Prazen akumulator

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
AlfGrozni
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Polzela
Kontakt:

Ojla fantje

Imam problem pa ne vem kje naj zacnem raziskovat.
Evo včeraj sem dal alfico v garazo ,danes zjutraj sem hotel v trgovino mal zapravlat in glej ga zlomka alfica ne vžge.Kontrolke se ne prizgejo vse mrtvo,akumulator prazen do kraja,probal s kontrolno lučko faznpriferjem akumulator čist prazen.

Akumulator je nov star 14 dni ker mi je prejsnega zadela kap :lol: .

Alfico smo vžgali na kable,pustil laufat ene pol ure,ugasnil probal užiga ko mina.

Sedaj me pa zanima kje je vzrok ali kje mi je pobralo akumulator preko noči.

Ker ko sem sel na tester k mehaniku se mi je isto zgodilo do tja sem se pripeljal in v eni uri mi je pobralo akumulator do kraja(TAKRAT SEM IMEL NOT SE STARI AKUMULATOR).Tester ni pokazal nobene druge napake kot ERG ventil.Napako odpravil očistil ventil,napaka zginila.

Vsak nasvet mi bo prišel prav okol tega problema.
Lp AlfGrozni :)
Alfie18
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kranj

Imel podoben problem.. Jaz sem moral menjati še alternator.. Možno je, da ti zaradi določenega razloga ne polni akumulatorja sproti..

Lp
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Na naši GTjki se je to zgodilo 2x. Enkrat ko je avto stal nekaj dni in enkrat čez noč. Simptomi enaki ... popolnoma prazen akumulator.
Ker nimam kakšnega posebnega merilnika sem preprosto polnilnik akumulatorja priklopil preko vtičnice na merilnik porabe ter tako našel vzrok .... po določenem času se je prožil porabnik, ki se mu reče radio.

No ko sem potem zaslišal še boljšo polovico, ki se z avtom vozi je rekla, da občasno med vožnjo radio preklaplja CD na radio in obratno. OK sem si rekel ... radiu se je utrgalo bo treba drugega .... sem že hotl vgraditi rezervo, ki jo imam iz spiderja pa sem vseeno naredil še naslednje:

.... spucal (brusni papir in na mašinco) sem klemi + in - akumulatorja ter priključni sponki (mimogrede ugotovil, da je minus malce popustil) jih namazal z vazelinom in zetegnil ter spucal priključke varovalke ter samo ležiščo le te.

Od takrat je sedaj že cca 2 meseca mir. Trkam, da ne bo spet kaj narobe.
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

AlfGrozni napisal/-a:Ojla fantje

Imam problem pa ne vem kje naj zacnem raziskovat.
Evo včeraj sem dal alfico v garazo ,danes zjutraj sem hotel v trgovino mal zapravlat in glej ga zlomka alfica ne vžge.Kontrolke se ne prizgejo vse mrtvo,akumulator prazen do kraja,probal s kontrolno lučko faznpriferjem akumulator čist prazen.

Akumulator je nov star 14 dni ker mi je prejsnega zadela kap :lol: .

Alfico smo vžgali na kable,pustil laufat ene pol ure,ugasnil probal užiga ko mina.

Sedaj me pa zanima kje je vzrok ali kje mi je pobralo akumulator preko noči.

Ker ko sem sel na tester k mehaniku se mi je isto zgodilo do tja sem se pripeljal in v eni uri mi je pobralo akumulator do kraja(TAKRAT SEM IMEL NOT SE STARI AKUMULATOR).Tester ni pokazal nobene druge napake kot ERG ventil.Napako odpravil očistil ventil,napaka zginila.

Vsak nasvet mi bo prišel prav okol tega problema.

Alfa ve da v teh časih ni najboljše zapravljati ker je recesija,zato te je opozorila da raje vlagaj v njo :wink:
"I cant" is not an option !
Uporabniški avatar
cypena
Alfa Junior
Alfa Junior

Jaz sem imel nedolgo nazaj podoben problem:
zjutraj je bil avto čisto "mrtev, ni delalo daljinsko odklepanje, nobena kontrola se sploh ni prižgala,nič od nič... izmozgan aku do konca.
Grem kupit nov aku in zamenjam ter ugotovim, da gorijo kratke (zasenčene) luči, kljub temu, da so bile na ročki ugasnjene, v poziciji 0 #-o in brez kontakta, brez ključa v klučavnici za vžig...
Ko sem jih parkrat vklopil in izklopil, so ugasnile in en čas normalno delale, kmalu za tem se pa spet niso ugasnile, ne na ključ, ne na stikalo luči... slišalo se je tudi rahko brenčanje pod volanom v armaturki, kjer je rele za luči, ki se je očitno "zatikal" in ni izklapljal kot bi moral :?:
Kupil sem novega za okoli 7 eur, ga zamenjal in od takrat se luči normalno ugašajo, kot se spodobi :)
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Mogoče nebi bilo slabo preveriti še avtoradio ter ojačevalec v kolikor ga imaš.
Pri prejšnjem avtomobilu (rover) sem imel slab stik na ključavnici od prtljažnika, zato mi je tam praktično ves čas svetila lučka....v tvojem primeru se gre verjetno za nek večji porabnik saj se nov akumolator ne izprazni tako hitro....
Uporabniški avatar
AlfGrozni
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Polzela
Kontakt:

nekaj nasvetov jutri pa v akcijo da vidim he he,hvala za nasvete morda je kateri celo pravi :roll:
Lp AlfGrozni :)
Odgovori
  • Informacija