senzor zunanje temperature 156SW

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Le Giga
Alfa Member
Alfa Member

Dobro očisti šipe, ful pomaga :!:
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mojemu senzorju je začelo dogajat po tem, ko sem ga v pralnici pozimi pri -2 stopinjah opral z kerherjem z toplo vodo #-o
don1
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Gora

No, pri moji Alfi je tudi senzor kazal napačno temperaturo. Kupil novega na AT 25€ in sedaj dela tako kot mora. Je pa kar komplicirana menjava. Potrebno desni špegu odšravfat, sneti steklo in odšravfat mehanizem za premikanje.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Koliko časa si pa potem potreboval za menjavo? Ko bom svojega montiral bom poslikal in probal uploadat če bom znal in če koga zanima
don1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Gora

1,5h. Če bi še enkrat to delal, bi bil v pol ure fertik.
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

@mihecmiha: kako ti gre menjava senzorja za temperaturo? :)

Sam imam tudi menjavo tega senzorja v načrtu, saj se mojemu senzorju občasno scufa...primer: poleti pri 34°C mi je pokazal da je odzunaj -26°C, tako da mi posledično klima ni hotela delat, in še ventilator je začel vroče pihat!! :doubt: 8)
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jah, v soboto sem ga že zjutraj zafeštal, tako da v soboto ni bilo nič, v nedeljo je pa bolela glava. Bom se ta vikend spravu, če ne bo spet kakih presenečenj :wink:
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Da malo obudim tole. Od februarja imam novo desno ogledalo, se pravi tudi senzor. Danes je bilo zjutraj -3 stopinje, prikazovalnik pa kaže 0 stopinj. #-o Torej nov senzor ni rešil problema, edino če so me nategnili in mi popravili staro ogledalo, zavarovalnici pa zaračunali novo. To sicer težko verjamem...
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Meni že skoz laže za par stopinj in sem prepričan, da če grem kupit novega, da bo še vedno narobe kazalo, alfa pač. :wink:

Mi je pa danes zjutraj pisalo 11°C, zunaj pa okrog 0°C in mi ni bilo nič jasno. Bom videl kaj bo na poti domov, ker to je/bo pa zaradi klime že malo problem...
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Evo, zdej pa imam, k pametujem kjer mi ni treba #-o .

Zjutraj mi je kazalo 26°C, med vožnjo padlo na 17°C, zunaj pa nekje 7°C. A lahko kaj probam, ali mi drugega kot nov senzor ne pride v poštev?

Mika me, da bi ga sfenal na 100°C in dal zmrznit na -20°C. Ko ga j***...
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Bo po moje treba kar nov senzor, ker to ni normalno. Z novim senzorjem boš spet "samo" na 2 do 3 stopinje laganja. :lol:
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Jutri grem iskat, cena (še vedno) 25 eur, ni veliko, je pa škoda denarja... :cry:
sport
Alfist
Alfist
Kraj: P.G.

Si bom kr to temo mal sposodu da nebom nove odpiru...

Termometer mi je stalno lagav, poleti 2-3 stopinje preveč, pozimi pa 2-3 stopinje premal.

Zdej po menjavi termometra mi pa pri plusu kaže dokaj točno, pri minusu pa mi zdej laže od 4-6 stopinj.

Ali je lahko kej narobe z elektroniko ali sem naletu žespet na pokvarjen termometer???

P.s.: a je kdo že probu menjat za termometer od kakega drugega avta?

L.P. Jani
VOZI HITRO IN RESKIRAJ ! ! !
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Jaz bi rekel, da je to pač alfina hiba...

166 kaže točno, je pa tudi enkrat senzor šel, ampak tam smo ga malo pošpricali s kontakt sprejem pa spet dela... :roll:
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Bom uporabil kar tole temo.

A je normalno, da alfa pri izjemno nizki temperaturi (kot je bila danes npr.) ugasne sredinski display? Ko sem avto vžgal zjutraj, je bila namreč tema, ga še enkrat ugasnem in prižgem nazaj, še vedno nič. Ravno sem nehal j**** m**** italijanom, ko se je po ene 3 km prižgal napis ar in engine check itd, kot da bi avto ravno prižgal. :lol:

Pa me zanima, če je to normalno? Vem da ko je mrzlo, se na zaslonu komaj kaj vidi, ker napisi zaostajajo.
Odgovori
  • Informacija