Lep pozdrav. MENE ZANIMA ČE STE ŽE IMELI PROBLEM Z NEMIRNIM TEKOM MOTORJA KO AVTO LAVFA V PROSTEM TEKU - ALI JE TO NORMALNO - NIHANJE OBRATOV OD 800-1500 VČASIH ŠE MANJ. Menjali motorček prostega teka,sondo,svečke,senzor pri filtru in nič pa nič vedno ista stvar. Motor se zjutraj trese in pri speljevanju je brez moči tako da ga moram spraviti v visoke obrate včasih tudi poči iz avspuha. Ugotovili smo tudi da je bil motor pran z štrafiksom ker je bila voda v svečki.
Naložu mi je nov izboljšani program v računalnik in zdaj stvar dela brez nihanja obratov,tresenja,pokanja in ugašanja. Zato priporočam vsem ki imajo te probleme in jim računalnik ne zazna nobene napake naj zamenjajo stari program z novim. Z avto triglavom tudi jaz nisem preveč zadovoljen zato ker vedno ostane kašen vijak ali izklopljeni air bagi. Edino kar mi je všeč ker imaš garancijo potem lahko variator menjaš ( 4x ) vsakih pol leta kar se je dogajalo pri moji 146.
[quote="alfa1"]Naložu mi je nov izboljšani program v računalnik in zdaj stvar dela brez nihanja obratov,tresenja,pokanja in ugašanja. Zato priporočam vsem ki imajo te probleme in jim računalnik ne zazna nobene napake naj zamenjajo stari program z novim.
pa si bil zraven, ko so to delali?
men se je namreč dogajalo isto ( sicer na drugem avtu ), ampak fora je bla v tem, da sem motor opral ( ker mi je pod pokrovom ventilov dihtngo vn porinl ) in je nekje voda ostala. ko mi je kolega spihu s kompresorjem vse kontakte je bla zadeva urejena.
Ni me bilo zdraven ko so to počeli je pa tudi moj motor bil pran ko sem ga kupil od prejšnega lastnika. Iskali so vodo ki je bila samo v svečki in nikjer drugje po tem so se odločili za zamenjavo programa in od takrat je vse ok.