Težave z zagonom motorja / Ne vžge - 2.4 JTDm

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

http://www.alfisti.net/alfa-forum/alfa- ... ckauf.html

ta je recimo imel problem na skoraj novi 159, pa je tudi bila rešitev SOFTWARE UPDATE...
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Zame je angleščina ne nemščina,tole mi mora pa žena prej prevest ker razumem samo sem pa tja kakšno besedo! Žal se nism učil,ko je bil cajt za to! #-o
Uporabniški avatar
bugisan
Alfa Junior
Alfa Junior

Po dolgem času sem se odločil, da se zopet oglasim. Sam imam namreč enako težavo že od lanske zime. Najprej sem jo skušal rešiti s pomočjo AH Stepančič, ki so nadgradili software (ta naj bi rešil problem ugašanja), a kljub temu težave niso odpravili. Po posvetu z njimi sem se obrnil na AH Veit Team iz Domžal, kjer je bil avto tudi kupljen ter napako reklamiral (avto je bil takrat še v garanciji). Ker po prvem posegu ni bilo nič bolje, sem jim avto odpeljal nazaj. V drugo so ga poslali v izobraževalni center oz. tehnično službo v Ljubljano, kjer so menjali tesnila injektorjev. Tudi to ni odpravilo težave, zato sem avto zopet odpeljal k Veitu, kjer naj bi odprli neko loputo (žal ne vem kakšno, saj se na te zadeve sploh ne spoznam). Po tistem je bilo bolje, res pa je, da so prišli toplejši časi. Letos pozimi se je težava zopet pojavila (mesec po izteku garancije), poleg tega pa so se pri avtu pojavile še druge težave, za katere je bil kriv EGR ventil (avto je najprej nekaj časa cukalo, nazadnje pa se je obnašal tako, kot da ima 21 konjev). Tega so mi pred kratim menjali, a avto še vedno pridno ugaša (nikoli, kadar je mrzel, ampak takrat, ko na mrazu stoji med 1. in 4. urami). Čeprav sem "mojstrom" iz Veita natanko opisal vse težave, mi ti vedno odgovarjajo, da je z avtom vse v redu (tako naj bi kazale meritve, ki jih opravljajo). Danes mi je avto zopet ugasnil, verjetno bo jutri spet. Res ne vem, kaj naj naredim. Razmišljam, da jim bom še zadnjič totalno zatežil (omenil bom Zvezo potrošnikov in medije), da naj zadevo rešijo, pa če zaradi mene zamenjajo pol mašine (npr. injektorje, sesalni kolektor...). Imam občutek, da me ne jemljejo resno ter da se stvari sploh ne posvetijo (enako je bilo pri cukanju). Druga opcija je ta, da poskusim pri nekom, ki bi si za rešitev težave vzel čas (mogoče Zega). V jezi sem večkrat pomislil na prodajo avtomobila, saj je avto več na servisu kot pred mojo hišo. Če ima kdo še kašen predlog, mu bom (mislil, da nisem edini) zelo hvaležen.
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

zanimivo, vidim da nisem bil edini s tem problemom...

jaz bi probal spet ponovno z nadgraditvijo softwera, mogoče so ga od lanskega leta kj spremenili?

pa mogoče regeneracijo prisilno naredit?
Uporabniški avatar
bugisan
Alfa Junior
Alfa Junior

Energy napisal/-a: zanimivo, vidim da nisem bil edini s tem problemom...

jaz bi probal spet ponovno z nadgraditvijo softwera, mogoče so ga od lanskega leta kj spremenili?

pa mogoče regeneracijo prisilno naredit?
Mislim, da jih je na tem forumu več, ki so imeli podobno težavo (npr. viewtopic.php?t=19505). Pri AH Stepančič so večkrat naredili tudi prisilno regeneracijo, a pravega haska ni bilo. Drugače pa se DPF normalno regenerira. Delam izključno dolge relacije, pretežno po avtocesti. Jih bom poskusil po dolgem času ponovno poklicati. Mogoče pa imajo kakšen predlog.
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

sem si mal prebral temo - Problem zarad mraza

prebral sem da pališ takoj ko ti spirale ugasnejo... jaz pa sem se navadil da poslušam ko črpalka za gorivo ugasne, da potem šele štartam... kr se mi zdi da pol kresne super... če pa takoj štartam ko izpiše START pa zna pojamrat...

