AR164 V6TB

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Zaklenjeno
peruccy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Skyline R33 GTS-T, Forester SF5 EJ205, Almera N15 GTi, P205 XUD9TE

Hvala, hvala. Saj bi mi že bil čas da posnamem, no upam da bo v kratkem.

@seby7: Iz prekmurja sem. Iz tistega "projekta" je nastal ta projekt, saj vse piše na prvi strani zakaj itd.

@žival: Ta scoop je dol iz ZX-a. Na tistem sem mel gor, ker ima zgoraj nameščen IC in je pihalo direkt nanj (in se je poznala razlika, sploh pa ker je bila turbina odprta). Na alfi pa imam zato, da piha na 1-2-3 glavo in izpušni kolektor. Ker je tak malo prostora pri požarni steni (motor nagnjen naprej) in ko je havba zaprta, sploh vroči luft ne pride tja nazaj, kaj šele mrzel. Meni se negre za uncle ben's styling :)
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murska Sobota

@peruccy: No se mi je zdelo. Sem pa danes mimogrede po "noriji" spoznal tvojega očeta, ki mi je montiral izpuh na gtv :mrgreen: Upam, da se vidimo kdaj, da vidim "raketo" še vživo.
POTENZA ITALIANA
peruccy
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja, mi je nekaj govoro o tem. Saj tam sem dosti x. Se več x tam ustavim, ko grem s službe, da vidim če "strici" kaj delajo ali ne, tak da... :)
peruccy
Alfa Freak
Alfa Freak

En mali update...
Slika

Avto se nuca vsak dan, zato ni časa da bi ga finiširal tak kot si želim. Ta mesec dobi še ene dele in upam da ga že enkrat zaključim, ker se dela še en mini projekt.
Tu sem pa nekaj sprobaval, nothing special, tolko da se vidi, da avto dela (moram še napravit nek nosilec za kamero, da posnamem kak konkreten clip).
clip

Do naslednjič,
LP!
vepar
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: nov mest

naredi izpuh kot se zagre, tam pri objemki je sigurno 1cm manjši fi.. pri turbo motorju mora bit izpuh čim bolj pretočen in manj kot fi60 jaz nebi razmišljal pri tej konjenici..

Slika

pa tudi z filtrom nekaj naredi... :D poglej cev ki gre na turbino, ter na filter kolk je razlike. tuki se tud skrivajo kobilce :wink:
peruccy
Alfa Freak
Alfa Freak

vepar napisal/-a:naredi izpuh kot se zagre, tam pri objemki je sigurno 1cm manjši fi.. pri turbo motorju mora bit izpuh čim bolj pretočen in manj kot fi60 jaz nebi razmišljal pri tej konjenici..

pa tudi z filtrom nekaj naredi... :D poglej cev ki gre na turbino, ter na filter kolk je razlike. tuki se tud skrivajo kobilce :wink:
Izpuh me je prišel cca 80€ komplet od kolektorja naprej, za zdaj bo tak ostal, ker nimam časa, ne volje obratomera priklopit, ne da bi še 1x izpuh dregal :) Poleg tega ni preglasen in tak tudi hočem, z fi76 izpuhom, bom pa samo neželjeno pozornost mel...
Kaj naj delam z filtrom? Drugje nemre bit, ker ni placa. Cevi so pa vse stock, saj je turbina stock oz. večino motorja. Za moj način vožnje so ti konji čisto dovolj :) Aja, pa posnetek ni na polno, če mogoče to misliš. Bom posnel konkreten video in due time, brez skrbi :)

LP!
peruccy
Alfa Freak
Alfa Freak

LP!

Spet nekaj malega za napisat. Žal še vedno ni alfetta tak kot si želim, a bo - počasi in ziher :)
V glavnem, ker je bil avto presneto nizek, so se zmontirale tri distančne gumice med prednje vzmeti. Pridobilo se je cca. 2cm na višini...
Slika

Slika

Trenutno je od tal tolko, kar je že sprejemljivo. Ležeči v prvi lepo počasi, pa je ok. Prej je pa bila fajn kriza :)
Slika

Aja, nevedoč sva s fotrom še naredila mini-splitter naprej. Ta nosilec za kuler, zato ker je nizko nameščen in zaradi njegove oblike, res reže zrak kot kakšen mini splitter - malo se pozna, I kid you not :)
Slika

In še slika končanega ozvočenja. Prvič sem delal kaj podobnega, zato je bolj švoh, ampak mene ne moti - glavno da špila ;)
Slika

V prtljažniku pa zdaj preslab woofer (horneti sikajo da glava boli). Pod njim pa dva ampa...
Slika

Do naslednjič...
LP!
peruccy
Alfa Freak
Alfa Freak

Po dolgem času, spet ena malenkost...
Žal sem mel probleme z low-boostom, zato je bil avto spet v delavnici. Wastegate actuator je bil fuč in ker aftermarket WGA za to alfo nisem našel, sem nabavil od cossie-ja za T3 turbo.
Slika

