Giulietta: komentarji in splošna debata

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Verjetn jo smatrajo tolk boljšo od konkurence in so jo uvrstili v višji rang!!! :lol: :lol: :lol:
msinc
Alfa Junior
Alfa Junior

Hehe, ta je dobra ja!

Jst sm že 2 dni poln sebe, ker bom kmalu imel avto visokega razreda :D
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist
Kraj: štajerska

Torej sem napredoval =D> #-o upam da šef ne zve in reče "plačo imaš preveliko, če ti toliko ostane !! "

Sosedi pa v jok :twisted:

Fotkal še nisem - naredil 350km in poraba po PC 7,3l Me zanima koliko laže PC po vaših izkušnjah ? poraba pa je zelo odvisna od noge - logično - lahko je 6l ali pa 11l
Če bo kasneje poraba okoli 8-9l bo vredu ..... če manj toliko boljše.

Še to KUPITE-DOPLAČITE XENON nisem ga vsral :mrgreen: se splača !!

LP

Komaj čakam sonce - imamletnegumepress
Dr.Strangelove
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Kranj

Jaz imam 2700 prevoženih kilometrov in povprečno porabo 7.8l, kar je dobro glede na to, da imam večinoma mestne ture.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Konkretno testiral 170hp giulietto.

Plusi:
Zanimiva oblika, lepe zadnje lučke, odpiranje prtljažnika z znakom, kljuke zadnjih vrat.
Avto je prostoren, dobra zvočna izolacija, ima veliko elektronike, super prostoročno telefoniranje, odlično podvozje, udobno in vseeno odzivno, zadosti moči, navor, fino sikanje turbine (BOV?)...še kar soliden zvok motorja, sploh za 1,4, zavore dobro primejo, a niso dovolj progresivne, Bremboti to zagotovo odpravijo...dobra in poceni investicija.

Minusi:
Tisti ekran je malo odveč, če že, bi lahko dali tudi park senzorje na display z lepo grafiko, ne pa med števce (fail). Kontrolne lučke za varnostne pasove so kot iz 1987 pontiaca.
Črna svetleča plastika iz Bravota/corse B&W na radiu/klimi in letvice na vratih so major fail, ki zbije dodano vrednost celotni kabini. Ergonomija je zgolj povprečna, nikakor nisem uspel najti dobre pozicije za volanom. Dam kontakt, da vzamem ven CD, ja pajade, bo treba najprej vrata zapret, pa potem čakat ene pol minute, da se postavi sistem in šele potem zagrabi eject knof. Avto za ljudi z veliko potrpljenja.

DNA:
A je fail. Ne vem ker penzič tako vozi.
V N poziciji je avto sterilen. Ni razlike v emocijah napram golfu, stilotu, bravotu, fikusu.
V D poziciji se avto zbudi, a tudi ko ga priganjaš, se ne pelje tako kot se alfa mora.

Morda je QV kaj bolj alfa. Največji prispevek k temu failu je premehek servo. Punto city varianta. Ogaba.

V glavnem, avta nebi kupil predvsem zaradi fiat filinga za volanom, pa ker ne najdem dobre pozicije za sedenje. Najbolj mi gre pa na živce DNA pa start/stop. Vsakič, ko vžgeš avto, moraš držat tist knof, da gre v D. Pa na semaforju se motor ugasne. In teoretično priletiš s kakšnih rid na semafor in vročega turbinca ugasne, superca. :(

Če se da to dvoje permanentno zrihtat je avto pogojno vreden nakupa, v kolikor lahko dobro sediš. V nasprotnem primeru bi me to preveč nerviralo.

Adijo Cuore Sportivo, to je alfa za mase...

Izvolite zdaj pljuvat...
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

bass napisal/-a: V glavnem, avta nebi kupil predvsem zaradi fiat filinga za volanom, pa ker ne najdem dobre pozicije za sedenje. Najbolj mi gre pa na živce DNA pa start/stop. Vsakič, ko vžgeš avto, moraš držat tist knof, da gre v D. Pa na semaforju se motor ugasne. In teoretično priletiš s kakšnih rid na semafor in vročega turbinca ugasne, superca. :(

Če se da to dvoje permanentno zrihtat je avto pogojno vreden nakupa, v kolikor lahko dobro sediš. V nasprotnem primeru bi me to preveč nerviralo.

Izvolite zdaj pljuvat...
Sicer avta zaradi odličnega in ustrežljivega uvoznika, kateri me kljub prijavi ni sposoben povabit na test Julke, me pa brez sramu povabi na test Dobla :roll:, še vedno nisem dobil v roke ampak vseeno moram tole malo pokomentirat.

Nič ne rečem glede pozicije za volanom in mehkega serva, pač nimam izkušenj. Ampak glede kritiziranja DNA in Start & Stop je pa veliko hujše kot povprečna hohštaplerska slovenska avto revija.

