Giulietta: komentarji in splošna debata

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No saj to je standard vseh modelov ki se poslavljajo, razne končne precej bolje opremljene serije ;).
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Lency85
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Radovljica

Glede na to da pri Gulietti dobiš s xenon lučmi tudi smerne žaromete (svetijo v ovinek), ti lahko to po izkušnjah iz Citroena C5 lahko samo priporočam!
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

MaStr napisal/-a:Foggy in rockson, z nekaterimi deli vajinega posta se pač ne morem strinjati.
Dobra/odlična vidljivost, sploh v najslabših pogojih, je lahko ključnega pomena in je zato vredna teh cca.1200€.

Zadnjič sem se peljal z novo Insignio, ki ima aktivne bi-xenonske luči. Aktivne luči - krasna zadeva, vendar bolj kot to, me je navdušila vidljivost, katera je kljub dežju močno, močno in še 1x močno boljša, kot pri moji 159-ki na suhi cesti in z žarnicami Philips +80% več svetlobe....

Mene so prepričale in so zato vredne tega denarja.
Tudi xenon luč ni xenon luč, če veš kaj hočem s tem povedati. Nisem toliko v novih avtih, da bi vedel kdo ima kakšne žaromete, vendar gre tehnologija naprej. Če se ne motim ima insignia žaromet, ki zna prilagajati snop svetlobe glede na pogoje na cesti - dan, noč, promet nasproti, prazna cesta.

Če je tvoja insignia to imela, potem ni čudno, da ti je bila razlika toliko bolj občutna. Preden boš kupoval kak avto s xenonom, se prvo zapelji prav s tem avtom in temi lučmi - da ne boš na koncu razočaran.

Mislim da sta @Foggy in predvsem @lizard (z veseljem berem tvoje poste) zelo lepo napisala.
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Uporabniški avatar
pelinkovec
Alfa Member
Alfa Member

Pred svojo 159-ko se nikoli nisem vozil z avtom s ksenonom, vendar vem, da če bo le možnost, ne bom imel avta brez ksenona - razlika je občutna.

Glede na to, da imaš težave z vidom, je to še dodaten argument k nakupu.

Sicer pa bi ti svetoval test, da se prepričaš na lastne oči, da ne bo šlo 1200€ "v nič" - sedaj je dan že toliko kratek, da test ne bi smel bit problem.

Pa srečen nakup ti želim - s ksenonom, seveda :wink: :D
Scatenato
Alfa Junior
Alfa Junior

rockson napisal/-a: Pri moji 166 so po 6-ih letih bili žarometi rahlo zamegljeni, kar je pa huje - na leči od xenona se je naredila meglena plast, ki slabša svetilnost. Razlike med novim in starim žarometom je zelo velika.
Pri xenonu je spet cel kup elektronike, ki ti lahko crkne - avtomatsko uravnavanje višine svetlobnega snopa, balasti, pranje žarometov.
s tem s bom pa kar strinju.

Naš primir na 156ki.

- 3x pobran dol odbijač - 1x ni delal en špric, 2ič drugi, 3ič sploh niso bli več usklajeni.
- ugašanje xenona med vožnjo, sploh pri teranju - SMRTNO NEVARNO!!! -> menjava obeh balastov še pod garancijo...
- zadni mesec ponovno ugasnjena žarnica -> spet balast šou u k****

...tko da se rado kaj zJ*e. mA Č furaš alfo si itak vajen :mrgreen: :flamer:
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pač nimaš sreče, enim pa dela brez problema. Če gledaš na stvari tako, potem je tudi avto brezveze kupovat, ker je na avtih tisoče stvari, ki se lahko pokvarijo.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Scatenato
Alfa Junior
Alfa Junior

lizard napisal/-a:Pač nimaš sreče, enim pa dela brez problema. Če gledaš na stvari tako, potem je tudi avto brezveze kupovat, ker je na avtih tisoče stvari, ki se lahko pokvarijo.
verjetno nimajo sreče tudi tistih 90% ljudi od 5% teh alf s xenononm. (GT,147,156)

Upam d pr novodobnih fiatih - sory, alfah, ta stvar dela kot mora. :mrgreen:
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dela, dela
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Scatenato napisal/-a:
lizard napisal/-a:Pač nimaš sreče, enim pa dela brez problema. Če gledaš na stvari tako, potem je tudi avto brezveze kupovat, ker je na avtih tisoče stvari, ki se lahko pokvarijo.
verjetno nimajo sreče tudi tistih 90% ljudi od 5% teh alf s xenononm. (GT,147,156)

Upam d pr novodobnih fiatih - sory, alfah, ta stvar dela kot mora. :mrgreen:
Ker so te očitno banali z prejšnjim nickom, če boš tako nadaljeval, te bojo še s tem.
Nam xenon dela BP. Verjetno bo treba sedaj počasi nabavit nove žarnice, ker ena je začela rahlo na roza vlečt...
Jaz priporočam xenon, čeprav se da preživet tudi brez.
Glede slepenja, pa, ko bomo vsi imeli xenon, potem bojo pa ledice slepele.... never ending story!

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Meni je tudi vedno delal ksenon v dosedanjih alfah brez problema!

In vsekakor priporočam nakup, čeprav se da živeti tudi brez tega.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Jure888
Alfa Junior
Alfa Junior

@4momo

Prau danes (bila je že tema) sem vozil mamino giulietto iz Poljčan proti Mariboru. Za nastavitev kratkih luči lahko rečem da se vidi malo boljše kot z navadnimi lučmi ampak čudežev ne pričakovat. Kar je fajn je to da sveti v ovinek, kar je še posebaj uporabno ko so ovinki bolj ostri na lokalnih cestah.
Pri dolgih lučeh se mi pa zdi da je razlika med xenonskimi žarometi in tistimi na moji 147-ki kar precej večja. Zelo lepo razsvetli cesto in še kaj zraven :)
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

ko tole berem, se mi zdi, kot da nekateri se niste sedeli v avtu s xenonom, pa tu vseeno pisete.
meni se namrec zdi razlika ogromna, ze recimo pri 145ki z aftermarket, kaj sele pri novem avtu z original xenonom..
ce je denar - go for it!!
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Barvna paleta Giuliette:

bom začel kar z barvo, katero so umaknili iz ponudbe in jo nadomestili z bordo rdečo :cry:

Slika

Siva Alfa (kovinska)

Slika

Siva Magnesio (kovinska)

Slika

Siva Antracite (kovinska)

Slika

Črna Etna (kovinska)

Slika

Črna (pastelna)

Slika

Rdeča Alfa (kovinska)

Slika

Rdeča Competizione (biserna)

Slika

Modra Profondo (kovinska)

Slika

Bela Ghiaccio (pastelna)

Slika
Zadnjič spremenil Foggy, dne Če Nov 04, 2010 3:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

zakaj so rdeco ukinl?!
sicer pa competizione je itak najlepsa:P
Slika
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Nova rdeča barva (ubistvu nova generacija Alfa Rosso, 159, mito, Giulietta) ima velike probleme z luščenjem. Če greš na alfaowner in iščeš "stone chips mito"... dobiš veliko zadetkov.

Zato te barve na nobenem od naštetih avtov ni več mogoče dobiti.
Odgovori
  • Informacija