opazil sem namreč da včasih se že spirala ugasne in se že izpiše START a v resnici pa črpalka še dela...
Uporabniški avatar
bugisan
Alfa Junior
Alfa Junior

Energy, hvala za nasvet. Sem poskusil vse naštete opcije, a bistvene razlike žal ni bilo. Če pa bom po novem želel poslušati delovanje črpalke, bom moral poleg radia nekako utišati se svojega dojenčka, kar pa je dosti težja naloga :-)
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

probej pocakat 15, 20 sekund potem pa startej

ker ko spirala ugasne, svecke se zmeraj grejejo, pol minute ali vec
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Crazy Alfista napisal/-a:probej pocakat 15, 20 sekund potem pa startej

ker ko spirala ugasne, svecke se zmeraj grejejo, pol minute ali vec
Tega pa nisem vedel!??
Danes zjutraj,ko sem šel v delavnico mi je avto vžgal normalno iz prve,potem sem po kakih 5 min. vožnje namerno ustavil,avto ugasnil(temp.70 stopinj),zopet je vžgal v prvo ampak ko sem hotel speljat je enkrat ugasnil potem je bilo ok,ustavim spet pri okoli 90 stopinjah spet ista pesem! Potem je avto okrog 7h stal pred delavnico,zopet vžge iz prve,poskusim isto kot zjutraj,tokrat vse ok!
Sem že klical na servis in pravijo,da bo očitno treba zamenjat egr ventil z novim (sedaj so ga samo očistili)! Drugače pa mi dela regeneracije redno na okoli 1100 km! Upam,da ne bo pri meni isto kot pri bugisanu! [-o< Bom pa sporočil,ko avto zopet dobim iz servisa!
Lp :(
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No včeraj potem do večera avto delal brez problema,zvečer greva z ženo na kavo,kjer je potem avto stal dobre pol ure,ko sva se vsedla nazaj v avto je sicer vžgal iz prve vendar kot bi laufal po treh cilindrih! Parkrat ugasnem in ponovno vžgem vedno vžgal v prvo potem sem parkret pohodil gas in avto je kadil kot lokomotiva,nato naenkrat začel delati normalno? :?: :evil:
Danes zjutraj grem v trgovino in je zopet vžgal takoj in delal brez problema? :?: :?: Najrajš bi videl,če že nekaj nagaja,naj nagajo skoz,da bodo vsaj na servisu videli v čem je težava,ker tam ponavadi dela vse ok :evil: ,tester pa tudi ne pokaže nobene napake!!! :evil: :evil: Jutri peljem nazaj,da zamenjajo egr in upam da je potem s tem mir! [-o<
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kaksno je stanje akumulatorja?
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ko je bil na servisu niso nič omenili,da bi bil slab,samo ne vem kakšno vezo naj bi imel akomulator ko avto že enkrat laufa in dela nekaj časa kot bi laufal po treh,potem pa naenkrat vse ok!
Danes ali jutri ga peljem nazaj na servis mi še sporočijo-1
Ugotovitve sledijo ko ga dobim nazaj!?
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

:( :evil: :? Upam da mi bo ob 14h vžgal,ko grem iz šihta? #-o,ker zjutraj je spet nekaj štrajkal pa po treh nabijal,vžgal pa mi je šele v ene deseto!!! :evil:
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

nasa 145, ko je bil akumulator slab, amap je se vzigala, je sla tudi po treh ko si spustil kljuc za start, po menjavi akumulatorja pa dela tako kot treba
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zanimivo! Jih bom opomnil naj ga pomerijo! 8-[
Odgovori
  • Informacija