Zadeva je sledeča, se peljem proti domu, pa hočem v enmu ostrem oviku iz 3 prestave prestaviti v drugo pa ne gre.... se mi hitrost že tolko zmanjša, da hočem dati v prvo pa ne gre... dam nazaj v tretjo pa gasa domov - vmes sm še enkrat probal pa ni šlo.... Se pripeljem domov, malenkost počakam, prestavim in zadeva deluje normalno...
Možno da so se ti vilice v menjalniku zaskočile ,lahko je bil blokiran vzvod od prestavne ročice do menjalnika ko si hotel dat v drugo in prvo? Če je kaj hujšeha se bo kmalu ponovilo,ampak upaj na najboljše!
Se je pa to tudi meni že zgodilo ko sem še imel golfa gti! Po dveh dneh pa je dokaončno odpovedalo! Odlomola se mi je plastična bučka na enem vzvodu ki pride na menjalnik! Stoošek je bil zanemarljiv,če te to kaj tolaži!
dzuko napisal/-a:A je to možno tudi če imaš zaščito motorja? Danes zjutraj, ko sem se kopal ven iz snega sem imel občutek da bom pol avta na dvorišču pustil.
V snegu rini z 156-tko zmeraj naprej po snegu, nikoli nazaj.
Tako je; zaščita motorja se prekine nekje pri menjalniku, medtem ko je spredaj pri maski zagotavlja minimalni upor. Ko je sneg visok, obstaja možnost pri vožnji vztratno da pride le-ta nad zaščitno plastiko in jo zaradi sile potrga.
Sploh če je zaščita že slaba (beri: natrgana), se kar hitro lahko zgodi da kakšen kos za sabo pustiš. Meni se je to zgodilo, poleg tega sem moral naštelati prednji odbijač.
Sem pa res imel zaščito že slabo (beri: razpadala na posameznih mestih).
...jaz ma sicer GT ...pa nism sploh se gledal od spodej ... verjetno se dosti ne razlikuje od drugih alf (kar se tice pokrova). pol ostane edino tist inox ploh k ga ponuja tuki z foruma edn ?
Saj ni panike; vozi se naprej in puščaj avto na mestih, kjer je spluženo. Pa bo. Meni se je zgodilo, ker sem imel močno natrgano plastiko (beri: ob straneh mi je vse že stran viselo).
Potem sem nabavil drugo plastiko, mislim da pride ca. 50 €. Je pa inox ali alu varianta od Bearexa sigurno boljša rešitev.
meni se je tut enkrat zgodilo da mi je en dan metalo vn iz 3 in 4..kr vn je pado iz brzine brez da bi sklopko pritisno..pa dela zdej normalno da bolj nebi mogo..