Nakup rabljene: AR 159 ali Brera

Vodniki o nakupu in vzdrževanju

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
alecp
Alfa Junior
Alfa Junior

Zdravo,

ker se odločam za nakup alfe 159, sem se odločil na tem forumu poiskati pomoč pri nakupu. Ogledano imam namreč alfo 159 jtm (110 kw) letnik 2009, z 40 tkm in ceno okoli 17000 eur, kar se mi zdi dokaj ugodno, če ne nekoliko preveč. Pri ogledu sem opazil, da ima zelo zarjavele diske, na vijakih koles je opaziti nekakšno belo oksidacijo, v prtljažniku pa je na pasku za dvig pokrova rezervnega kolesa rja. Vse skupaj mi je nekoliko nenavadno za eno leto star avto. Sam imam namreč alfo 156, ki nima po 12 letih uporabe niti približno toliko rje. Je možno, da so to znaki avta, ki je bil pod vodo? Zanima me tudi ali mogoče kdo ve, zakaj je na našem trgu toliko alf 159 iz italije (letnik 2008 +), ki imajo vse okoli 45tkm in ceno med 13 ter 15000 eur. Gre mogoče za avtomobile iz rentacarjev (edino ta razlog mi je logičen, zakaj bi nekdo prodajal skoraj nov avto za tako nizko ceno)? Ker je želja po nakupu velika, strah pred napačno izbiro pa tudi vas prosim za pomoč. Hvala in lp.
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Nekaj o nakupu alfe 159 se nahaja v tej temi:

viewtopic.php?t=16371
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Avto lahko stoji samo en dan na dežju pa bodo diski rjavi! Oksidacija na vijakih pa je mogoče samo sol s ceste!
JanosP
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje
Kontakt:

Točno tako, tiste enake alfe imajo pa pri avto triglavu in so službeni avti Fiata z dokaj osnovno progression opremo, iz prve roke ;)
JanosP
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Ko smo že ravno pri avto triglav, a ima kdo kakšne izkušnje s popravljanjem avta, poškodovanega od toče?

Danes sem se sproti oglasil tam v Lj, majo nekaj alf 159, ki so nekako srednje poškodovane od toče in še glede na to da smo tam z družino redne stranke bi me prišla zamenjava res ugodno.

Za mnenje sem vprašal že nekaj kleparjev, eni pravijo da je s popravilom preveč stroškov in da ne bo nikoli izgledalo vredu, drugi pravijo da sploh ni panike in da bi porihtali brez problema, tako da nimam neke prave predstave. Torej, je komu avto že potolkla toča?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Verjetno si gledal belo 159 TBi :mrgreen:

Tako je meni razložil mojster, ki se s tem ukvarja: Poškodbe od toče je popravljati enostavno, v kolikor so udarnine okrogle in še ni prišlo do poškodbe laka. Poleg tega je pomembno na kerem mestu so. Če so na stebričkih in na zaobljenih bokih avta je popravilo nemogoče brez kitanja, enako, če je poškodba ranila lak ali pustila pravokotno udarnino, ki je ne gre z vakumom ali s posebnim kladivom iztolč, ker takrat poči lak še bolj.

Drugače je pa cena popravila ene jamice cca. 10€. Tista bela je bila kar fejst poškodovana, havba za zamenjat, prednja in zadnja, streha za popravit, s stebrički in boki bi pa bilo več dela in vprašanje če se splača.

Nikakor nemogoče, je pa drago in dolgotrajno. Sploh, če je treba avto barvat.
JanosP
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Sem videl tisto belo ja, sam sem gledal pa temno modro 1.9 jtdm :).

Aha, no, na tej se mi zdi da so luknje po strehi in havbi kar enakomerne in okrogle ter ne tako globoke, na stebričkih praktično ni poškodb, na boku pa sploh ne, tako da mislim da so poškodbe kar ugodne :P.

Razmišljam ali bi vzel to in jo dal popravit ali pa si privoščim nepoškodovano za 3k več :lol:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Saj popravilo te tudi pride okoli 2-3K €. Če hočeš kvalitetno, seveda.
JanosP
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Mhm, bo 3x za premislit, hvala!
alecp
Alfa Junior
Alfa Junior

JanosP napisal/-a:Točno tako, tiste enake alfe imajo pa pri avto triglavu in so službeni avti Fiata z dokaj osnovno progression opremo, iz prve roke ;)
Hvala za odgovore. Janos, zanima me še, ali naj bi ti avtomobili veljali za rizičen nakup glede na to, da so jih kot službene avtomobile vozili po vsej verjetnosti mnogi zaposleni, novinarji... , ki pa verjetno na avto niso najbolj pazili.
JanosP
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Kaj pa vem, ni nujno, po mojem mnenju si lahko še vedno bolj siguren kot pri kakšnem "random" prodajalcu rabljenih.

