Kodi alfe in boša se razlikujeta, ker alfina koda pomeni serisjko številko alfinega dela, ki se lahko naroči preko skupne baze podatkov, boševa pa svojega dela med LMM-ji. Če boš kupoval preko alfine mreže, potem pride v poštev alfina številka, če pa direkt preko boša, pa njihova.
Bosch številka 0280218036 je za cel del, to je senzor in tubo v kateri je. Samo senzor ima pa drugačno številko, npr. F00C2G2030 (številka za 2,5 6 in 3.0 v6, če se ne motim). Rabi pa to številko za 2.0 V6, da ne bi kupoval celega MAFa za 300€ ampak samo senzor, ki naj bi bil okrog 120€.
Mislim, da sem s pomočjo NORD-a ugotovil številko, t.j. F00C 2G2 063. Zdaj moram samo še dobit zadevo in probat. Gre pa za senzor od GTA-jke. Ohišje je pa že drugo.
Drugače pa vse dele kupujem v BTC-ju v hali A, kjer dela en prijatelj. Zaenkrat nisem še našel bolj ugodne trgovine.
Drugače pa tudi ta številka ne bo prava. Avto dela slabše kot z MAF, ki naj bi bil slab (po NORD-ovem nasvetu). Zdaj sem pa res brez idej kaj naj naredim.
A je mogoče treba resetirat ECU, ko vstavim not MAF? A kdo lahko pogleda to na svoji alfeti plisss?
Zrihtajo brez težav. Preberi številko iz tvojega senzorja in jih samo pokliči. Drugače je cena okrog 100€. Jaz sem dal 106€. Na spletni strani Meat&Doria lahko tudi pogledaš katerega rabiš in to je to. Kar se pa popusta tiče pa po moje ne rabiš moje pomoči. Samo rečeš če bo kej popusta.