Alfa 159, kraljica v problemih za leto 2010

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Thrivial napisal/-a:
In kaj je tukaj narobe? Utežene vrednosti so precej bolj ustrezne kot absolutne, to je, upam, jasno? Na tak način dobimo odstotni delež, ki je primerljiv med znamkami, medtem ko absolutno število seveda ni ravno zaradi razlike v prodaji. In ja, statistično gledano 2/100 pomeni večjo kvarljivost kot 100/50000, ne vem kaj je narobe tukaj?

V bistvu je to zelo napredno razmišljanje za razliko od tistega, kar se valja po večini slovenskih forumov - ideja, da so Clioti najbolj pokvarljivi izhaja ravno iz tega, ker jih je največ. Če bi obstajala podobna raziskava v Sloveniji, bi bilo stanje precej bolj realno.
Mislim, da je napacna izbira utezi. Sicer moji argumenti so subjektivni, so pa iz lastnih izkusenj:

- lastnike Alf, Z3-jev in podobne srednjecenovne eksotike avti bolj zanimajo kot lastnike Skod, VW-jev => delez bralcev je visji
- istim lastnikom ni tezko priznati ( vsaj Alf) da je nekaj crknilo

Prava utez bi bila torej vsaj delez lastnikov med bralci casopisa (za prvo tocko) oz. se bolje anonimna anketa (1. in 2. tocka) med nakljucno izbranim vzorcem bralcev, ne pa prodaja.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Problem se pojavi ne samo pri izbiri tenderja, ponderja, utežitve ali watever, ampak pri vzorcu ljudi; le-ta je izključno vzet iz lastnih vrst bralcev Autobilda in tako vzorec ne more bit reprezentativen, ker zajema samo določene ljudi z enakimi interesi (se pravi bralce dotične revije in ne nek vzorec na populaciji vseh voznikov, ne glede na preferenco znamke revije o avtih). Če bi oni hoteli delat nekaj bolj sprejemljivega, bi morali delat obiske na servisih in potem naj dajo obtežitve, ki pa jih naj potem tudi obrazložijo.
Luka 84
Alfa Member
Alfa Member

Očitno smo imeli (imamo) same "zmagovalce" :lol:

Signum je res pogreb. Sploh podvozje (počene vzmeti, škripanje gumic, roke zadaj), pregrevanje zavor, svojevrstno delovanje tipal (za tlak v gumi in za dež). Sem imel CDTI 120KM (stari dobri 8v) in je bil OK.

Očetova 159 pa razen ročnega menjalnika (trzanje prestavne ročice pri zaviranju z motorjem, občasno škrtanje pri menjavanju) in malo čudnega DPF (v 8k km se še ni poskusil očistiti) drugi težav ni.

Sicer je pa razne "raziskave" potrebno jemati z mero zdrave pameti. Saj v končni fazi kupiš avto za sebe. Sedaj, koliko je pa kdo občutljiv na sistem "baba rekla, baba čula" je pa tako odvisno od posameznikove stopnje inteligence. :)
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Če se 8000 km ni očistil (ni bilo regeneracije) bi se DPF sigurno že zabasal in bi moral na servis na prisilno! Prej bi rekel,da je on (oče) to spregledal in se regeneracije izvajajo samo on tega enostavno ne ve (ne občuti ali zazna)! :doubt:
Uporabniški avatar
Energy
Alfa Member
Alfa Member

mitoma napisal/-a:Če se 8000 km ni očistil (ni bilo regeneracije) bi se DPF sigurno že zabasal in bi moral na servis na prisilno! Prej bi rekel,da je on (oče) to spregledal in se regeneracije izvajajo samo on tega enostavno ne ve (ne občuti ali zazna)! :doubt:
se strinjam z napisanim, jaz tudi en čas nisem vedel kdaj se mi regeneracije delajo... v 8000km se mu je sigurn... drgač se pa prižge lučka za motor in ikona da je filter zabasan...
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

jaz tudi ne vem kak zgleda ko se mi dela regeneracija :?:
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Med vožnjo: Porabo maš povečano. Kazalec za turbo par pade dol hitro ko odvzameš gas/se ne spušča počasi ampak pade na nulo.

Na mestu: turbo bar ni na nuli ampak na cca 0,1 -0,2 barih. Motor je glanejši kot da dela ventilator. Smrdi iz izpuha.
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

zasledil še nisem, sicer tudi nisem mogo, če nisem znakov poznal...ampak mislim da dela

drugače sem pa danes rešil problem z zapiranjem pokrova motorja...zdaj se lepo v prvo zapre in drži,upam da bo mir zdaj en čas
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-v letaku o daciji piše,da je po raziskavi zadovoljstva kupcev JD Power na 2. mestu v Evropi,celo ADAC pravi enako :doubt:
-ko sem še delal v prejšnji službi,bi lahko o zanesljivosti TDI napisal knjigo
-sicer je pozitivnih izkušenj več,ampak vsaj trije TDI motorji so zaribali na cca 150 000km,ali so crknili maf senzorji,turbo,vodne črpalke,odpovedale črpalke-šobe,zvilo glavo,crknili sinhroni 1. prestave...,vse med 100-200 000km :wink:
Odgovori
  • Informacija