JTDm izgublja moč/ ne vleče - EGR, DPF, LMM/MAF, Injektorji?

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Energy napisal/-a:še en video od včiraj, ko je stala dobre štiri ure- katastrofa...

http://www.youtube.com/watch?v=9FK8hVPRJLM

vćirajšnji prvi vžig pa kr OK...

http://www.youtube.com/watch?v=Xr9oCJAyI2A

v tej temi je en posnel, podobno kolca Alfa kot moja... mal sem bral, s nekimi spreyi špricajo notr v sesalno cev... pa software update, to tudi ne vem če je na moji že narejeno... http://www.alfisti.net/alfa-forum/alfa- ... ckauf.html
Zakaj toliko časa čakaš, ko vžigaš ? Vžgati moraš takoj, ko ugasne "špirala" za predgretje !
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

V navodilih nekje piše da pričnemo z vžiganjem takoj ko špirala ugasne,ko sem bral navodila ki jih je skeniral MaStr pa sem nekje zasledil da moraš počakati dokler ne napiše START! Meni sicer pri obeh poskusih vže takoj iz prve,vendar imam vseeno občutek da nekoliko prej če počakom na napis START!
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

@Energy: kaj ko bi nehal ugibat in bi avto peljal na kak orenk servis, pustil avto tam, da se ohladi, vzel nadomestno vozilo in čakal na klic da ti povejo kaj je narobe. Prek foruma ugotavljat, menjat vse po vrsti, zgubljat čas in živce žal ne bo rešilo problema.
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

žival napisal/-a:@Energy: kaj ko bi nehal ugibat in bi avto peljal na kak orenk servis, pustil avto tam, da se ohladi, vzel nadomestno vozilo in čakal na klic da ti povejo kaj je narobe. Prek foruma ugotavljat, menjat vse po vrsti, zgubljat čas in živce žal ne bo rešilo problema.
ja, sj nazadnje bom mogu to naredit...
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Probaj še prej vžgati preden ti špirala ugasne, ker pri meni je bil takle problem :wink:
Slika
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Slovenska Bistrica

Energy napisal/-a:
žival napisal/-a:@Energy: kaj ko bi nehal ugibat in bi avto peljal na kak orenk servis, pustil avto tam, da se ohladi, vzel nadomestno vozilo in čakal na klic da ti povejo kaj je narobe. Prek foruma ugotavljat, menjat vse po vrsti, zgubljat čas in živce žal ne bo rešilo problema.
ja, sj nazadnje bom mogu to naredit...
Ni nujno da bodo na servisu našli napako.
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

Tako, tema se lahko zaključi! :) Problemi s mojim vžigom so rešeni :) :P =D>

Dejansko je tko kot je Žival napisal - na orenk servis je treba it... in Avtohiša Štepančič pri Celju je napako rešila!

Na vozilu ALFA 159 2.4 JTDM 200 KM je bilo treba naredit:

POSODOBITEV PROGRAMSKE OPREME

+ regeneracija DPF.

Avto sedaj vžiga že par dni brez problema :D =D>

----------------------------------------------------------------------------------
Hvala vsem za pomoč, ampak škoda da ni noben točno vedel kaj je problem... edin na Alfisti.net je eden omenjal SOFTWARE UPDATE :

AW: Alfa 159 2.4 JTDM Unruhiger Motor nach Kaltstart Schluckauf
ich hatte ende 2009 einen termin mit dem außendienstler von alfa, weil ich kurz davor war, dass fahrzeug zurückzugeben. dieser meinte, dass das problem nur bei 2.4 JTDM mit q-tronic auftreten soll und software bedingt ist. Nach dem ich kurz vor neujahr einen anruf bekam, dass es nun ein software update gibt, war letzte woche in der werkstatt. seit diesem update ist das problem bei mir vollständig verschwunden. über den verbrauch kann ich aktuell noch nichts viel sagen bedingt durch das wetter aktuell so wieso niedriger als sonst.

