Kaj bi lahko bilo narobe

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

avion
Alfa Member
Alfa Member

Na moji alfi 156 1.9 JTD (115kM), že od kar jo imam sklopka prime bolj na koncu. Vendar zaenkrat še nikoli ni zdrsela. Prejšnji teden sem ob speljevanju začutil močnejše potresavanje ob speljevanju. Mislil sem, da so kakšne luknje na cesti. Potem sem pozabil na to.l Čez vikend sem šel na morje in vse je bilo spet ok. V ponedeljek pa se je zgodba ponovila, samo da dosti bolj opazno. Ob speljevanju, v tistem razponu, kjer sklopka zagrabi...se avto začne potresavat. In celo nek zvok se sliši, kot da bi nekaj drsalo. Ampak poudarim naj, da trese samo takrat, ko dela sklopka. Čim enkrat sklopku spustim...in če potem pospešujem...nič več ne trese....se pravi tresenje samo v tistem razponu ko sklopka zagrabi.
Kljub temu, pa sklopka ne zdrsi.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi to lahko bilo. Kot sem rekel, začelo se je kar naenkrat dogajat in ne postopoma.
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

menjaj sklopko.

spotoma še preglej dvomasni vztrajnik, čeprav je po opisu verjetno ok
KikiTron
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje

Imel sem podoben problem - tresenje pri speljevanju in sem zamenjal sklopko, potisni ležaj ter koš.
Od takrat naprej je vse ok, tako da priporočam menjavo sklopke.
Kiki
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Slovenska Bistrica

avion napisal/-a:Na moji alfi 156 1.9 JTD (115kM), že od kar jo imam sklopka prime bolj na koncu. Vendar zaenkrat še nikoli ni zdrsela. Prejšnji teden sem ob speljevanju začutil močnejše potresavanje ob speljevanju. Mislil sem, da so kakšne luknje na cesti. Potem sem pozabil na to.l Čez vikend sem šel na morje in vse je bilo spet ok. V ponedeljek pa se je zgodba ponovila, samo da dosti bolj opazno. Ob speljevanju, v tistem razponu, kjer sklopka zagrabi...se avto začne potresavat. In celo nek zvok se sliši, kot da bi nekaj drsalo. Ampak poudarim naj, da trese samo takrat, ko dela sklopka. Čim enkrat sklopku spustim...in če potem pospešujem...nič več ne trese....se pravi tresenje samo v tistem razponu ko sklopka zagrabi.
Kljub temu, pa sklopka ne zdrsi.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi to lahko bilo. Kot sem rekel, začelo se je kar naenkrat dogajat in ne postopoma.
Koliko pa ima avto kilometrov?
avion
Alfa Member
Alfa Member

To koliko ima avto kilometrov je dobro vprašanje tudi zame. Po števcu naj bi jih imel 180k km. Danes so na servisu ugotovili, da je počena cev turbine, uničen nosilec motorja, spodnja jermenica.
Ali je to normalno, da gre pri teh kilometrih?
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

Če ti ga priklopijo na diagnostiko, se vidijo realni kilometri. Si pogledal?

Meni je drugače kuplunga "izdihnila" na 235k km, čeprav bi jo lahko vozil še nekaj časa - ampak nisem imel več živcev :: Je pa res da je izrabljenost sklopke precej odvisna od načina vožnje...če si rad štarten, ti jo hitreje nese.

Cev turbine sem mislil da menjal na enih 250k km...mogoče na 255 k km :-k

Jermenico pa na 275k km. Dal sem not novejšo verzijo (ki je tudi za 159-ko), in nima več gumijaste sredice, ampak kovinsko. Ker so se mi v tem času pričele pojavljati vibracije, in sem sumil jermenico, sem dal noter eno drugo gumijasto.
DanijelSipek
Alfist
Alfist
Kraj: Trate

Jaz sem menjal cev turbine pri 185k km, kuplonga ima iste simptome kot je napisal avion že od 160k km, jo bom pa v kratkem menjal.

sprtan@ A poznaš koga v Bistrici, ki bi lahko preveril kilometre al hodiš k Petrovčiču?
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Menim, da dotična cev prej poči zaradi starosti, kot pa zaradi kilometrine.
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

DanijelSipek napisal/-a:Jaz sem menjal cev turbine pri 185k km, kuplonga ima iste simptome kot je napisal avion že od 160k km, jo bom pa v kratkem menjal.

sprtan@ A poznaš koga v Bistrici, ki bi lahko preveril kilometre al hodiš k Petrovčiču?
K Stepančiču, že naredil tretji veliki servis pri njih :)
avion
Alfa Member
Alfa Member

Bila je sklopka.
129ps
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfe
Kraj: notranjska

in koliko je prišla sklopka?
avion
Alfa Member
Alfa Member

Uh kr dost...kar nekaj več kot nekateri navajate na tem forumu. Predvsem delo...menda zaradi zahtevne menjave.
Uporabniški avatar
aleš rozman
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Radovljica- Gorenjska
Kontakt:

skopka za 1.9 jtd 105 ks sicer za alfo 145. ampak za približno ceno.
lamela, košara in potisni ležaj so povna cena za davkom prbl 130€ z 20% popustm me je pršla 182.50 € sevda original obnovlena, je pa obnovlena z strani valeota.

kopije pa za 50€ drzažje.

lp aleš
what doesn't kill me makes me stronger...

http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=22021
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

Te sklopke dela tudi Sachs.
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

avion napisal/-a:Uh kr dost...kar nekaj več kot nekateri navajate na tem forumu. Predvsem delo...menda zaradi zahtevne menjave.
Sklopka je ca. 200€, dela je tudi za enih 200€. Koliko si pa ti dal?

Kaj pa dvomasni vztrajnik? A so ti ga pregledali če je OK preden so ti vgradili novo sklopko?
Odgovori
  • Informacija