Kamal

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Še dobro, da živim v Mariboru, drugače bi ti to zadnjo izjavo zameril :wink:

Nevem, zakaj bi me moral drag avto impresionirat. Je pač drag. So what? Za tri leta bo pa tretjino tega vreden. A te potem več ne bo impresioniral?
J1897
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Tolmin

Da malo spremenim tok misli v tej temi: http://www.auto.it/anteprime/fiat/2011/ ... %20berlina.
spodaj pa je galerija
Načeloma te skice ne zgledajo slabo, edino maserati SUV mi resnično ne seda, pa tisti ogromni fiat je malo preveč american-look

Aja SUVji...hja o njih ne bom izgubljal besed, ker imam o teh avtih neko določeno mnenje, ki ga ne bom spreminjal, pa če je X5 še tako uber avto :mrgreen:
Zadnjič spremenil J1897, dne To Jan 11, 2011 11:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ja verjetno ni drag "zastonj", to sem pač mislil...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Eni na žalost ne razumemo italijansko :(
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mene 360 stopnjska kamera pač ne impresionira, saj kamere poznamo že 100 let. Mene impresionira zvok, dizajn, tehnične rešitve pri podvozju, lega na cesti, občutek med vožnjo. Da avte bildajo z opremo je normalen proces, sploh večino te opreme ki je je vedno več v avtih poznamo že nekaj deset let, le nekdo se mora odločit to dat v avto. Recimo HUD displej je že pol desetletja v letalih, v avtih pa komaj zdaj, in se ponekod reklamira kot vrhunec tehnologije - ne ga srat no :).

Se pa strinjam da moraj premium znamke določene stvari omogočit v avtih prej.

Še vedno pa imajo SUV-ji absolutno preveč minusov, da bi me zanimalo. Plusi so visoko sedenje za ljudi z bolečinami v križu, pa da lahko lezeš na robnike, če nimaš nizkoprofilne gume. Minusi so (seveda napram limzinam, karavanom enakega ranga), lega, poraba, cena gum, eleganca, zračni upor, udobje (da ne bo spet kreg, probajte se peljati v X5 na zadnjih sedežih, poskakuješ skoraj kot v hatchbackih, kar je logično saj ni zadka kot pri limuzinah), performanse, itd... dober pogon na vse štiri dobiš pri vseh. Če pa rabim višjo oddaljenost od tal, pa imam razne Allrounde in podobno...

Torej pri SUV-ju minusi poplnoma nadvladajo pluse.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Saj sama vožnja v X5 niti ni tako slaba, ampak da moraš pa skakati pri vstopu in iztopu v/iz avtomobila - nein danke #-o , rajši "z rinčkom po tleh pajsam"...
Tudi če Alfi kdaj uspe na cesto spraviti tega Camala, si ga jaz "zapermej" ne bom nikoli lastil. Pač nisem ustvarjen za SUV razred (ali je le obratno :? :mrgreen: ).
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
J1897
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Tolmin

Se oproščam na pozabljenem prevodu :mrgreen:
Torej, če na hitro povzamem, je Sergio Marchionne najprej zanikal vsakršno možnost prodaje Alfe Romeo, hkrati pa napovedal naslednico 159ke za leto 2012
Sergio Marchionne ha calamitato l'attenzione al Salone di Detroit con una serie di dichiarazioni a effetto affrontando tutti i temi "caldi".
Prima di tutto, ha presentato le due nuove Chrysler che arriveranno in Europa col marchio Lancia: l'ammiraglia è la 300C, la berlina grande di cui ha rivelato il nome definitivo per il nostro paese: Lancia Thema.
"Sarà la stessa Chrysler 300C esposta qui a Detroit modificata nei motori, nelle sospensioni e nel cambio - ha detto Marchionne - per adattarsi all'Europa. Gli interni no perché sono giá, per qualità e finiture, di livello europeo. E di questa arriverà nel 2013 anche una versione ibrida con cambio automatico a 8 marce, una trasmissione favolosa che farà tutto lei. Sarà solo berlina, non ne faremo una versione wagon".
Ma la novità più imminente per noi è la Chrysler 200C, una categoria appena sotto. Se la 300/Thema andrà a rivaleggiare con le BMW serie 5/Audi A6, la 200 è nella classe inferiore: quella della BMW serie 3 e Audi A4. "la 200C - ha detto Marchionne - arriverà già nel 2011". Ma non ha voluto confermare l'ipotizzato nome Flavia.
Poi Marchionne ha spiegato le strategia per l'Alfa Romeo: "Escludo una cessione del marchio - ha detto a sorpresa - ci terremo stretto tutto. Abbiamo investito troppi soldi per cedere ora qualcosa. La nuova Alfa (quella che sostituisce la 159, ndr) che forse si chiamerà Giulia, la faremo su una piattaforma Dodge che sfrutta la piattaforma segmento C della Giulietta, allargata e allungata per le necessitá delle auto Usa. Sarà lunga 4,60/4,65 metri. La venderemo dal 2012 anche in Usa assieme a tutte le Alfa esclusa la Mito, troppo piccola".
Infine Marchionne ha annunciato che la Fiat è salita al 25% della proprietà Chrysler grazie agli accordo col governo Usa. E poi ha ribadito che dal risultato della votazione fra i lavoratori di Mirafiori dipenderà il futuro della fabbrica. "Se il 51% di loro sta con noi nel referendum che avverrà tra pochi giorni, investiremo per produrre lì le nuove auto (le Jeep, ndr), altrimenti le faremo altrove". Niente compromessi. Un augurio che suona come una minaccia.
potem pa še jedro članka - na začetku je govoril o Lancii - v evropo bosta prišla dva nova chryslerja, ki pa bosta rahlo spremenjena in bosta nosila Lanciin grb. Največji - 300C bo v Evropi Lancia Thema, ki se bo od chryslerja ločila predvsem v motorjih, podvozju in menjalniku(ih), leta 2013 pa naj bi prišla tudi hibridna Thema, ki bo imela 8 stopenjski avtomatik. Thema bo samo v limuzinski obliki in bo konkurenca bmw5, audi a6 ipd. Druga, pomembnejša novost bo chrysler 200C, ki bo verjetno nosil ime Lancia Flavia, in bo delal konkurenco bmw3, audi a4...
nato je še nekaj besed o naslednici 159ke - verjetno se bo imenovala Giulia, bo pa na na platformi dodgea s podvozjem od giuliette (tega nisem prav dobro razumel), naj bi bila dolga nekje 4,6 - 4,65 metra in naj bi se prodajala tudi v ameriki, kot vse ostale alfe (razen mita, ki je premajhen) Za konec pa je še povedal, da je Fiatovih že 25% chryslerja

