Nakup rabljene: AR 159 ali Brera

Vodniki o nakupu in vzdrževanju

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Moj predlog je da poišči ohranjen avto z znano zgodovino v SLO ali iz tujine od znanega dilerja,ki ti bo jamčil za avto z garancijo!Meni osebno ga je znan diler pripeljal iz italije z znano zgodovino,servisno knjigo,vsemi računi iz uradnih servisev in dal na avto 3 mesece garancije! Lahko rečem da takrat v SLO nisem našel boljšega primerka in do sedaj z avtom nisem imel nobenih težav! Pri rabljenem avtu pa sigurno rabiš tudi nekaj sreče pa naj si bo slovenski ali uvožen!
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Slovenska Bistrica

BMW ima to fajn pošlihtano...imaš vozila PREMIUM in veš kaj kupiš.

Alfina distribucijska in servisna mreža še ni na tej stopnji in je zato več zlorab. Zato imaš za rezultat nezadovoljne kupce, ki včasih kupijo mačka v žaklju.

Kupiti Alfo, ki nima zgodovine je lahko prava veselica. Ali bolje rečeno, pogreb za denarnico.
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ravno tako velja za vsa neitalijanska vozila vključno z nemškimi,predvsem passati tu prednjačijo!!!
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

...
Zadnjič spremenil MaStr, dne To Nov 23, 2010 3:46 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

spartan napisal/-a:BMW ima to fajn pošlihtano...imaš vozila PREMIUM in veš kaj kupiš.
Sicer ne vem, kako je tak nadzor 100% možen. Če je kakršnokoli (p)opravilo opravljeno izven uradnega servisa.......
mitoma napisal/-a:Ravno tako velja za vsa neitalijanska vozila vključno z nemškimi,predvsem passati tu prednjačijo!!!
Poznam (vsaj) tri "presrečne" voznike passakant-ov. Vsem garantirani cca.100-120km, čez kakšen mesec ali dva pa je bilo potrebno menjati turbino, ali pa kar komplet motor =D> =D>
lizard napisal/-a:Uvozi iz tujine (moj predlog Nemčije). Uporabnik žival ti zrihta vse ;).
Poleg Slo nakupa, se tudi s tem strinjam: tip je Alfa fan in še forumaš povrhu...
Join the dark side:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Se popolnoma strinjam s tem, kar je Mastr napisal. Nevem zakaj avtomatična predpostavka, da pa nemci svoje avte prodajajo na pošten način, če jih pa večinoma preprodajajo v tujino. Večkrat sem že gledal kakšen dokumentarec na nemški TV o tem, kako naserjejo folk v nakup "odličnega" vozila, ki pa potem ne zdrži niti vožnje domov.

Mislim, da je vsakemu jasno, da če je avto pripeljan iz Nemčije in je star 3 leta ter ima na števcu 20 000 km, da je tukaj nekaj narobe. Pri njih je sicer res, da je prepovedana manipulacija s kilometri na števcu, ampak ker ni nobene kontrole, potem tudi sankcij ni. Saj je v bistvu nemogoče preverjati vsakega prodajalca, ki pa na koncu itak lahko pove, da to ni počel on, ampak je takšen avto že dobil. BTW stane storitev zbijanja km 5€, ker imajo ponavadi masovno zbijanje in zaradi tega tudi popust. Postopek pa traja cca 15 sekund.

Tudi moj dober prijatelj je pripeljal iz Nemčije Golfa s 120.000 km, pa jih je mel realnih okoli 300.000. Seveda je sledila menjava turbine, ki je bila zanič po par sto kilometrih. In verjamem, da ni osamljen primer tukaj.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Iz lastnih izkušenj vam povem da ni važno iz kje je avto, važn je kdo, kje in kako ga vozi, ter vzdržuje. To pa itak nikol ne veš za 100%, razen če se skoz zraven v avtu voziš. Takole nekaj na pamet posploševat je povsem brezveze in zavajujoče. Dobil sem že zjahan avto tako iz Nemčije, kot iz Italije. Pa to še zdaleč ne pomeni da sem kupil tak avto, kibi pustil novega lastnika na cedilu po parih dneh. Prav tako sem dobil krasen avto za pameten denar tako v Italiji, Franciji ali Nemčiji.

Ko kupujete pač poglejte da avto ni bil konkretno razbit, da ima servisno zgodovino, vse ključe in kode, da vse dela, da ne gorijo nobene opozorilne lučke, da se pelje brez kakšnih čudnih čričkov in zjahanega podvozja ter da vam je všeč. Ne kupujte najcenejših primerkov, ker ti so ponavadi poceni z razlogom.

