Varovalka za pranje žarometov

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
chipo
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murska Sobota

Kak teden nazaj so mi na servisu odstraniti varovalko za pranje žarometov. Od takrat opažam, da ko perem zadnje steklo mi pošprica tudi nekaj tekočine iz prednjih šob po vetrobranskemu steklu. Zanima me, če se komu dogaja to?
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

chipo napisal/-a:Kak teden nazaj so mi na servisu odstraniti varovalko za pranje žarometov. Od takrat opažam, da ko perem zadnje steklo mi pošprica tudi nekaj tekočine iz prednjih šob po vetrobranskemu steklu. Zanima me, če se komu dogaja to?
zakaj so ti pa dali varovalko stran? zato da pršparaš na vitreksu?

nisem nikol o tem razmišljal... je pa res da se velik več vitreksa porabi če imaš pranje žarometov...
ladislav
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Lendava

Js imam od vsega začetka odstranjeno varovalko. Tk,da bi jo rabil vendar je nikjer ne morem dobit.
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Pejt na servis pa jo naroč! :doubt:
Uporabniški avatar
chipo
Alfa Member
Alfa Member

Energy napisal/-a:
chipo napisal/-a:Kak teden nazaj so mi na servisu odstraniti varovalko za pranje žarometov. Od takrat opažam, da ko perem zadnje steklo mi pošprica tudi nekaj tekočine iz prednjih šob po vetrobranskemu steklu. Zanima me, če se komu dogaja to?
zakaj so ti pa dali varovalko stran? zato da pršparaš na vitreksu?

nisem nikol o tem razmišljal... je pa res da se velik več vitreksa porabi če imaš pranje žarometov...
ne da se mi vsak teden odpirat havbo in tankat vitreks... to je glavni razlog in ne količina vitreksa. :)

Vpraš sem samo, če se komu, ki je odstranil varovalko dogaja to, ko pošprica po zadnjem steklu, da mu pošprica nekaj vode tudi po prednjem steklu.
qwerta
Alfa Member
Alfa Member

Pri men se dogaja isto, ko špricam zadaj, malenkost curlja tudi spredaj, ampak res čist malo.
Uporabniški avatar
chipo
Alfa Member
Alfa Member

qwerta napisal/-a:Pri men se dogaja isto, ko špricam zadaj, malenkost curlja tudi spredaj, ampak res čist malo.
E, to sem hotel zvedet! Ne vem zakaj se to dogaja.
Zadnjič spremenil chipo, dne Po Maj 09, 2011 12:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
pelinkovec
Alfa Member
Alfa Member

tudi meni se dogaja isto. In tudi jaz sem jo dal odstranit, ker mi gre na jetra skoraj dnevno dolivanje vitreksa. Saj če bi bil učinek pranja znaten, bi se šel ta šport, tako ko je pa to pranje bolj na pol, pa se mi zdi nekako brez veze... pač moje mnenje :D
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tud jaz mam namen storiti isto,ker mi šprica čez pol havbe! HALO in to naj bi pralo luči? :evil: Totalno brezveze pa še nonstop morš dolivat vitrex,ker je posoda prav hitr prazna,ker je 6 kurčevih šob samo na lučeh! #-o
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Fantje. Če ne želite, da vam šprica po lučeh, za trenutek ugasnite luči in pošpricajte samo vetrobransko steklo :wink: :)

Čeprav meni pa nič ne šprica po havbi. Samo po lučeh :|

Je pa res posoda hitro prazna, če konstantno uporabljaš pranje. Koliko vam pa gre v posodo?
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Se ne da nič natavit smer curka pri teh šobah na lučeh?
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
vučko
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ajdovščina

V posodo gre kar cela kanta, mislim, pa da je celotna prostornina 6l.

Jaz redčim vitrex -40 na 50% tako da mi vsaj v posodi ne bi zmrznil do -17C. Ko tak vitreks pri -8C pri vožnji špricneš po šipi pa je druga zgodba, predvsem, če je avto znotraj neogret in je šipa povsem ledena.

Pri pranju šip je pa tako, da stisnem in držim, dokler ni prednja šipa čista. Tako mi na luči šprica tiste prve pol sekunde, nakar pa samo še po šipi. Če sem večkrat pritisnil po malo, pa je bila posoda relativno res hitro prazna.

Vsak dan naredim ca. 140 km in to zimo, ki je bila relativno kar "mokra" pa tudi "umazana" , sem porabil do sedaj dve kanti Vitrexa -40C (skupaj 8l čistega oz. redčenega 16l).

Opažam, pa da se je kvaliteta ali sestava Vitrexa napram prejšnjim letom spremenila. Tale Vitrex , ki sem ga letos kupil na petrolu je bil še najbolj podoben tistim poceni tekočinam prav tako do -40C, ki jih prodajajo v diskontih, le da sem za 4 L odštel dobre 8 EUR, medtem ko v diskontih za dobrih 5 EUR dobiš 5 L. Je pa res, da so ti zraven dali še dišeče smrekice, kar še dodatno napeljuje k temu, da so vedeli da prodajajo "klump".

V čem je fora? Prejšnja leta sem šprical na šipo, da bi brisalci poleg čiščenja tudi prenehali škripat, letos pa je bilo ravno obratno. Šele, ko sem šipo opral z Vitrexom, so se oglasili brisalci. To pa se mi je prejšnja leta dogajalo samo s POCENI tekočinami (-40C) iz diskontov in ne s petrolovim Vitrexom. Kot da bi v tej mešanici bil samo čist alkohol in grenčica proti uživanju-pitju, pozabili pa na kak glicerin ali podobno zadevo. :?:

Do konca zime predvidevam bo šla še ena kanta (je tud vedno bolj toplo), torej vsega skupaj 25 EUR za pranje šip, kar tedensko pride manj kot 2 EUR oz. 0,3 EUR/100 km.

Po domače povedano pa so to do trije močni štarti oz. pospeševanja na polno od uvoza na AC do 160. Reltivno gledano (mi) torej pranje šip ne predstavlja ne vem kakega stroška, zato varovalka in s tem pranje žarometov, ostaja! :D
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Monk
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
vučko
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ajdovščina

:lol: :type:

Hotel sem samo argumentirat, da je, če že moraš "šparat", bolje včasih stopit s plina in za isto ceno imeti čiste luči in šipe, če imaš seveda pogoj: vitreks == $$$.
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GTAm napisal/-a:Fantje. Če ne želite, da vam šprica po lučeh, za trenutek ugasnite luči in pošpricajte samo vetrobransko steklo :wink: :)

Čeprav meni pa nič ne šprica po havbi. Samo po lučeh :|

Je pa res posoda hitro prazna, če konstantno uporabljaš pranje. Koliko vam pa gre v posodo?
Si hotel reči,če ugasneš luči,šprica samo po vetrobranskem steklu,po lučeh pa ne,če niso prižgane?
Odgovori
  • Informacija