Alfa Romeo Giulietta

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Preživel vikend z Giulietto in z lahkoto lahko povem, da je avtomobil odličen. Pod pokrovom se je skrival dvolitrski jtdm motor z 170 konjskimi močmi, kateri svoje delo opravljajo več kot odlično. Avto suvereno pospešuje in mu zlepa ne zmanjka sape.

Prvi kilometri so bili narejeni na razmočeni cesti in že tu sem bil pozitivno presenečen nad lego in samim obnašanjem. Tudi ob hitrejši vožnji in priganjanju brez problema sledi zadani poti in niti ne malo ne skrene s poti. Edino pri dodajanju plina je potrebni biti malce pazljivejši, saj poizkuša kaj hitro v prazno zavrteti kolesa, kar pa uspešno preprečuje ASR. Tako kot Mito, ima tudi Giulietta DNA z tremi različnimi programi (all wether, normal dynamic) in vsak odlično služi svojemu namenu.
Večino časa seveda prevozimo v načinu normal, če si zaželimo dinamičnejše vožnje pa spremenimo program v dynamic, in že ima športno nastrojen avtomobil z odlično odzivnostjo. V zelo slabih vremenskih pogojih nam prav pride program allweather, kjer avtomobilu odvzame nekaj moči in odzivnosti za lahkotnejšo in manj obremenjujočo se vožnjo. Brisalci svoje delo opravljajo odlično, so tihi in tudi na avtocesti ob večjih hitrostih nimajo nikakršnih težav.

Pravi užitek v vožnji pa seveda pride na plan v suhih pogojih, avtomobil naravnost blesti in se dosti lepše pelje kot 147. Podvozje je enostavno fenomenalno in kljub 18" platiščem še vedno udobno, lepo požira luknje in ne plava po cesti. Večina uporabnikov bo tako z Giulietto z lahkoto udobno prevažala svojo družino ali pa odpeljalo kakšen "brzinc", kjer ne bo manjkalo oprijema in moči.
Dizelskega agregata pod pokrovom praktično ni slišati, saj deluje zelo diskretno in tudi zvok je prijeten ušesom, tudi ob višjih hitrostih.

Motor, kot sem že povedal je 2.0 jtdm, 170KM, od 0 do 100km/h pospeši v 8s in doseže končno hitrost 218km/h, Giulietta je tako že v civilni različici hitrejša in voznejša od 145 QV in 147 2.0 TS. Pohvalno, da so pri Alfa Romeo končno naredili hitrejši in voznejši avtomobil od svojih predhodnikov. Prav veselim se že vožnje Giuliette z 1.4 multiair oziroma 1.8 tbi in sport podvozjem.....Da povem še nekaj o porabi, ta se je med testom gibala okoli 8l, s tem da se jo ob normalni vožnji z lahkoto spraviti na 6l.

Dotaknimo se še notranjosti, tu se vidi, da se v avtomobilski industriji zadnjih nekaj let poslužujejo varčevanja. Nekateri deli so malce preveč plastični, vendar zopet ni tako moteče, da bi nas to odvrnilo nakupa, ker takšno stanje je danes praktično pri vsaki avtomobilski znamki. Časi, kjer se je kompliciralo z končno izdelavo, skrivalo vsak vijak, itd so mimo. Odlagalnih mest je veliko, pohvalim lahko tudi predal pred sovoznikom, kateri je zelo globok in na koncu lahko vanj namestimo tri 0,5l plastenke ob tem, da bodo še prijetno ohlajene. Glede ozvočenja prav tako nimam nobenih pripomb, moje potrebe poteši več kot odlično, je pa res, da nisem nek audiofil. Pograjal bi samo še sedeže, kjer sem pričakoval malce več bočnega oprijema, so pa drugače dovolj trdi, da tudi daljša vožnja ni utrujajoča. Sam bi se raje odločil za sport paket opreme, kjer so boljši sedeži in tudi notranjost deluje žlahtnejše. Tu se pa potem že vprašamo, če nebi raje kupili 1.8 tbi z QV opremo saj pridemo z ceno zelo blizu opremi dynamic z sport paketom……

Skratka avtomobil, katerega bi z največjim veseljem imel v svoji garaži, enostavno ti zleze pod kožo in po parih dneh skupnega druženja imaš občutek, kot bi ga vozil že leta. V tem avtomobilskem razredu nimam kaj za razmišljati kaj bi kupil, odgovor je povsem enostaven Giulietta!