Sicer smo pa pred pol leta pri njih vzeli Delto, prej tudi eno leto službena in je v nulo, izgleda kot da so pazili na njo, niti na platiščih ni nobene praskice, tudi drugače nobenih problemov. Enako izgleda na prvi pogled tudi večina teh 159
alecp
Alfa Junior
Alfa Junior

JanosP napisal/-a:Kaj pa vem, ni nujno, po mojem mnenju si lahko še vedno bolj siguren kot pri kakšnem "random" prodajalcu rabljenih.

Sicer smo pa pred pol leta pri njih vzeli Delto, prej tudi eno leto službena in je v nulo, izgleda kot da so pazili na njo, niti na platiščih ni nobene praskice, tudi drugače nobenih problemov. Enako izgleda na prvi pogled tudi večina teh 159
Upam, da je tako. Problem pri nakupu rabljenega avtomobila je v tem, da nikoli ne veš vsega, kar se je z avtom dogajalo - loterija. Lp
darecare21
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

Dragi Alfisti :wave:

Najprej en lep pozdrav Vsem skupaj. Na Vas se obračam, ker bom v kratkem kupil rabljeno alfico. Zadnji mesec ne spim več tako kot treba in lahko tudi javno priznam da sem se zaljubil v AR Brero . Načeloma mi je všečen tudi model 159 ampak bom raje ostal pri Breri. Ker je ponudbe boren malo trenutno na avto.netu nisem imel druge izbire kot da skočim na najbližjega dilerja in pogledam to zverino od blizu. Pred časom je bila tudi ena modra gor na avto.netu amapk je sedaj več ni [-o< upam da bo še kdaj !!! Iščem dizla in je bil tudi najden tukaj v Ljubljani. OGLAS : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4318889&show=1 ! Seveda sem se oglasil ne napovedano, da jih malo presenetim, da ga slučajno nebi greli nališpali in podobno. Pridem in mi pravijo da je trenutno pri mehaniku saj naj bi šel ERG ventil ... in valda prvi šok ... avto še kupil nisem pa že napaka oz. menjajo zadeve WTF ?? No po pregledu foruma sem opazil da naj bi bila to neka hibica od alfic in da ni kej preveč groznega. Me pa zanima vaše mnenje o dilerju pri katerem kupujem ( sumljivo mi je to da imajo vsa vozila full malo kilometrov). NO potrem ko se zvedel za alfico sem biu (beri kao) fullll zaiteresiran za 320 bmw samo toliko, da vidim notri vozilo in primerjam notranjost z prevoženimi km-ji. ŠOK (spet) ... kao 130,000 km notri pa ...cjo pejte sami firbcat ... res so sumjlivi. Vem, da je v tem bizu veliko nategovalcoev, ki bi radi mojih 16k za vsako ceno pa magar me nategnejo na suh =D> njim res. Tko, da usak info dobrodošel in vsak nasvet bo naletel na odprta ušešsa :) hvala ... :(
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Glede na stanje na fotkah tale nima več kot nekih 130.000km. So pa avti v 95% zavrteni pri vseh dilerjih, in tale ni izjema.
Če ti da pismeno garancijo eno leto, pa delaš dosti km, bo v tem letu že crknilo tisto kar ma za crknit. Kako in predvsem KJE boš reklamiral morebitno okvaro je pa že druga zgodba.
Edino kar mene osebno moti je, da nima xenona, drugače je pa avto po fotkah sodeč lepo ohranjen.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
darecare21
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

bass napisal/-a:Glede na stanje na fotkah tale nima več kot nekih 130.000km. So pa avti v 95% zavrteni pri vseh dilerjih, in tale ni izjema.
Če ti da pismeno garancijo eno leto, pa delaš dosti km, bo v tem letu že crknilo tisto kar ma za crknit. Kako in predvsem KJE boš reklamiral morebitno okvaro je pa že druga zgodba.
Edino kar mene osebno moti je, da nima xenona, drugače je pa avto po fotkah sodeč lepo ohranjen.

Bass hvala odgovor. Vsekakor se strinjam s tabo da je problem če ni xenon luči vendar pa je možno danes kupit močne luči, ki sicer ne nadomestijo xenon ampak ni isto Vem-tud kasneje je dober argument za prodat ! Ubistvu je problem Slovenije da ne moreš (seveda če ne poznaš) zaupat enmu k na netu prodaja bodisi da je to fizična oz. pravna oseba. Vsi vrtijo nazaj km-je in menjajo ročke volane lišpajo avte grejejo mašine in mi pa hladno nasedemo. Skregana logika! V garacijo ne vrjamem kot si sam napisal je itaq takoj 5000 izgovorv kako bi in kaj lahko. Letno delam cc 100000 km tko da se bo defintivno pokazal kaj in kako. Še doplačal bom 170 EUR za kao neko boljšo garacijo če bo treba. Bomo videli ali bom uzeu takoj v petek k pride iz servisa. se ti kej sanja o tem ERG ventilu ??
Odgovori
  • Informacija