Ali kdo pozna ta avto - 7

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica

Foggy napisal/-a:Za kilometre se da ugotoviti ali so prevrteni, samo vedeti je potrebno kje se pogleda. In če še ne veste, Alfa Romeo ima tudi centralni register servisiranja v EU in če je bil avto servisiran na pooblaščenem servisu in je serviser to vpisoval v bazo podtkov, se da pridobiti popolnoma vse podatke kaj se je delalo in menjalo na avtomobilu kjerkoli po EU. Podatke se da pridobiti najman od leta 2000 naprej...
Tako je, da se videt in sicer po številki šasije.

Ko sem iskal rabljeno AR, sem najprej vprašal po le-tej in preveril na uradnem servisu, kje je bil avto servisiran in koliko prevoženih km je bilo zavedeno.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

spartan napisal/-a:
Foggy napisal/-a:Za kilometre se da ugotoviti ali so prevrteni, samo vedeti je potrebno kje se pogleda. In če še ne veste, Alfa Romeo ima tudi centralni register servisiranja v EU in če je bil avto servisiran na pooblaščenem servisu in je serviser to vpisoval v bazo podtkov, se da pridobiti popolnoma vse podatke kaj se je delalo in menjalo na avtomobilu kjerkoli po EU. Podatke se da pridobiti najman od leta 2000 naprej...

Ko sem iskal rabljeno AR, sem najprej vprašal po le-tej in preveril na uradnem servisu, kje je bil avto servisiran in koliko prevoženih km je bilo zavedeno.
Pa je dejansko kdo ze dobil podatke? Ker jaz sem spraseval (pro pooblascencu, da ne bo pomote), pa se do teh podatkov, tudi ce obstajajo, ne da tako enostavno prit. Je ali pa bo v kratkem ta baza postala obvezna, ce se ne motim, za servise za nova vozila. Besede pooblascenca...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Dobil.
Thrivial
Alfist
Alfist

black napisal/-a:Kolega se zanima za 156-ke. Če kdo pozna...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4274253&show=1
Sicer avtomobila ne poznam, ampak meni deluje sumljivo... hofer ratkape, aftermarket spojler zadaj, neregistriran...

Povprašaj po telefonu koliko velikih servisov je videl avto. Tudi, če ima res samo 80.000 prevoženih, bi morala biti zaradi starosti opravljena dva...
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

spartan napisal/-a:

Na žalost pa večina serviserjev tega ne vpisuje!
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Vsi uradni serviserji morajo to vpisovat in meni se še ni zgodilo, da mi servisa ne bi vpisali. Ne vem niti kako bi drugače izdali račun.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Misliš na bazo podatkov ali na servisno knjigo?
In zakaj drugače ne bi mogli izdati računa?
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Ja tud jaz mam take izkušnje z uradnim servisom, da najprej izdajo delovni nalog, potem pa izdajo račun, podatki pa so shranjeni v bazi,...
matic155
Alfa Member
Alfa Member

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4302104&show=1

Zanima me kakšna je kaj vzdržjivost in hibe avtomobila. LP
turbozob
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

Uporabniški avatar
r0Ba
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor- Ruše

turbozob napisal/-a:
:lol:
Se kar pridružujem... kupi poceni alfo, prekurjeno, predrkano, pol pa jamraj, da ti je riknila pa šinfaj avto po vseh forumih. Zelo dobro za tvoje zdravje :roll:
Uporabniški avatar
LUCKY
Alfist
Alfist
Kraj: notranjska

Kdo ve kaj o tejle. oz. če je kdo že kej gledal?? uvožena vrjetno!!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4232899&show=1
Henry Ford je že pred davnimi leti rekel: "Vsakič, ko vidim alfa romeo, snamem klobuk!"
matic155
Alfa Member
Alfa Member

r0Ba napisal/-a:
turbozob napisal/-a:
:lol:
Se kar pridružujem... kupi poceni alfo, prekurjeno, predrkano, pol pa jamraj, da ti je riknila pa šinfaj avto po vseh forumih. Zelo dobro za tvoje zdravje :roll:
Zakaj pa to??? Pač se mi dopade pa se, vprašal pač mal? ali ni ta tema zato?? drgače pa čež mojo 155 nisem nikoli šimfal in ko me je zadnič nekdo vprašal kaj si mislim o 156 sem jo pohvalil čepreu imam zdaj bmwja!
Luka 84
Alfa Member
Alfa Member

matic155 napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4302104&show=1
Zanima me kakšna je kaj vzdržjivost in hibe avtomobila. LP
Bila je nekaj časa v okolici Šentjurja (Slivnica bolj točno). Če tole naredi tehničnega v prvem sem bicikel.
Uporabniški avatar
lakosanec
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: Alfa Romeo Giulia 2.2 240KM
ex Alfa Romeo 159 sw 1.9 jtdm Distinctive 150KM
Kraj: Lendava

Zaklenjeno
  • Informacija