PS Tist kolosalni Fiat SUV naj bi bil predstavljen na salonu u ženevi - dolg pa bo 4,9m :!:
Zadnjič spremenil J1897, dne To Jan 11, 2011 11:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Sami "zaslepljeni kvazi Alfa fani" vs. Miholl...

Paradoks vsega pa je da verjetno edino Miholl od vseh vas ve kje so bile slike tega Bmw Kamala narejene!?

Točno tam kjer bi "moral" vsak tako hud ljubitelji te znamke obvezno bit. Pa vas ni blo!

Tale Bmw je bil očitna provokacija (na za Alfo tako pomembnem dogodku) in vsaj jst jo razumem pozitivno - halo, Alfa wake up... če ljudstvo hoče SUVje - daj jim SUVje... kaj je s tem narobe...
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To ja! Samo to sem čakal. Mi o SUV-jih, potem pa takoj uleti oznaka o zaslepljenih Alfa fanih. To je to, debata na vrhuncu. A da bi prebral o čem teče beseda, ah kje pa... škoda časa. Prijetneje je zmerjat z zaslepljenci.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Overs[t]eer napisal/-a:če ljudstvo hoče SUVje - daj jim SUVje... kaj je s tem narobe...
Točno tako. A kot sem že napisal:
MaStr napisal/-a:Tudi če Alfi kdaj uspe na cesto spraviti tega Camala, si ga jaz "zapermej" ne bom nikoli lastil. Pač nisem ustvarjen za SUV razred (ali je le obratno :? :mrgreen: ).
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

@lizard: Dejstvo je - da Alfa trenutno nima za burek... si je treba priznat, ampak če si zaslepljen pač ne gre
"tud če te vsi prehitevajo je tvoja honda še vedno najhitrejša"...

Jst se ne slepim, čeprav mi je ta znamka kljub vsem kiksom in spanju še vedno najljubša :wink:

p.s. da boste vedl o čem pišem - slike so narejene na 100 letnici Alfa Romeo v Milanu.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pri -200 000 000 € letno je težko bureke plačevat :lol:
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Overs[t]eer napisal/-a:@lizard: Dejstvo je - da Alfa trenutno nima za burek... si je treba priznat, ampak če si zaslepljen pač ne gre
"tud če te vsi prehitevajo je tvoja honda še vedno najhitrejša"...

Jst se ne slepim, čeprav mi je ta znamka kljub vsem kiksom in spanju še vedno najljubša :wink:

p.s. da boste vedl o čem pišem - slike so narejene na 100 letnici Alfa Romeo v Milanu.
Pa kolega, kdo govori o Alfi in o tem koliko ima za burek? Jaz pišem o SUV-jih v primerjavi z limuzinami/karavani. Daj beri kaj kdo piše no, ker potem bi se izognil tudi nepotrebnemu žaljenju. Mislim, da sem eden večjih kritikov glede tega kaj bi Alfa mogla narediti pa ne naredi. Ampak to namerno spregledaš, ko pa rečem kaj o BMW pa takoj v akcijo in lajat o zaslepljenih alfistih, čeprav z obstoječo debato to nima nobene veze. Res na nivoju.

Skratka dokler se kritizira Alfo (kar je povsem prav) je vse ok, ko pa kritiziraš kako nemško znamko si pa takoj zaslepjenec. Vprašanje je, kdo je tu zaslepljen.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Kolikor najdeš minusov za SUV, to očitno ne gane kupcev - ki jih je ogromno - kar bi znalo demantirat tvoje minuse. Avti se dejansko peljejo dobro - probaj pa boš vidu, to je bla poanta mojih izjav. Ne moreš nekaj demantirat,če sploh še probal nisi...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Po pravici povedano pa, koliko bi vas kupilo tegale Kamala? Jaz že ne...pač mi takoimenovani SUV-i ne sedejo.
Odgovori
  • Informacija