PS
Dobavni rok je 2-3 mesece :wink:
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Show-off :wink: :lol:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

jaz jo dobim jutri ob 9 na test :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kako hudica vam dajo avto za cez vikend na test?? Jaz, še ko peljev avto na servis, nikol ne dobim nadomestnega! Diskriminacija! :mrgreen:

LP
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Lepše alfist ne bi mogel spisati testa =D>
airmike
Alfa Member
Alfa Member

Zdaj bom nekaj napisal pa upam da ne boste tako pristranski kot novinarji ki favorizirajo nemce :roll:

@Foggy glede lege. Če jo primerjaš z svojo 156 ki ima že nekaj kilometrov za sabo in verjetno že malo iztrošene amortizerje/gumice na podvozju ti priporočam da si rezerviraš testno vožnjo pri katerikoli drugi znamki in potem poročaš o legi. Tukaj naj še omenim da dotična guilietta verjetno ni bla opremljena z nankang gumami kot je bila tvoja 156. In še to. Japonci so testirali podvozje in so ugotovili da powerflex gumice bolj izboljšajo lego kot pa športne fedre. Torej lahko rečemo da se avto ki je nov in je podvozje na 100% sigurno boljše pelje kot pa avto ki ima podvozje na recimo 60%.

Pa še to: Vzami v roke majsko številko Evo magazina kjer je novinar testiral navadno 1.4 tbi in pa 1.8 tbi QV različico in je ugotovil da (citiram): "Še preden sem sem se dobro namestil za volanom, sem opazil, da so sedeži enaki tistim v običajni različici".

In še to: Skoraj vsak novi avto je super duper fajn. Zato pa majo novinarji superteste kjer avto vozijo 50k al pa celo 100k km in pol podajo oceno. Tukaj se pa spomnite na prvi odstavek v tem postu.

Nikakor pa ne namigujem da si pristransko ocenil najnovejši izdelek svoje priljubljene znamke :D
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

airmike napisal/-a:Zdaj bom nekaj napisal pa upam da ne boste tako pristranski kot novinarji ki favorizirajo nemce :roll:

@Foggy glede lege. Če jo primerjaš z svojo 156 ki ima že nekaj kilometrov za sabo in verjetno že malo iztrošene amortizerje/gumice na podvozju ti priporočam da si rezerviraš testno vožnjo pri katerikoli drugi znamki in potem poročaš o legi. Tukaj naj še omenim da dotična guilietta verjetno ni bla opremljena z nankang gumami kot je bila tvoja 156. In še to. Japonci so testirali podvozje in so ugotovili da powerflex gumice bolj izboljšajo lego kot pa športne fedre. Torej lahko rečemo da se avto ki je nov in je podvozje na 100% sigurno boljše pelje kot pa avto ki ima podvozje na recimo 60%.

Pa še to: Vzami v roke majsko številko Evo magazina kjer je novinar testiral navadno 1.4 tbi in pa 1.8 tbi QV različico in je ugotovil da (citiram): "Še preden sem sem se dobro namestil za volanom, sem opazil, da so sedeži enaki tistim v običajni različici".

In še to: Skoraj vsak novi avto je super duper fajn. Zato pa majo novinarji superteste kjer avto vozijo 50k al pa celo 100k km in pol podajo oceno. Tukaj se pa spomnite na prvi odstavek v tem postu.

Nikakor pa ne namigujem da si pristransko ocenil najnovejši izdelek svoje priljubljene znamke :D
1. Nikjer nisem primerjal avtomobila z svojo 156, nevem kje si to zasledil. In pa ko si se že dotaknil moje 156, težko verjamem, da veš v kakšnem stanju je podvozje in kaj je bilo in kaj ni bilo menjano. Meddrugim sem vozil že veliko različnih 156 z različnimi setupi podvoja in različnimi pnevmatikami, pravtako moja 156 ni več obuta v Nankang pnevmatike. Tako da lahko brez problemov povem kakšna lega je dobra/slaba, itd....

2. Giulietto z lahkoto primerjam z 147 1.9 jtdm, 150 KM, katero sem vozil novo z prevoženimi par 100km in ta primerjava je še kako na mestu, se ti ne zdi.

3. V zadnjem obdobju sem vozil kar nekaj novih avtomobilov tega razreda z nekaj 100 prevoženimi kilometri (Megane, C4, Bravo, Civic....), tako da menim, da lahko kar realno ocenim, kako se kdo pelje....Se pa strinjam, da se novi avtomobili peljejo dosti bolje, kot rabljeni z 100.000km.

4. Podvozje na tej Giulietti je navadno, obstaja pa še sport podvozje.

5. Glede sedežev, imaš več različic sedežev in opreme. Sport sedeže imaš tako na voljo v QV, kot ostalih različicah z Dynamic opremo. Poleg tega so na voljo tudi usnjeni sedeži, ki zagotovo niso povsem identični navadnim.....

