikladno. Mnogi, ki si celo lahka drznejo iti pri Bosancih preko načela za pošteno delo -pošteno plačilo in takrat običajno postrežejo z argumentom "Naj spokajo domov!" so danes med najsočutnejšimi s podizvajalci v Stožicah.

2. Ni bil ta stadion obljublljen pred volitvami in so volilci praktično zahtevali njegovo uresničitev. Se niso idejen zasnove za to vlekle že od 1994 dalje? Torej najugodneje bi bilo, če Jankovič ne bi speljal tega projekta in bi ga lahko vsi šimfali, da ne drži obljub. :)

3. Koliko je prispeval MOL k temu projektu? Sam živim v Slovenski Bistrici (3000 prebivalcev) pa je občina namenila za športne komplekse (obnova stare telovadnice, stadion, tribune, spremljajoči objekt, dva nogometna igrišča - eden z umetno travo, nekaj manjših igrišči in še par obejtkov) malo manj kot 3.5 mio €. Zaradi tega me zanima koliko je MOL namenil za Stožice, da potegnem primerjavo stroškov na prebivalca v prestolnici in okoljem v katerem živim sam.

4. Ni Ljubljana med manj zadolženimi občinami v Sloveniji na prebivalca? Pa se mi zdi, da je Jankovič kljub temu večkrat na tapeti kot župan najbolj zadolžene slovenske občine Destrnik.

5. Ni zaradi Stožič kar nekaj slovenskih gradbenikov ostalo pri življenju in glede na odobrene kredite Grepu bodo očitno še v naprej. V Nemčiji naprimer hvalijo Merklovo zaradi manj smotrnih potez za ohranitev gradbene sektorja pri življenju. Tam so namreč obnovili nekaj tisoč šol, ki so jih direktno po obnovi za vedno zaprli, ker se v njih niso več vpisovali šolarji. Samo za to, da niso imel ogromnih stečajev gradbenih podjetij in v primerjavi s tem so Stožice še kako smotrna investicija.

6. Sam sem prisostvoval dvem ponovnim tehničnim pregledom, kjer so bili gostje v turistničnih kompleksih 30 minut po pregledu, ker je ponovni pregled obsegal predvsem le pregled prejšnjič manjkajoče dokumentacije. Ne vem ali uspejo novinarji narediti tako famo iz tega ali je res tako malo Slovencev bilo kdaj na kakšnem gradbišču. Sploh opazke o gradbenih napakah so smešne kot da ne bi ostajal uzakonjen nadzor na gradbiščih od prve minute do zaključka. Tehnični pregled stavb ni tehnični pregled avta in novinarji, ki pišejo o tem bi se lahko vsaj malo pozanimali.

S temi 6. točkami sem želel izrazit le to, da ne bodimo dvolični in ne glejmo določene situacije z enimi očalami in druge situacije pa z drugimi. Zadolžene so vse občine v Sloveniji preveč in Ljubljana glede tega odstopa le v pozitivni smeri. Plačilno nedisciplino je nujno izkoreniniti, ampak potem bomo enako sočutni tudi do Bosancev in Albancev, ki dejansko nimajo kaj za jest zaradi tega. Ne pa da sočutje kažemo le, ko z njim izražamo prezir nad nekim županom. In če sodimo, da so Stožice nepotrebne, potem rečimo še kakšno o precej večjih projektih (milijardnih, če smo natančni), ki se jih gremo Slovenci in čisto mirno ter tiho tečejo v vmesnem času. Da se o avanturah sodelovanja pri največjih ropih v zgodovini v Iraku in Afganistanu in s tem povezanih stroških za nas sploh ne začnemo pogovarjat.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Peugeot 308 SW GT / 2.0 BlueHDi / 180 KM / EAT 6
Kraj: Ljubljana

Dejansko je Janković največ naredil za Ljubljano med vsemi župani do zdaj. Povsod po Ljubljani se nekaj dela. Poglejte samo malo staro Ljubljano ter nabrežja Ljubljanice. ŠRC Stožice je le pika na i. Janševci mu pa za vsako ceno mečejo polena pod noge.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sploh se ne gre za to koliko je naredil za Ljubljano, ampak za to, da so vsepovsod neke mučke.

Iz tega sledi le eno, da Zoran ne dela tega za Ljubljano, ampak za sebe. Namreč več posla, več možnosti za mučkanje, več denarja v žepu.

Zame je Jankovič pohlepen in slab človek po srcu, ki namesto, da bi delal nekaj za ljudi, pod pretvezo veča svoje bogastvo na račun denarja občanov in državljanov. Pa ni edini tak v Sloveniji, daleč od tega, je pa eden tistih, ki se dosti pojavlja v javnosti.

Enostavno ne maram ljudi, ki na veliko razglašajo kako delajo nekaj na ljudstvo, medtem ko je glavni razlog za vso "dobro delo" lasten pohlep. Če bi delal samo za Ljubljano, bi vsi posli bili čisti kot solza, ampak politik zmožen tega ne obstaja.

Tisto bedarijo o janševcih pa ne bom komentiral.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

tekma BO !!
Slika
Uporabniški avatar
Injy
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Ljubljana

Tudi jaz podpiram podizvajalce in to firmo, da se je vsaj nekdo upal javnost opozoriti na to kaj se dogaja. Danes so pa lahko nenadoma kar naenkrat našli 900.000 EUR, ki jih prej niso mogli skoraj 2 leti plačati...Pa glede uporabnega dovoljenja - neka občina v Prekmurju je na uporabno dovoljenje za novozgrajeni del ceste čakala več kot 2 meseca, za Ljubljano pa to brez problema naredijo čez noč. Pa nihče ne more reči, da je stadion bolj potreben kot pa neka cesta, ki bi bistveno pripomogla k izboljšanju prometa.

