Katere zimske gume, zima 2010

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Ko se spet govori o S3, jih imata tudi obe Alfici in Bella je bila katastrofa po malenkost zasneženi cesti, dočim 75-ka gre BP.
Ostale lastnosti S3 sem pa tudi spoznal, čeprav niti ni tako slaba na mokri podlagi, kriza je najbolj na kombinirani podlagi, kjer se izmenjuje mokro suho, ko na suhem drsi kot po ledu.

Sedaj je 75-ka še za par sezon na S3 Bella bo pa verjetno dobila Maloyo Davos (odvisno kaj se bo dogajalo v našem koncu s cesto).
Potem pa še 75-ka, če bo še aktualno čez par let.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica

lizard napisal/-a:No dobro, zdaj že res vemo da je Sava dobra na snegu :), in to je edina podlaga na kateri je konkurenčna, žal.
No...se bom malo popravil. Osebno ne občutim težav tudi recimo v plundri in ob nalivih. Je pa res da ne pretiravam +120 km/h v takšnem vremenu.
Uporabniški avatar
Perme
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

ali je imel prejšno zimo kdo na svoji alfi zimsko gumo "Nokian WR G2,
205/55 R16 91H"? V AMZS tabeli je označena kot "priporočljiva", v minus ji štejejo slabši oprijem na mokri cesti? Na eni izmed spletnih trgovin imajo izjemno ceno (78e za gumo), zato mi je zanimiva izbira za mojo 156.

lp
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Potem pa vidi clovek med malimi oglasi, da nekdo prodaja "nove" S3 letnik 2005 celo za 25€ po komadu :roll: Tole ni pametno niti za zastonj vzet!

lp
Slika
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kixs napisal/-a:Potem pa vidi clovek med malimi oglasi, da nekdo prodaja "nove" S3 letnik 2005 celo za 25€ po komadu :roll: Tole ni pametno niti za zastonj vzet!

lp
Pa saj ni napisal nove ampak nerabljene. In letnik tudi, torej nateg ni namen.
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kixs napisal/-a:Potem pa vidi clovek med malimi oglasi, da nekdo prodaja "nove" S3 letnik 2005 celo za 25€ po komadu :roll: Tole ni pametno niti za zastonj vzet!

lp
Če imaš kakšne probleme jih reši z mano. A sva zmenjena?
Ljudje vozijo še starejše rabljene in ni nič narobe. Temu primerna je tudi cena. Nikjer ne piše da so nove.
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Zato pa sem dal "nove". Pa nimam js problemov, ampak nekdo, ki jih utegne kupit in ne ve da so toliko stare ze za odpis! Morda edino za nekoga, ki jih bo zvozil v eni sezoni.

Sicer pa, ti, kot prodajalec dolocas pogoje prodaje. Kupec pa, ce se z njimi strinja.

Povedal sem pa svoje mnenje, ki je tudi splosno, da se starejsih gum od 3 let ne kupuje - za vsakdanjo normalno uporabo. Lahko se se kdo najde, ki tega ne ve. A mu bos ti, kot prodajalec, to tudi razlozil? Gume starejse od 5-6 let so dejansko nevarne za uporabo, se posebej, ce jih imas potem 3 sezone in so na koncu stare 8-9 let, pa ni vazno koliko profila imajo in sam se s tem ne bi spilal.

btw:
Cena novih pa pride 42€.

lp
Slika
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kixs napisal/-a:Zato pa sem dal "nove".

Pa ne gre za to ali so rabljene 1000km ali 10m. Gre za samo dejstvo, da so stare tako ali drugace ze dobrih 5 let, kar pomeni, da je njihova zivljenska doba ze mimo. Morda edino za nekoga, ki jih bo zvozil v eni sezoni.

Sicer pa, ti, kot prodajalec dolocas pogoje prodaje. Kupec pa, ce se z njimi strinja.

