Sklopka!

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Sklopka lahko zdrži 250.000km ali pa 50.000km, v veliki večini je odvisno od načina in tipa vožnje. Če je večina kilometrov narejenih na relaciji, bo sklopka dolgo zdržala, če je pa veliko mesta, pa lahko hitro odpove. Seveda je spet veliko odvisno od tega, če se je kdaj zakurilo in pregrelo sklopko, kar se lahko tudi kaj hitro zgodi. Potem imamo še hitra speljevanjanja in speljevanje v klanec, kjer tudi rada sklopka drsi.....Tako da če gre komu sklopka pri 135.000km, ni to nič pretresljivega.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jap, pri meni menjana sklopka in vztrajnik pri cca 150.000, in bi baje zdržala vsaj še 50.000 km.
Uporabniški avatar
matej007
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Novo mesto

ve kdo za kakšnega mehanika ki bi mi lahko hitro ter malo ceneje kot na uradnem servisu zamenjal sklopko iz ljubljane.

Zanima me še ker je veliko govora o vztrajnikih pri dizlih, če je to pri bencinarjih kaj drugače glede vzdržljivosti. Ker povsod je omenjeno samo za dizla vztrajnik...
Uporabniški avatar
MiAR
Alfa Junior
Alfa Junior

no meni sklopka deluje odlično in to pri 260.000Km, razen celindra nad menjalnikom ki sem ga menjal in od takrat mi ne dela več prav.
Glede na to, da celinder ni bil isti in je imel prej potisni bat manjši zdaj pa večji imam občutek da ne dobi pdovolj olja za popolni potisk .
To pa pomeni da sklopka prime šele na dnu pedala.

Zanima me ali je potrebno zmeraj menjat oba celindra v kabini in nad menjalnikom ali sem samo jaz naletel na enega prodajalca ki nima pojma.

Seveda njegove besede na pooblaščenem servisu so bole , da je to ku šus in mora delat.

V praksi , NE DELUJE.

Hvala vam za odgovor!!!
GT_turbo
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

Mi lahko en prosim pogleda, kolk časa naj bi trajala menjava sklopke na 159ki. Hvala.
KVIZKO
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: BREZOVICA PRI LJUBLJANI

matej007 napisal/-a:ve kdo za kakšnega mehanika ki bi mi lahko hitro ter malo ceneje kot na uradnem servisu zamenjal sklopko iz ljubljane.

Zanima me še ker je veliko govora o vztrajnikih pri dizlih, če je to pri bencinarjih kaj drugače glede vzdržljivosti. Ker povsod je omenjeno samo za dizla vztrajnik...
ravnokar mi je zamenjana za 100€
Uporabniški avatar
matej007
Alfist
Alfist
Kraj: Novo mesto

KVIZKO napisal/-a:
matej007 napisal/-a:ve kdo za kakšnega mehanika ki bi mi lahko hitro ter malo ceneje kot na uradnem servisu zamenjal sklopko iz ljubljane.

ravnokar mi je zamenjana za 100€
Lahko prosim poveš kdo ti je to zrihtal?

Hvala
KVIZKO
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: BREZOVICA PRI LJUBLJANI

a nisi prebral zs?
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Tempomat kaj vpliva na obrabo sklopke? To predvsem mislim, če redno uporabljaš tempomat, če kaj škodi sklopki? Zanč mi je en frend to teorijo neki razlagal. Jaz sem sicer skeptičen, sam v to se tud nism glih poglobil, da bi bil 100%.
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Zakaj bi pa tempomat vplival na obrabo sklopke?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Bolj ne kot ja, je pa res da je tempomat malce bolj agresiven kot noga, saj odreagira tudi na najmanjše spremembe... Bolj kot na večjo obrabo sklopke bi jaz stavil na obrabo vztrajnika.
anzl
Alfist
Alfist

prebral celo temo, pa nisem nikjer zasledil kako poteka menjava cilindra sklopke na/v menjalniku pri 156 2.0ts motorju. Ker kakor sem uspel ugotoviti iz epra ipd. je cilinder v menjalniku, za kar je potrebno sneti tudi menjalnik. ali to drži?
Slika
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Će je v menjalniku potem ga je treba snet dol, ja. Zakaj pa misliš da je notranji a ti je spustil? Je pa kar nekaj dela, pa težko narediš sam če nimaš vsaj kanala in kompresorske pištole
turko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: ljubljana

eno vprašanje na hitro

za menjavo sklopke in vztrajnika sem dal 175€... pa me samo zanima če je to realna cena?? preveč, premalo??
ALFA JE HOBI, HOČEŠ ALI NOČEŠ
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

ce kdo rabi novo sklopko valeo z potisnim lezajem ( hidravlicni 145 , 147 , 156 ) 2.0 ts. lahko poslje ZS.. skonto :)
Odgovori
  • Informacija