Primerjava z WGA od supre
Slika

No, ker imajo angleži cole, sva morala vrezat M6 gvinte v konico in na ročko, da sva zadevo dobila skup...
Slika

Potrebno je bilo tudi reducirat cev iz 7mm - 4mm
Slika

Home-made nosilec
Slika

In zmontirano
Slika

Vmes sem še zamenjal LMM
Slika

In pa malo boljšo cinšpulo od originala (~50kV namesto ~20kV) - iskra je ubijalska. Še celo piše na cinšpuli, če maš slabo srce se ne približuj...
Slika

Zmontiral se je tudi nazaj termostat od R5
Slika

In še slika novega pokrova ekspanzijske posode od AR33/alfasud (nevem točno). Glavno zdaj je 1x manjši pritisk v sistemu (~0,7bar, prej ~1,4bar)
Slika

Stestiral sem še IC, če mi slučajno pušča, z home-made orodjem (izgled naj vas ne moti) :)
Slika

Slika

Z pištolo na zrak sem nafilal v IC 2,5bar
Slika

Slika

In po 15min je še vedno držal 2,5bar. Job done! :)
Slika

In še krneky...
Slika

Slika

Slika

... zdaj pa čakam na ene malenkosti iz JAP. Zato sem tudi testiral IC, če je 100%. Ampak več o tem, ko bo tak daleč...
'talla
Alfa146
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Škofljica

noro res svaka čast... 8)
peruccy
Alfa Freak
Alfa Freak

Hvala!
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Gorišnica

=D> =D> kapo dol
peruccy
Alfa Freak
Alfa Freak

Thanks.
Uporabniški avatar
aleš rozman
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Radovljica- Gorenjska
Kontakt:

zlo dobe rihtaš tole alficp:) le tako naprej:)
what doesn't kill me makes me stronger...

http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=22021
juss11
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ajdovščina

Mama vode saj tole bi lahko še na drag šel probat kadar jo poštimaš. Drgač svaka čast za tole malo zverco. :D :D
peruccy
Alfa Freak
Alfa Freak

Hvala! Eh, za DR moraš met €€€, to kar pa mam jaz, je stock mašina, če bi pa hotu kaj napravit na DR, bi rabo konkretne predelave pod haubo. Drugače pa, opeli crkujejo na DR, kaj šele, da alfa nebi, po nekaj hard launch-ih :) Pa še vso odvečno kilažo bi moral vzet ven, jaz sem pa dejansko dodal nekaj ~30kg z muzko. Mika me, da bi šel 1x na dinos vagat, ker me zanima kolko je zdaj težja od stock 1200kg.

Anyhu - nekaj malenkosti. Končno je prišla pošiljka...
Slika

Odločil sem se, da dam večji kompresorski del na stock turbo. Vzel sem od impreze ohišje kompresorja in pa big 16g impeler od evo-ta. S tem, da sem vzel še popoln rebuild kit in rostfraj dihtunge za downpipe/up pipe. Zakaj rebuild kit - prvič zato, da če je že prilika, se turbo servisira po ziher težkem življenju. Drugo pa zato, ker je razlika med impelerjema. Stock je v mitsubishijevi teminologiji "flatback", novi pa "superback". Razlika je na spodnji strani impelerja - hence the name :) In da lahko dam gor ta impeler, sem moral kupit rebuild kit, kjer je not ena komponenta, da bo šlo skup dat. Glavno, turbo se je včeraj razmetal...
Slika

Spet se je en šrauf odtrgal, čeprav sva pred nekaj mesci, ko se je turbo tudi razmetal, dala nove šraufe. Takrat sta se kar 2 odtrgala. To je pač merkur roba, ko šrauf ne zdrži niti ~6 mesecev. Ohišje turbine je zdaj pri enem majstru, kateri mi bo vrezal nove gvinte in vse lepo zravnal, da bo u nulo
Slika

Evo še razlika med stock 12B in Big 16G. 12B nisem meril, big 16g je pa 48,3mm/68mm inducer/exducer (mitsubishi ne uporablja A/R, kot garrett). Novi impeler je malenkost manjši od GT2871R...
Slika

Evo pa še razlika med novim, ter starim ohišjem kompresorja. Se vidi lokacija, kjer pride gor nosilec za WGA. Tak da se bo spet nosilec moral predelat. Zgleda pa, kot da je novo ohišje manjše. Dejansko je edino zunanji fi vhoda manjši, znotraj pa ma ravno - večjo luknjo. Stock ohišje pa ma znotraj vse ožje, tak da je največji impeler, kateri gre v to ohišje, 14B. Aja, zhod je tudi malenkost večji pri novem ohišju.
Slika

To je to, ko bo sestavljeno/stestirano, bom napisal. Do takrat...
'talla
Zaklenjeno
  • Informacija