No, ker sem se odločil, da mašince ne bom menjal tako hitro, sem se odločil da jo dam komplet "špricnt", tako da bo zopet barva ROSSO ALFA in ne bordo renault !
Koliko bi po vašem prišlo kvalitetno barvanje samo zunanjosti za Alfo 145? Avta ni treba nič kitat in nič ravnat, ker ni nikjer nič udarjen, no razen dveh bunkic na vratih in ene 10cm dolge črte na boku.
veloce napisal/-a:Priprava, malo kitanja in špricanje, tam nekje od 150 do 200 jurjev.
No potem je pa to kar uredu! Tolko mi je namreč rekel Batič(Wajdušna) da bo stvar nanesla. Enkrat nam je že barval ostale avte pri hiši in se je vedno izkazal kot zelo kvalitetnega, upam da bo tudi sedaj.
Alfista napisal/-a:No, ker sem se odločil, da mašince ne bom menjal tako hitro, sem se odločil da jo dam komplet "špricnt", tako da bo zopet barva ROSSO ALFA in ne bordo renault !
Koliko bi po vašem prišlo kvalitetno barvanje samo zunanjosti za Alfo 145? Avta ni treba nič kitat in nič ravnat, ker ni nikjer nič udarjen, no razen dveh bunkic na vratih in ene 10cm dolge črte na boku.
Ciao Alfista
Zakaj hudiča bi pa ti rad barval avto, če ni nič butnjen in opraskan?
Sej je dolga štorja! Pred cca mescem dni sem šel ocenit par prask in bunk na zavarovalnico(parkirni prostor) in ko sem šel do majstra da mi stvari uredi sva začela debatirat! Ker se ene črte na boku ne da "potegnit vn" kot ostalih bunkic, bi bilo treba barvat zadnji bok, in ker mi je rekej da bom imel potem avto kot zemljevid, sem se odločil da pihnem celega! Ubistvu bom dodal ene 100jurju ostalo bo častila zavarovalnica! No neki popusta bo naredil, ker se poznamo.
No, bom vsaj zopet užival, ko bom avto umival, da bo zopet žarela rdeča barva! Ja odgovor je tukaj: Avto mi je precej potemnel(vijoličasta-bordo) in to tako da je plastika totalno druge barve kot pleh! Sedaj bo zopet cel enako živo rdeč!
Kakovostno barvanje pri "mojem" ličarju je cca 200k. Kar sem do danes vidu na avtomobilih, ki so bili pobarvani za pol cene pri enemu lokalnemu malarju, ki popoldne štriha še kante za smeti, je bilo samo za jokat. marlečasta barva, lufti okoli vrat haube,... da ne govorim o malenkostih ko so "pozabili pobarvat" kakšen manjši del, stekla barva,...
Ko bo čas gre tut moj gt na barvanje, ker je nekoč nekdo nekaj delal in je napravil slabše kot če bi ... bolj da ne bi nič naredil.
prjatu napisal/-a:Jah, to je pa hiba Alfa rosso barve, baje pa naj bi pomagalo, če se dodatno da čez še nevemžekakšen lak
Moja ima že original lak čez, zato ne izgubi sijaja, je pa res da je barva na plastiki dobila drugačen odtenek kot na pločevini, sploh pragi so čist ene x barve
prjatu napisal/-a:Jah, to je pa hiba Alfa rosso barve, baje pa naj bi pomagalo, če se dodatno da čez še nevemžekakšen lak
Moja ima že original lak čez, zato ne izgubi sijaja, je pa res da je barva na plastiki dobila drugačen odtenek kot na pločevini, sploh pragi so čist ene x barve
Sej moja je tudi bila lakirana, samo je sama barva pod uplivi sonca in UV žarkov postala temna oz. vijola! Sej svetla se je tudi moja, pa še kako, samo živo rdeča ni bila več!
Sej moja je tudi bila lakirana, samo je sama barva pod uplivi sonca in UV žarkov postala temna oz. vijola! Sej svetla se je tudi moja, pa še kako, samo živo rdeča ni bila več!
A lahko malo bol natančno kdo opiše tole barvanje?
Se to barva samo zunanje dele ki so vidni navzven, ker če bi hotu čist drugo barvo na avtomobilu pol ne bi glih zgledal.
OK, mogoce sem cudn napisu, upam da kdo razume
Ponavad se barva zunanjo plast. če bi rad sprminjal barvo na vozilu v recimo perlo in če maš podlago rdečo ( bazo) potem barvaš na perlo rdečo. Če maš bečlo na perlo belo itd.. Če pa hočeš iz recimo črne spravt avto na rumeno barvopa moraš štrihat vse in to z dobrim nanosom baze ( rumene,bele...)