Katere zimske gume, zima 2010

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Na nemškem ADAC portalu poglej, tam imajo vse gume, ki so v prodaji na testu. Če ne razumeš nemško pa povej, ti bomo pomagali.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A ne bi GT moral imetu homologirano 225/45-R17?

Sicer si pa malo pozen, ker so cene določenih gum poskočile, ker je zmanjkalo zalog.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
RaceBoy
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa GT Q2
Kraj: Brkini

...pozen ne pozen :) jutre bom komej lasnik alfe :) u homologaciji pa je 215/45/17... je pa res da v tej dimenziji tezko dobit
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica

Kaj pobi pravite o Eskimo S3+ in Eskimo HP.

Iskal sem teste po netu nič uporabnega našel. AMZS zopet ni testiral njihovih pnevmatik.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz jih imam S3. Povprecna guma.

LP
blazo
Alfa Member
Alfa Member

Jaz jih tudi imam (sava S3), pa sm z njimi kr zadovoljen, ker so še dobre jih ne bom menjal, če pa bi, bi pa verjetno kupil ene iz med bolje ocenjenih!

Da se vrnem nazaj, seveda so gume pomembne, da ne boste narobe zdej razumeli in testi nam to potrjujejo..

ampak se mi zdi da vseeno mal pretirava, če se nakako držiš cestnih pravil in upoštevaš neke osnovne zakonitosti, kot so varnostna razdalja in razumno presojanje svojih zmožnosti in prilagajanje hitrosti vozila cestnim razmeram se tud z malo slabsimi gumami, da čist varno peljati (govorim o dotični savi).
Če si pa norc in precens sebe in vse prej opisano ti pa tud najboljsa guma ne bo preprečla izleta v mailne, al pa še kej hujšga..kar si pa itak nihče ne želi.-.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Že že, sam je pa tudi res, da se ti lahko zgodi, da čeprav je neka guma popolnoma nova, niti speljat na snegu ne moreš :doubt:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem z S3 v snegu precej zadovoljen, tudi razni klanci na Vrsic in podobno zvozim BP, na mokrem pa so bolj tako tako. Na suhem so OK.

LP
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Slovenska Bistrica

Da se popravim, Eskimo S3 imam sam, in sem z njimi kar zadovoljen.
Zanima me kako se kaj obnaša Eskimo S3+ in Eskimo HP, ki bi naj bile "nove gume" oz. "boljše" od starega S3.

Žal testov ni nič:(

A se vaši posti nanašajo na uporabo Eskimo S3 ali S3+ ?
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Na kratko o S3 po mojih izkušnjah, super za po snegu rint, po mokrem in mrzlem pa prvo leto bolj sredina, naslednjo sezono pa še slabše. Trenutno sem na dunlop winterresponse 3d pa ni primerjave v zaviranju po suhem in mokrem, po snegu pa mogoče za odtenek slabše od save.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Odgovori
  • Informacija