Povedal sem pa svoje mnenje, ki je tudi splosno, da se starejsih gum od 3 let ne kupuje - za vsakdanjo normalno uporabo. Lahko se se kdo najde, ki tega ne ve. A mu bos ti, kot prodajalec, to tudi razlozil? Gume starejse od 5-6 let so dejansko nevarne za uporabo, se posebej, ce jih imas potem 3 sezone in so na koncu stare 8-9 let, pa ni vazno koliko profila imajo in sam se s tem ne bi spilal.

lp
Sem vulkanizer in o teh stvareh se malo bolj podučen.
Ljudje kupujejo rabljene gume letnika 03, 04 po 15 eur za kos pri podjetjih katera se bavijo z temi stvarmi (Boh...)
Jaz se ne mislim pred nobenim zagovarjat. Če bi rad kako stvar razčistil z mano jo daj z mano in ne javno.
Kaj jaz prodajam nima tebe za brigat če nisi kupec.
L.P.
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če koga zanima glede starosti pnevmatik si lahko prebere tukaj:
http://www.avto-magazin.si/novice/ali_j ... 28554.aspx
Citiram:
Nacionalno združenje distributerjev avtoplaščev NTDA v Veliki Britaniji in Zveza nemške gumarske industrije trdita, da se pnevmatike lahko prodajajo 5 let po datumu proizvodnje. Japonsko gumarsko združenje (JAMTA) pa priporoča menjavo gum, ki so starejše od 10 let. Temu se pridružujejo tudi večji proizvajalci pnevmatik, medtem ko proizvajalci avtomobilov priporočajo menjavo pnevmatik po 6 letih.

Pri nas v sloveniji se lahko pnevmatike stare 3 leta prodajajo kot nove.

L.P.
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Sej pravim, da s tabo nimam nikakrsnih problemov. Nekdo drugi, ki ni poucen, pa jih lahko ima. Zato to tudi JAVNO napisem!

lp
Slika
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

lp
kixs napisal/-a:Sej pravim, da s tabo nimam nikakrsnih problemov. Nekdo drugi, ki ni poucen, pa jih lahko ima. Zato to tudi JAVNO napisem!
Preberi še enkrat svoj prvi komentar.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Drager prodaja čisto v redu pnevmatike, sploh po prebranem tekstu na avto magazinu. Torej tudi če so stare 5 let so v redu, če so bile pravilno skladiščene.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

joj problemi problemi..jz sem mel letnik 99 gume prej gor,pa sem jih zlizal do nule,da so ble čist gladke..po suhem so še vedno držale brez manjšega problema, po mokrem se pa nisem vozo,ker sem vedo kake gume mam..in človek ker gre kupovat rablene gume ve da nebo dobil novih in oprijem in "varnost" tko ko z novimi..tist ker pa to hoče pa itak nebo rablenih gum kupo ampak nove!
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

@kixs kje ti vidiš problem???

Tudi sam ponavadi ko "zvozim" pnevmatike (imajo še recimo 3-4mm profila - letne, so pa stare in trde....za mene neprimerne), jih dam ugodno v prodajo. In kaj je s tem narobe??

Velika večina pozna fore glede starosti, nikjer ne skrivam letnika, pa se še vedno folk odloči za nakup!!
Pa mu tudi povem, da po mokrem niso več najbolj ok!, pa mi odgovori, da ve......samo boljših si ne more privoščit oz se mu zdi nesmiselno za njegov stil vožnje!
In kaj pol....jaz zadovoljen, ker sem se znebil gum in dobil za kavo....on pa ker je dobil za majhen denar boljše gume kot jih ima :doubt:

PS: ko bi ti vedel, kaj vse folk tlači na avto! :roll: ....ampak za to je pa kriva država, ker ne predpisuje nič drugega razen globine dezena in ustrezne dimenzije
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Me pa kot udelezenca v prometu, ki vsak dan naredi vsaj 70km, zelo tice kaksna je moja varnost v prometu, ko se nekateri vedoc, nekateri pa nevedoc vozijo s starimi gumami in s tem ogrozajo svojo, mojo, tvojo in varnost vseh ostalih v prometu (tudi pescev in kolesarjev...).

Drzava smo mi vsi, na predpise pa v vecini vplivajo razni lobiji. Kar se mene tice, bi morale biti gume starejse od 6 let avtomaticno za odpis (tako nerabljene kot tudi na vozilu). Enako velja za gume z manj kot 3mm profila!

lp
Slika
Odgovori
  • Informacija