Letne gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Kakšno mnenje na Federal SS535.
Našel sem, da je dokaj dobra glede na ceno, zamenjale pa naj bi 7 - 8 let stare Continentalke eco contact na Nubiri.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nihče?

Če sem pravilno zasledil, so tele Federal dokaj trde (kar ne bo ravno primerno), ker imamo doma kar slabe izkušnje s tršimi gumami, ker že po par letih nimajo nobenega oprijema na mokrem.

Torej nekaj mehkejšega ... mogoče Nankang NS-2, ki naj bi bila precej mehkejša in tako upam da bo uporabna nekaj časa.

Torej ... kakšno mnenje o Nankang NS-2 :?:
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

imel nankang ns2 odsvetujem :D
Zux
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Postojna

Poglej Nexen sem jih imel in so dobre za svojo ceno,so zelo mehke in odlične po mokremin suhem,edina slaba lastnost je obraba gum,ki je katastrofalna!
Imel sem model gume N6000!
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

colibry napisal/-a:imel nankang ns2 odsvetujem :D
Zakaj?

Nexen nima nič pametnega v dimenziji 195/55-15".
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

El Barto napisal/-a: ... kakšno mnenje o Nankang NS-2 :?:
Imel ta model gume pred dvema letoma. Jaz osebno sem bil zelo zadovoljen. Menjat sem jih sicer moral po eni in pol sezoni, ampak zato, ker mi je pobralo robove zaradi "nepoštimanih" prednjih rok...
Top Gear Magazine: It is easy for enthusiasts to love Alfas - these beautiful, charming Italians who wear their eccentricities like items of delicate, tasteful jewellery.
silver156
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: spodnja Štajerska

El Barto napisal/-a:
Po eni prevoženi sezoni nimam za povedati nič slabega, razen da so bile spomladi kar glasne, verjetno zaradi strjene površine čez zimo. Po mokrem in po suhem držijo odlično.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A tale Nankang imate na Alfah? Sicer gum ne poznam, ampak če kdo napiše, da držijo odlično na mokrem in suhem, katere besede potem človeku preostanejo da opiše Bridgestone Potenzo ali Pirelli P Zero?

No, zato pa so razne strani ala tyretest neuporbne, ker ljudje napišejo da Nankang drži odlično na mokrem in suhem... Škoda zaradi manjke objektivnosti in občutka kaj je boljša in sabša guma...

Pa ne trdim da so tos labe gume ali karkoli, ampak z besedo odlične jih ne moreš opisati... upam da veste kaj mislim.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

Verjetno je bilo to mišljeno kot normalna uporaba (tako kot jih večina tudi uporablja). Lepa vožnja in za po omejitval peljati so verjetno čisto solidno vozne. Je pa razlika da je mel fotr recimo na svojem avtu neke Matador gume pa je skos govoru da po mokrem kr vrti k da gas....njegov avto ima 75hp...jst pa k sm mel P zero nerro pa s 150 konji ni blo tega....enako pri naglem zaviranju....tukaj se potem gume razlikujejo. Seveda je občutna razlika na mokrem...na suhem ni neke bistvene razlike....pri normalnih hitrostih...150+ je pa spet nekaj drugega...
Trenutno imam 19" Falken FK452 ki jih je večina na tem forumu kritizirala, pa sem osebno zadovoljen z njimi. Po suhem se peljejo odlično, po mokrem so tudi solidne (P zero nerro so bile malenkost boljše), razen kar je, je to da so malce glasnejše kot katera druga guma (čeprav jih je dosti tudi glasnejših). Se pravi neki dober srednji razred gume...
Osebno pa za kakimi nankang in podobnimi pa niti gledu nisem....

Je pa tako, dokler ni krizne situacije na cesti so vsake gume "dobre" ko pa moraš močno zavirat oz se čemu na hitro izmaknt, pa so gume odločilnega pomena...na žalost se v slo premal folk tega zaveda in išče najcenejšo varjanto....ni važno če je avto 50.000€ za to je....ampak gume pa ne smejo biti dražje od 100€ na kom....
Mišljenje večine na žalost #-o

Vsak sicer pogleda da dubi čimceneje gumo, ampak osebno iščem dobro gumo po ugodni ceni, ne gledam samo ceno....
\°/
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No to že, ampak jaz sem ciljal recimo na tole - če imaš nek vprašalnik, kjer obkrožaš: 1 - zelo slabo, 2 - slabo, 3 -povprečno, 4 - dobro, 5 - odlično

In če bo lastnik Nankanga NS-2 dal oceno 5 pri oprijemu tako na mokrem kot na suhem, kaj naj potem da lastnik Pirellija?

