spartan napisal/-a:Kaj pa dela potem z avtomobilom? Sklopka, vztrajnik, mašina, turbo....
Nekako veliko se mi zdi kar preko 30 konjev.
ravno te dni govoril s Senico, kamor se (najverjetneje) v začetku decembra odpravljam čipat: priporoča max. dodatnih 25 KM moči in 40 Nm navora za 1,9 JTDM 16v
Ze kar nekaj casa aktivno iscem spodoben primerek Alfe 159 SW 1.9 110 kw, distinctive/esclusive oprema, crne barve (metalna ali navadna barva)
Glede na to, da ponudba v Sloveniji je vsem znana (sumljivi kilometri,servisne knjige...) sem si zastavil naslednje vprasanje:
Kupiti avtomobil z znano zgodovino in s kilometri med 130000 - 200000 ali kupiti avtomobil z zadovoljivo zunanjosto in nerealnimi kilometri ter
nizjo nabavno ceno in takoj vloziti v avto cca nekaj tisoc € (veliki servis, zavorni diski, podvozje,volanska letev, zamakanje vozila,itd)
Junija 2007 sem kupil alfo 156 SW letnik maj 2005 z 55000 km, mislim da je bila takrat edina v Soveniji, ki me je prepricala predvsem po ohranjenosti notranjosti in zunanjosti, kar dandanes ne morem trditi za Alfe 159 ogledane v zadnjem casu.
Z alfo 156 sem do danes napravil 70000 km in razen servisov, baterije in dveh kompletov gum nisem imel nobenega problema. Za Alfo 159 sem se odlocil predvsem zaradi potrebe po malce vecjem avtomobilu. Zagotovo bo zdajsna 156-ka ostala pri hisi in zamenjala drugi avto.
Zavedam se, da nakup rabljenega avtomobila predstavlja dolocen riziko
zato se obracam predvsem na vas, lastnike Alf 159, ki mi lahko objasnite kako se doticen avtomobil obnasa po 120000 in vec prevozenih km. Za avto sem pripravljen placati cca 12000 - 14000 €)
p.s. opravicujem se glede sumnikov, namrec moj sluzben racunalnik jih
ne podpira. (Italija je prevec blizu)