Nakup Alfe Romeo 166

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
mtv
Alfa Junior
Alfa Junior

kupujem ar 166, letnik 2000 dalje, najraje JTD.
Prosim za nasvete oz. mnenja o vozilu/motorjih (diesel-bencin).

hvala,

lp m.
Lancia
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odvisno kaj hočeš. Če bi se rad ceneje vozil potem JTD. Malo več boš sicer plačal, kot za bencinca. Če bi pa rad odlične zmogljivosti pa 2.0 V6 Turbo, ali 2,5 ali 3.0. Sam to verjetno ne gledaš. JTD je dobra izbira, po želji ga lahko še načipaš. Tud 2.0 T.S je zelo OK, razen to da je menjalnik bolj kratek in recimo pri 130 ma 4000 obratov, kar pomeni edino malo večjo porabo pri hitrostih nad 150, čez 10. Pri vožnjah po regionalkah pa boš z 2.0 motorjem komot prišel pod 9 litrov porabe.
Uporabniški avatar
xandrej
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

2.0 imam sam če od avta ne pričakuješ ne vem kake športnosti kupi JTD ali pa 2.0 ti pije nekje 9 ali manj... Meni še ni več pila kot 9.4 litra... Je pa res, da pri 130 kilometrov na uro imaš 4000 obratov ampak to ni nič kaj takega ker sem prej pri Xantiji tudi imel 4000 obratov pri tej brzini in foter ima pri safranu tudi enako tak, da 200 obratov gor ali dol... Najprej se odloči ali boš bencin ali diesel pote pa si že itak naredil vse... Meni se bo dopadel ta novi diesel v novi 166 2.4 JTD z 170 konji... To pa bi imel pa če prav nisem traktorskega furma...
Slika
Lancia
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Tele 2.0 bencinci so fajn zadeva, niso dragi za vzdrževat, ne pijejo preveč, pa še nekak grejo, tudi v taki limuzini, če le ne pričakuješ preveč, ker vseeno je to osnoven motor.

Pri svoji Lanci Kappi imam tudi 2.0 motor, pa pri 130 tudi 3900 obratov in s porabo sem zadovoljen, jo lahko na odprtih vožnjah brez problemov držim pod 9, povprečje je nekje 9,3, seveda mesto zahteva krepek liter do 2 več. Vozim do 140 v povprečju. Ampak, če bi napr. meu 2,4 motor bi bila pri 150 poraba nižja, pa tut pri 130, ker ma potem tista Kappa razmerje v diferencialu drugačno, kar pomeni, da v peti voziš pri 130 s 500 obratov manj kot pri 2.0. Seveda pa 2,4 mašina v mestu in pri počasnejših vožnjah (80 - 100) porabi več.
Tko da vedno je fajn met mašino nekje iz sredine ponudbe, tam je razmerje med močjo in porabo najbolj ugodno. Je pa res, da tile avtomobili kot so 166 2.0, Kappa 2.0 kljub temu, da so motorji osnovni niso podhranjeni, kar pa za Mercedes E 200, BMW 520, Omego 2.0 ne bi mogel trditi. To pa predvsem zato, ker tele ital. mašine imajo veliko zalogo moči od 3500 obratov naprej, če rabiš moč pretakneš dol, pa gas do 6500 obratov. Mercedes E 200, pa recimo Omega 2.0 lahko o tem samo sanja.
makaj
Alfa Junior
Alfa Junior

Ogrevam se za nakup rabljene 166-ke, stare kakšnih 3-5 let. Na kaj naj pazim ob nakupu?
So avtomobili od leta 1999 do 2001 enaki ali so jih vmes posodabljali? Imajo te alfe kakšne pomankljivosti? Mi lahko priporočite serviserja ali znalca v Ljubljani ali okolici, kamor bi lahko peljal avto na pregled?
Kakšen motor priporočate? Na papirju mi 2.0 TS zgleda dovolj, 2.4 JTD se ga ne bi branil, ma jih ni glih na pretek.
Skratka, čim več informacij, pliz.
Hvala!
Uporabniški avatar
xandrej
Alfa Freak
Alfa Freak

Ti samo kupi avto, ki ima čim manj prevoženih pa je... Pa, da na oko zgleda OK sedeži NE smejo biti niti malo znucani niti naslon za roko, volan če je usnjen je itak takoj svetleč...

Moja je 2.0 TS pa moram rečt, da je avto težki 1500 kil in pač to moraš zavrtet... Poraba je nekje 9 litrov s klimo povprečno pri normalni vožnji... Govorim iz lastnih izkušenj... 2.4 JTD je tudi OK samo bošmalo več dal za njo, če bo kolkotolko ohranjena z malo prevoženimi...

Aja ne morem mimo stavka: Da bi rabil mehanika za pregled avta... In kaj bo mehanik videl? Če je bila ruknjena pa je skup vredu narejena to nima veze, če ima servisno knjigo itak.. Spodaj je cela plastificirana videl ne bo nič razen če boste celo plastiko dol jemali kar pa mislim, da ti nihče nebo... To se mi zdi bedarija ful.. Idi pa si poglej pa kupi kaj je tebi všeč, če pa je avto bil kje barvan pa itak vidiš...

Aja, da ti povem Alfa 166 je najbolj zanesljia Alfa v zgodovini Alfa Romea... Poznam dosti lastnikov ki imajo tudi po 200 000 kilometrov pa niente do sedaj... Servis in basta... Če pa boš še kaj rabil pa vprašaj... Pa bo še kdo drug povedal kaj več...
Slika
makaj
Alfa Junior
Alfa Junior

Thanks xandrej. Mehanika sem mislil bolj zato, da bi jo na tester priklopil, da vidi če so kakšne error code v računalniku od motorja.
Eno konkretno vprašanje. Kakšne ključe in koliko njih moram dobiti zraven. Pa menda bi moral neke kode tudi dobiti zraven. Kako je s tem?
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

2 ključa
1 master kodirni ključ z tablico na kateri je koda
kodirna kartica za radio ( kartica s cifro)
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Najboljši nakup pri alfi. skoraj ni človeka, ki ne bi bil zadovoljen, če si jo je kupil rabljeno, namreč za ceno megana dobiš res dober avto.

Pelji jo na testno vožnjo in se boš takoj odločil, boš videl.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
makaj
Alfa Junior
Alfa Junior

Teo napisal/-a:Pelji jo na testno vožnjo in se boš takoj odločil, boš videl.
Sem že :steering:, zato pa sprašujem :P
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Potem pa res ne vem kaj še sprašuješ. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

jz tut fotra zicam da kup 166ko pa mi ne ratuje najbol:) drugac bo pa v vsakem primeru to moj nasledn avto!
Uporabniški avatar
xandrej
Alfa Freak
Alfa Freak

Jaz žicam fotra za tole: Ko sem pred enim letom kupoval avto je imela ceno 4.3 mio... Sedaj ima 2.9 in mislim, da bi jo dal za manjši denar... Sicer pa si jo sami poglejte... Ko odpreš avto diši po novem... Ko iz trgovine:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=10711

:cry: :cry: :cry: :cry: To pa je primer čiste žalosti...
Slika
Ali
Alfist
Alfist

Hm, to je res neverjetno #-o

Morda pa ni vse čisto s tem avtom...kdo bi vedel...
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

ce je avto uvozen ...
super
Odgovori
  • Informacija