Hočem reči, da so naj ljudje bolj objektivni pri svojih ocenah oz. je potreben meti nek občutek in se zavedat da je lahko nekaj precej boljše in je za tisto stvar treba šaprat besedo odlično ali pa dopisat v kakšnih okoličnih je neka stvar odlična.

Npr. za Nankang NS-2 bi lahko nekdo napisal, gume so odlične glede na ceno, itd itd... ter opisal točno kako se obnašajo določenih razmerah. Ker če napišeš zgolj to, da so odlične v mokrem in suhem si naredil več škode kot koristi... ker nihče ne more vedet kaj točno to pomeni.
Uporabniški avatar
_doog_
Alfa Member
Alfa Member

silver156 napisal/-a:
El Barto napisal/-a:
Po eni prevoženi sezoni nimam za povedati nič slabega, razen da so bile spomladi kar glasne, verjetno zaradi strjene površine čez zimo. Po mokrem in po suhem držijo odlično.

Nankang NS-2 prvo sezono nekak gre, drugo je pa katastrofa. Montirane sem jih meu na mercesu C220 cdi W203. Res odsvetujem pa pri večji hitrosti rabiš kar nekaj časa da se ustaviš.Iz ovinka te vrže brez opozorila. Pa star performer je isti šmorn
Je pa res, da nisem med počasnimi vozniki
Zadnjič spremenil _doog_, dne Ne Jan 02, 2011 1:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Naj malce obrazložim, oče išče poceni gumo, ki ne bo prav hitro otrdela, pa po mokrem naj tudi nekako prime za normalno vožnjo.

Če ima guma večjo obrabo je OK, ker kilometrine je malo (zelo malo).

Bella bo itak spomladi dobila GY F1 asy, oče je pa dobil 15" feltne za darilo, sedaj pa hoče še neke mehkejše gume.
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

lizard napisal/-a:Hočem reči, da so naj ljudje bolj objektivni pri svojih ocenah oz. je potreben meti nek občutek in se zavedat da je lahko nekaj precej boljše in je za tisto stvar treba šaprat besedo odlično ali pa dopisat v kakšnih okoličnih je neka stvar odlična.
Se strinjam z vsem kar si prej napisal, tukej pa morem nekaj napisat.

Za nekoga, ki je prej imel gume stare 10 let z 2mm profila, so tudi nove nangkang ko da bi dal avto na tračnce.

Za nekoga ki je pa navajen na max 2 leti stare bridgestonke so pa šrot.

Pomoje je pa resnica nekje umes...za normalnega uporabnika so čisto solidne gume. :wink:
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj zato sem napisal, da je treba dopisat tudi okoliščine.. :)
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

Se popolnoma strinjam...za nankang bi po moje lahko reku da so dobre...se pravi na lestvici nekako s 3.....kot so pa nekateri napisal pa iz 10 let starih gum če greš na nove nankang, je kot noč in dan...to je res.
Je pa spet gledano tako...če se dela malo km, ne vem zakaj bi se ravno tukaj šparalo na gumah, saj potem so za 5-6 let.
Drugo je če delaš veliko km in vsako leto menjava gum je kar strošek...gre se pa predvsem za svojo varnost, tako da ne eni ne drugi ne bi smel preveč šparat na gumah.

Če tvoj oče išče gume, tok da so, te oz ga popolnoma razumem, ker do trgovine in nekaj opravkih je skoraj da vsaka gume dobra.
Nas je pa tukaj na forumu večina čisto običajnih, mogoče malo bolj dinamičnih voznikov, ki bi se zadovoljili z gumami srednjega razreda....noben (razen redkih izjem) ne uporablja avta za dirkat itd...

Tako da se tiste dobre gume dejansko uporabijo 1-2x na leto ali še to ne....vse je bolj psihološko....imam najdražje gume, zdej mi nihče nič ne more :lol:
\°/
Odgovori
  • Informacija