6. Seveda so tudi supertesti, samo teh je zelo malo in niso prav pogosti. 90% testov je večdnevnih in povsod po opravljenem testu napišejo svoje občutke in podajo končno oceno, se ti ne zdi. Je pa dejstvo, da se o avtomobilu zve veliko več po par 10k km, vendar kakšne so vozne lastnosti se lahko oceni tudi v parih dneh.

7. Ko boš prevozil nekaj 100km z Giulietto, bom pa rade volje prebral tvoje videnje, pohvale/graje, katere boš imel, do takrat pa......

8. Imam občutek, da si tale sestavek spisal samo zato, da bi demantiral moje mnenje in malce provociral, kar konec koncev počneš že od kar si se prijavil na forum in verjam, da je bil to tudi tvoj namen, ko si se prvič prijavil.

PS
Ko sem spisal vtise, sem kar vedel kdo vse se bo oglasil in kaj so bo napisalo :wink:
airmike
Alfa Member
Alfa Member

Foggy napisal/-a:
airmike napisal/-a:Zdaj bom nekaj napisal pa upam da ne boste tako pristranski kot novinarji ki favorizirajo nemce :roll:

1. Nikjer nisem primerjal avtomobila z svojo 156, nevem kje si to zasledil. In pa ko si se že dotaknil moje 156, težko verjamem, da veš v kakšnem stanju je podvozje in kaj je bilo in kaj ni bilo menjano. Meddrugim sem vozil že veliko različnih 156 z različnimi setupi podvoja in različnimi pnevmatikami, pravtako moja 156 ni več obuta v Nankang pnevmatike. Tako da lahko brez problemov povem kakšna lega je dobra/slaba, itd....

2. Giulietto z lahkoto primerjam z 147 1.9 jtdm, 150 KM, katero sem vozil novo z prevoženimi par 100km in ta primerjava je še kako na mestu, se ti ne zdi.

3. V zadnjem obdobju sem vozil kar nekaj novih avtomobilov tega razreda z nekaj 100 prevoženimi kilometri (Megane, C4, Bravo, Civic....), tako da menim, da lahko kar realno ocenim, kako se kdo pelje....Se pa strinjam, da se novi avtomobili peljejo dosti bolje, kot rabljeni z 100.000km.

4. Podvozje na tej Giulietti je navadno, obstaja pa še sport podvozje.

5. Glede sedežev, imaš več različic sedežev in opreme. Sport sedeže imaš tako na voljo v QV, kot ostalih različicah z Dynamic opremo. Poleg tega so na voljo tudi usnjeni sedeži, ki zagotovo niso povsem identični navadnim.....

6. Seveda so tudi supertesti, samo teh je zelo malo in niso prav pogosti. 90% testov je večdnevnih in povsod po opravljenem testu napišejo svoje občutke in podajo končno oceno, se ti ne zdi. Je pa dejstvo, da se o avtomobilu zve veliko več po par 10k km, vendar kakšne so vozne lastnosti se lahko oceni tudi v parih dneh.

7. Ko boš prevozil nekaj 100km z Giulietto, bom pa rade volje prebral tvoje videnje, pohvale/graje, katere boš imel, do takrat pa......

8. Imam občutek, da si tale sestavek spisal samo zato, da bi demantiral moje mnenje in malce provociral, kar konec koncev počneš že od kar si se prijavil na forum in verjam, da je bil to tudi tvoj namen, ko si se prvič prijavil.

PS
Ko sem spisal vtise, sem kar vedel kdo vse se bo oglasil in kaj so bo napisalo :wink:
1.Tud če rečeš da nisi namenoma primerjal z svojo si podzavestno skoraj zagotovo. In ja 205/55 16 continental proti 225? 235? 40 18? bridgestone potenza? Continental SC3? hmmmm :D

2. Ja

3. Nisi nikjer napisal zato sem smatral da nisi vozo.

4. V isti številki Evo magazina si preberi kaj si novinar misli o QVki in njenem povozju

5.Res je, oblazinjenje je drugačno. Sem ti napisal v kateri številki si lahko prebereš test.....

6. Ja ampak v parih dneh dobiš občutek kak je avto v teh parih dneh. Ne morš vse situacije ki se ti zgodijo v 100k km simulirat v enem vikendu. Da ne govorim da v dolgotrajnih testih iz prve roke ugotovijo kaj se pokvari in kako "utrujen" je avto po taki kilometrini.