Več kot to žal ne moraš narest pri nakupu rabljenega avta. Nato pa je samo še od malo sreče odvisno ali bo avto delal ali ne,..
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Slovenska Bistrica

Jaz bi še dodal da čim mlajšega rabljenega. Kakšno leto - dve starega max.

No...vsaj takšne jaz gledam; da se bom lahko vozil dalj časa in da ne bo povzročal izrednih stroškov v primeru običanjega stila vožnje (v skladu s cestno-prometnimi predpisi, vročina, mraz, vremenske neprilike itd.).
Vision.si
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

ravno tako sem jaz skoraj eno leto iskal primerno 159 SW in ko se je pojavila (pa ne v oglasih) sem jo kupil takoj, slovensko od prvega lastnika s 21.000 km, res kot novo. Samo treba je pa dati malo več €..
Z avtom sem res zadovoljen.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

Vision.si napisal/-a:ravno tako sem jaz skoraj eno leto iskal primerno 159 SW in ko se je pojavila (pa ne v oglasih) sem jo kupil takoj, slovensko od prvega lastnika s 21.000 km, res kot novo. Samo treba je pa dati malo več €..
Z avtom sem res zadovoljen.
Enako sem storil tudi jaz. Slo nakup, starost leto in pol, 1.lastnik, 44.000km, 18.200€ (nova takrat 27.000€<).
Vendar, če je osebni budget manjši, je pač potrebno iskati drugačne kompromise....
Join the dark side:
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz vam pa povem takole! Prejšnja alfa 147 od žene l.2001 je bila slovenska,kupljena od poznanega človeka,ki je bil 1.lastnik s prevoženimi 90000 km,ser.knjigo,skratka redno vzdrževan avto vendar sva imela z avto kar nekaj problemov in okvar,nakar sem imel vsega dovolj in sem avto prodal!Nato mi je leta 2008 prijatelj pripeljal 147 z enakim motorjem kot prejšnja JTD 1.9 letnik 2005 iz Belgije ,zraven sem sicer dobil ser. knjigo,vendar ne morem trditi kako je bil avto vzdrževan in z avtom do danes razen rednih servisev nisva imela niti enega problema! Tudi moja 159 je iz Italije in do sedaj z njo še ni bilo nobenega problema in upam da bo tako tudi v bodoče! hočem povedati da lahko avto kupiš od svojega brata pa boš imel z njim probleme ali pa ga uvoziš od nevem kod pa se boš vozil brez kakršnih koli okvar! Kot je napisal Žival ,če je avto vzdrževan kar se hitro vidi in ti je všeč ni važno iz kje je ker konec koncev poznam kar nekaj ljudi ki imajo boljše izkušnje z uvoženimi avti kot pa slovenskimi! Veliko pa je tudi odvisno od sreče!
jaka_speed
Alfist
Alfist

Ker vidim,da se 95% težav AR 159 nanaša na dizelske izvedbe,še posebej na 2.4 JTDM me zanima,kakšne so kaj izkušnje z JTS motorji.Sam sem že imel 159 2.4 JTDM in sem jo prodal.Ker mi je avto kot tak še vedno všeč tako po obliki in voznih lastnostih bi rad iz prve roke izvedel,če se z JTS motorji tudi ponavljajo kakšne tipične in nepopravljive hibe.Do zdaj sem imel že 156-ko in 147-ko s TS motorjem brez kakršnihkoli težav,sedaj pa malo razmišljam da bi si nabavil 159 2.2 JTS ,nebi pa si potem rad populil še preostale lase. :)Hvala za konstruktivne odgovore :)
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Največ težav z dizli je zato ker je 95% teh avtov dizlov. Seveda o težavah bencinarjev ne slišiš nič če pa je takih avtov v sloveniji mogoče 10-20...
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

Sicer sem vozil novo Spider-co s tem motorjem, zato ti lahko povem le tole: ima odličen zvok (kot kakšen šestak: Vrruuuummm :ylsuper: ), malce je len v spodnjih obratih nato pa...(matr, kot moj dizelaš :lol: ) in če se ne motim ima ketno namesto jermena.

Kakšne so hibe, ti pa lahko iz prve roke povesta forumaša, ki si lastita 159-ko s tem motorjem: "Bosko" & "peterperko" (sem ju našel v temi AR159 - lastniki)...
Join the dark side:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Odgovori
  • Informacija