Jaz sem imel na prejšnjem (ne alfa) GY ultragrip 7+ in sem bil tudi zelo zadovoljen. Sem jih imel za prvega kandidata tudi zdaj za alfo, dokler nisem nekje prebral o veliki obrabi (?).
Žival, o kakšni kilometrini govoriš pri obrabi Sottozero?
Kakšen poseben predlog za sezonsko kilometrino 20-25k km, pa da 2 sezoni zdrži? O treh je najbrž utopično razmišlat...
Naredu sm cca 25kkm s sottozero pa mam še cca 6mmprofila.
@GT turbo: pa sej zimske gume maš še dobre na avtu, za letos bojo zihr še ok. Drgač pa 3 sezone je itak problem zarad staranja gume če že drucga ne,... Iz izkušenj vem, da so tud najboljše gume po 3h sezonah nikakve za u sneg,...
Priproročam ti, da si raje izbereš dimenzijo 205/55-16 za zimske pnevmatike, kot pa 185/65-15.
15" na so kar majhne na 156, lega ni ravno najboljša, avto se ti bo kar dosti nagibal in ne bo pravega oprijema. Je pa res, da so 15" majhne gumice in zato v globokem snegu malce dlje priležeš, samo velike razlike pa ni.
Sam sem imel na začetku 15" za zimske in sem kasneje presedljal na 16" in se avto doti bolje pelje in tudi po snegu ni nobenih težav, kljub temu da je še dodatno znižan.
Ma ne vem, nekak mi tista kombinacija ne vliva nekega hudega zaupanja. Bom v petek še enkrat preveril in premeril, samo se mi zdi da so ene 07, druge sm pa pozabu, profila pa še nisem meru.
Sottozero bi potlej tud pri meni zdržale 2 sezoni brez problema.
Še kdo z GY ultragrip 7+ in veliko kilometrino?
Brez veze sploh razmišljat glede nakupa, definitivno GY UltraGrip 7 ali cenejše Sava Eskimo S3 obvezno "made in SLO"
UltraGrip je za 2 sezoni, tretjo je pa bl švoh.
S3 zdržijo več ampak ni takšnega oprijema kot UG7
Dunlop wintersport 3d. Držijo super tako v suhem, v dežju, snegu...se pa malo hitreje obrabijo. Na 166 3.0 so zdržale 2 sezoni, pogojno bi bile uporabne še 1 sezono. Sem bil pa zelo zadovoljen.
Jaz tudi kupujem zdaj zimske za mojo 159-ko, pa bom verjetn vzel GY Ultagrip 7+, mel tudi na prejšnjem avtu, pa sm bil kar zadovoljen.
Me pa bolj matra zdej kaj naj zaene felne nabavim - letne mam 17", za zimske pa bi mel 16". Original alfinih noben ne prodaja rabljenih, tk da zdej iščem kako ugodno novo varianto - ima kdo izkušnje z MOMO platišči? MOMO Win sem gledal, so 77€ po komadu, sam ne vem kaka je kvaliteta...
Pirelli Sottozero zelo slabo ocenjena
Škoda, da ni bilo na testu Bridgestone Blizzak LM-35.
Verjetno se bom odločil kar za Dunlop SP Winter Sport 3D. Ne morem se edino odločit, a naj vzamem H ali V razred.
Pirelli in Bridgestona sta vedno nekje na sredi v zimskih testih.
Mene je bolj presenetila Goodyearova UG Performance 2, sem jo pričakoval nad ali vsaj enako dobro kot Dunlop 3D, ker je konec koncev GY lastnik Dunlopa in ker je Utragrip Performance 2 na GY strani kao njhova najboljša zimska guma. Zdaj sem malo v dilemi med tema dvema...
Vsekakor pa po enem testu ne bom delal zaključkov, jutri mislim, da pride ADAC-ov test.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time." Alfa Romeo. Engineered to Excite.
lizard napisal/-a:
Pirelli in Bridgestona sta vedno nekje na sredi v zimskih testih.
Mene je bolj presenetila Goodyearova UG Performance 2, sem jo pričakoval nad ali vsaj enako dobro kot Dunlop 3D, ker je konec koncev GY lastnik Dunlopa in ker je Utragrip Performance 2 na GY strani kao njhova najboljša zimska guma. Zdaj sem malo v dilemi med tema dvema...
Vsekakor pa po enem testu ne bom delal zaključkov, jutri mislim, da pride ADAC-ov test.