7. Ne bom ker me sploh ne zanima oz. če bi zdaj kupuval avto v tej vrednosti verjemi da nebi alfe niti povohal.

8. Napisal sem zato ker je blo čutit malo tiste "pristranskosti" ki jo vi alfisti očitate novinarjem ki favorizirajo nemce. Se grem stavit da če bi ti dal kakšnega 120d v test pa enmu BMW-jašu tole Giulietto bi oba našla ful nekih napak če bi pa pol zamenjali bi bli pa takšni vtisi kot zgoraj.

Say it isnt true ;)
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Ja in kje jo dobiš za čez vikend na test? Morm sprobat, da vidm če se jo bo splačal uvozit.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

Ob Alfah so se vedno kresale iskre, kdor pa je povedal kej pozitivnega, je pa itak fanatik. Jaz mam naprimer ZELO veliko negativnega povedat o 145, ker ko sem jo kupoval, sem obupal, saj vecjega srota od avtomobilov se nisem videl. Pa to ne pomeni, da je 145 slab avto, nasprotno, ampak prakticno ni primerka, ki bi se ga splacalo kupit, oziroma jaz ga nisem nasel.
Nisem se vozil julke, sem si jo pa podrobno ogledal. Jaz nisem imel vtisa, da izdelava sepa, kar pa se voznih lastnosti in motorjev tice, pa tudi niso slabi, kvecjemu eni izmed boljsih (po pisanju tistih, ki so vozili...). Alfa ni za vsakogar, vsekakor pa je julka konkurencna. In baje celo zelo... Bomo vidli, ko bodo prihajale prve uvozene "dobro" ohranjene, kako se bodo obnesle. Tistih par kupcev novih primerkov pa tako ne bo na forum :mrgreen:
Gasper83
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Domžale

zdravc napisal/-a:se da narociti avto v italiji, oz ali se splaca? ker vem da so v slovenijo nasi vrli avto triglavci uvazali najbolj oskubljene 147ke, ki so proti italjanskim izpadle kot dacia proti renaultu.
mislim da se triglavci zmenijo da jim posljejo najcenejse mozne guliette (SI Edition) in potem izpade kot da je v sloveniji avto najcenejsi(popusti & all) v resnici je pa oskubljen kot pakiran jatin piscanec.
Jaz tudi mislim da če primerjaš nekako opremo slo vs. it je nekako tam tam, gledal sem nemčijo, tam pa so dodal še nekaj karbon doatkov, spojler, notranjost itd, vse ostalo je pa isto, s tem da je v obeh tujih državah avto dražji.
Gasper83
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Domžale

pero666 napisal/-a:Ob Alfah so se vedno kresale iskre, kdor pa je povedal kej pozitivnega, je pa itak fanatik. Jaz mam naprimer ZELO veliko negativnega povedat o 145, ker ko sem jo kupoval, sem obupal, saj vecjega srota od avtomobilov se nisem videl. Pa to ne pomeni, da je 145 slab avto, nasprotno, ampak prakticno ni primerka, ki bi se ga splacalo kupit, oziroma jaz ga nisem nasel.
Nisem se vozil julke, sem si jo pa podrobno ogledal. Jaz nisem imel vtisa, da izdelava sepa, kar pa se voznih lastnosti in motorjev tice, pa tudi niso slabi, kvecjemu eni izmed boljsih (po pisanju tistih, ki so vozili...). Alfa ni za vsakogar, vsekakor pa je julka konkurencna. In baje celo zelo... Bomo vidli, ko bodo prihajale prve uvozene "dobro" ohranjene, kako se bodo obnesle. Tistih par kupcev novih primerkov pa tako ne bo na forum :mrgreen:
Tuki se nekako strinjam s tabo, kupci novih julci pa itak bodo na forumu če ne drugi bom jaz (v slabih 2 letih bom naredu 100.000km pa bom malo sproti komentiral kaj se dogaja z avtom, zdaj mam brava 1,5 leti starega 105.000km brez problema), jaz sem bil član tuki, pa zdaj že ne kake slabe 2 leti, ker se nekako nisem mogel odločiti ali bi prodal 147 ali ne bi, zdaj ko čakam julči pa bom spet član. :D
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

sej to je bolj v sali misljeno, ker vecinoma smo na forumu uporabniki s starimi vozili... Seveda pa so tudi taki, ki majo nove Alfe.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Creed napisal/-a:Kako hudica vam dajo avto za cez vikend na test?? Jaz, še ko peljev avto na servis, nikol ne dobim nadomestnega! Diskriminacija! :mrgreen:

LP
Če se odločaš za nakup novega vozila, se da marsikaj dogovoriti :wink:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Mislim da je airmike pozabil da niso vse alfe tak šrot kot je bila njegova 14 let stara 145... ;)
Zaklenjeno
  • Informacija