----------------------------------------------------------------------------------

Upam, da komu pomagam z odgovorom rešitve mojega problema, ker opažam na forumu, da je bilo nekaj odprtih tem na podoben problem, ampak nikoli ni bilo napisano do konca, če so problem rešili in kako... :evil:

LP :wave:
GT_turbo
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

Super da maš uštimano.
Jaz sem pred kratkim delal glavni servis in so mi naložil 4 update, pa na konc ni blo treba delat regeneracije, čeprav so mislili, da bo treba. V delovanju pa tudi ni opazit kakršnekoli razlike. No, mogoče pri povprečni porabi še bolj laže kot prej..
s@mo
Alfa Member
Alfa Member

Energy napisal/-a:Tako, tema se lahko zaključi! :) Problemi s mojim vžigom so rešeni :) :P =D>

Dejansko je tko kot je Žival napisal - na orenk servis je treba it... in Avtohiša Štepančič pri Celju je napako rešila!

Na vozilu ALFA 159 2.4 JTDM 200 KM je bilo treba naredit:

POSODOBITEV PROGRAMSKE OPREME

+ regeneracija DPF.

Avto sedaj vžiga že par dni brez problema :D =D>

Hvala vsem za pomoč, ampak škoda da ni noben točno vedel kaj je problem... edin na Alfisti.net je eden omenjal SOFTWARE UPDATE :

AW: Alfa 159 2.4 JTDM Unruhiger Motor nach Kaltstart Schluckauf
ich hatte ende 2009 einen termin mit dem außendienstler von alfa, weil ich kurz davor war, dass fahrzeug zurückzugeben. dieser meinte, dass das problem nur bei 2.4 JTDM mit q-tronic auftreten soll und software bedingt ist. Nach dem ich kurz vor neujahr einen anruf bekam, dass es nun ein software update gibt, war letzte woche in der werkstatt. seit diesem update ist das problem bei mir vollständig verschwunden. über den verbrauch kann ich aktuell noch nichts viel sagen bedingt durch das wetter aktuell so wieso niedriger als sonst.

Upam, da komu pomagam z odgovorom rešitve mojega problema, ker opažam na forumu, da je bilo nekaj odprtih tem na podoben problem, ampak nikoli ni bilo napisano do konca, če so problem rešili in kako... :evil:

LP :wave:
koliko so pa računali za update?
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Slovenska Bistrica

No...samo da si uredil :wink:
Denis 159
Alfist
Alfist
Kraj: Sevnica

Mene tudi zanima koliko so ti računali za update. Kaj sploh vsebuje to? ECU se posodobi ali kaj?
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

Denis 159 napisal/-a:Mene tudi zanima koliko so ti računali za update. Kaj sploh vsebuje to? ECU se posodobi ali kaj?
ne vem čist točno cene, meni je po telefonu rekel serviser 100€ + davek. Potem je pa šlo to vse preko JELEN BOSCH servisa, ker sem njemu reklamiral obnovljene šobe, nakar so dali noter čisto nove BOSCH šobe, ampak avto še vedno ni dobro vžigal... in ker JELEN več ni vedel kaj narediti s ALFO je šel na uradni servis in tam je izpisalo da po novem vpisu KOD od šob v avtu, treba narediti posodobitev softwera, drugače bodo problemi s hladnim zagonom motorja... in tako smo prišli do rešitve problema =D>

kaj vse se posodobi ne vem točno, je pa sedaj zagon motorja čist drugačen... :D
minime
Alfa Member
Alfa Member

Šobe maš nove ali "obnovljene"?
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

minime napisal/-a:Šobe maš nove ali "obnovljene"?
nove so bile noter samo testno zaradi slabega vžiga...

sedaj so spet noter stare šobe - obnovljene, ki so brezhibne, čeprav smo mislili da je v njih problem...
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

A so ti pri Jelenu vpisali nove kode injektorjev ali pri Stepančiču?
Slika
Odgovori
  • Informacija