Glede podražitev v Ljubljani pa bi dodala še to: s 1. novembrom 2009 se je v Ljubljani podražila:
- voda: za 20,3 %
- ogrevanje: za 48,8 %,
- zbiranje in odvoz smeti: za 32,6 %, odlaganje smeti: za 185,8 %.

Ne vem kakšne so sicer cene v drugih občinah, vendar pa zame osebno takšne podražitve za osnovne življenjske "potrebščine" niso normalne (za povprečno družino naj bi to letno zneslo dodatnih 200 EUR). Kot vzrok za podražitve pa so navedli, da bodo samo s podražitvami lahko storitve ostale na enakem nivoju kot doslej in seveda, da se potrebuje denar za investicije. Predstavljajte si, da bi se vam za toliko podražile vse položnice ki jih imate... No še glede ogrevanja - v Ljubljani je eden izmed ponudnikov tudi Energetika, ki spada v holding MOL (ni zasebni ponudnik) in ki je morala plačati celotno investicijo v izgradnjo novega mosta na tržnici, samo za to ker gre čez toplovod. Vendar to ni glavni vzrok, razlog je v tem, da Energetika ustvarja dobiček in so pač morali pokriti to investicijo, namesto, da bi namenili denar za kakšne pomembnejše oz. nujne investicije.

Pa da ne bo pomote, tudi jaz sem vesela, da je Ljubljana dobila nov stadion in da imamo urejen center, vendar mi res ni všeč način, kako so do tega prišli (in seveda na silo, kjer se je le dalo). Mislim, da bi se lahko Jankovič zamislil tudi nad tem, kakšne so ceste izven centra mesta, ki so - vsaj na rudniškem koncu v zelo slabem stanju (npr. del Dolenjske ceste takoj ob vstopu v Ljubljano). Pa ceste v nakupovalnem središču Rudnik, za katere je Jankovič rekel, da pač nimajo denarja za popravilo, ker mu je država vzela 60 mio (seveda, vsega je kriva država).

Drugače pa drži kar je danes zapisal eden izmed slovenskih časopisov, da je kampanja za nove županske mandate ulita iz betona. Vsak župan si mora postaviti betonski spomenik, pa naj bo to stadion ali cesta, saj ljudje samo tako merijo, kaj je naredil za mesto, ne znajo pa ceniti nevidnih stvari, ki bi jim dejansko omogočile bolj kakovostno življenje. Ali pa kot so rekli stari Rimljani: "Kruha in iger!" pa si bo raja zatisnila oči in bo vesela.
Uživajmo, dokler lahko...
airmike
Alfa Member
Alfa Member

lizard napisal/-a:Sploh se ne gre za to koliko je naredil za Ljubljano, ampak za to, da so vsepovsod neke mučke.

Iz tega sledi le eno, da Zoran ne dela tega za Ljubljano, ampak za sebe. Namreč več posla, več možnosti za mučkanje, več denarja v žepu.

Zame je Jankovič pohlepen in slab človek po srcu, ki namesto, da bi delal nekaj za ljudi, pod pretvezo veča svoje bogastvo na račun denarja občanov in državljanov. Pa ni edini tak v Sloveniji, daleč od tega, je pa eden tistih, ki se dosti pojavlja v javnosti.

Enostavno ne maram ljudi, ki na veliko razglašajo kako delajo nekaj na ljudstvo, medtem ko je glavni razlog za vso "dobro delo" lasten pohlep. Če bi delal samo za Ljubljano, bi vsi posli bili čisti kot solza, ampak politik zmožen tega ne obstaja.

Tisto bedarijo o janševcih pa ne bom komentiral.
Če človeka oceniš po tem kak ga mediji prikažejo si pa res biser #-o :roll:
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

airmike brez skrbi, moja ocena ni iz medijev ;). Ampak če ti trdiš, da je jankovič angelček si pa moj biser na n-to potenco.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
airmike
Alfa Member
Alfa Member

lizard napisal/-a:airmike brez skrbi, moja ocena ni iz medijev ;). Ampak če ti trdiš, da je jankovič angelček si pa moj biser na n-to potenco.
Ma boli me kita za jankoviče in podobne sam da se pa neki na pamet obtožuje je pa tud brezveze.
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Saj ti je povedal, da ocena ni iz medijev.

Se podpišem pod njegov post, tudi sam vem za kar nekaj pregreh, ki niso prišle do mene od sosedove micke bratranca ki ima sina...
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Lizard, ker te drugače cenim in vem da običajno ne klamfaš v tri krasne bi te prosil, da mi napišeš primer ali dva, kjer je korist šla direktno v Jankovičeve žepe. Prosim na ZS, ne tu v forumu, ker politične debate že po definiciji ne bi smele sodit na avtomobilističen forum.

@Injy: To izjavo dneva sem tudi jaz zasledil, da so županske kampanje ulite iz betona. V manjših občinah v pločnikih v velikih pa v stadionih. Žalostno je le, da drugače vsi rečejo: Župan je obljubil, da bo naredil pločnik, šolo, cesto, telovadnico, Stožice in če tega potem ti ne naredijo, potem na naslednjih volitvah vsi rečejo: je dajal prazne obljube. Dolgovi tako nastajajo zaradi zahtev volivcev, ki jih nato pokrivamo tudi tisti, ki ne mislimo tako.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Odgovori
  • Informacija