Argumentacija glede DNA je povsem enaka, kot bi rekel, da je pa BMW ena kanta, ker moraš vsakič ko se usedeš v avto pritisnit gumb, da ugasneš DSC+T ker tako po tvojem mnenju pač mora bit nastavljen avto?

Glede Start&Stop, če se ti redno dogaja, da direktno iz rid priletiš z žarečo turbino na rdeč semafor, pač drži sklopko. Če se ti zdi, da si dirkač, ampak si toliko škrtaril, da nisi kupil QV modela(kateri Start&Stop sistema nima!) potem je pač treba tud kej požret.

Jebiga turbo motorji s trendom "downsizeinga" niso več izključno domena dirkalnikov, ampak jih bodo kdaj pa kdaj kupili tudi penziči.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj statr&stopš izklopiš z eno tipko, kar ti vzame 1 sek. časa.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

A to pa nikogar ne moti, da 5X žmigavec utripne in ne samo 3X? :roll:
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

bass napisal/-a:Adijo Cuore Sportivo, to je alfa za mase...
A ni to point tega modela....? Če se pa ne bi prodajala bi bila pa za povrhu še epic fail (?). Zato pa je za bolj športno usmerjene entuziaste na trgu QV-jka. (Predvidevam, kajti sedel in vozil Giuliette še nisem :? ) So pač taki časi in borba za kupce je velika.
Ker je znamka precej na podnu, je treba ljudem (tudi nealfistom) dati tisti kanček zaupanja in to jim (poleg nešteto drugih pomanjkljivosti...) z povečano prodajo delno lahko celo uspe. A niso to tudi naše želje?
Cuore sportivo? Bo že še čas za pota stare slave. Sicer se (nas) pa itak večina z dizli preganja okrog. Ta bencinska motorna paleta pa zna v bodoče marsikoga spreobrniti. Upajmo, da se bodo za zgoraj omenjene entuziaste spremembe zgodile tudi pri večjih motorjih....
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@SHadowX:
Start/stop-a QVjka nima in prav je tako (nisem je dobil, ker jo dajo samo novinarjem). Ta sistem obstaja zato, da lahko proizvajalec navede manjši nazivni CO2 izpust, se pravi cheating in mi gre na živce ne glede na vozilo.

Kar se tiče DNA-ja primerjava z DSC ni ravno na mestu, ne vem če si že imel priliko sprobat, dejansko je v Dju avto normalen in odziven (rahlo trši volan, lepo odziven gas...), v ostalih settingih pa ima okrnjen performance. Zakaj bi v alfi želel imeti še manj karakterja in leno pedalko za gas? Potem pač kupiš švohnejši motor. I just don't get it...

@lizard:
Izklop start/stop vzame 1s, a ti povem, da se ne spomneš ugasnit, dokler ti ne "crkne" na semaforju. In če želiš sunkoviteje speljat z mesta je kombinacija slaba. Verjetno zato QV tega nima. Ker je nepotrebna frustracija.

@alfa_samec:
Dejansko se mi dopade, da 5x utripne. Ni pa idealno v manjših rondojih (ampak večina folka itak ne nakazuje smeri pri izhodu, tako da whatever).

@MaStr:
The time is now.
Da bi dali QV za testirat, to pa ne, pa da bi z GTAjko povrnili malo še ne tako stare slave. Pa bi bilo za vsakega nekaj. Tako pa lahko spremenijo moto v Cuore Media...ker je giulieta malo zanimivejši povprečen avto.
Morda je QV izjema? Ne vem, ker je ne dajo na test.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
pirlo
Alfist
Alfist

bass napisal/-a: DNA:
A je fail. Ne vem ker penzič tako vozi.
V N poziciji je avto sterilen. Ni razlike v emocijah napram golfu, stilotu, bravotu, fikusu.
V D poziciji se avto zbudi, a tudi ko ga priganjaš, se ne pelje tako kot se alfa mora.
Sicer nisem probal ampak moja teorija je taka ... predpostavljam da v D-ju voziš, če uživaš, N so naredili za golfiste in "gorenjce", A pa za "blontne" in takrat ko se poledenele ceste.
Če hočeš prodat masi mora biti avto idiot proof :mrgreen:
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bass saj pa ne pričakuješ da bodo vse Alfe absolutni Cuore Sportivo - osnovnjše verzije Giuliette morajo biti take da bodo všeč večini a imeti malce športnega pridiha. Manjka GTA-jke je seveda velik minus, zato vedno pvodarjam da se Alfa ne more iti športno znamko brez športnih modelov, ki bi bili nosilci slogana Cuore Sportivo.

Glede Star&Stop sem pa mislil, da ga pač maš izklopljenega in je to to, ali pa ko veš da boš šel na športno vožjo ga pač izklopiš. Ne vem pa kako točno deluje zadeva, ker recimo ko je motor hladen ti ga ne ugaša, mogoče tudi ko je turbina zelo segreta ti pravtako ne ugaša (čeprav dvomim). A ta sistem je žal neizogiben, ker ga bodo kmalu imele prav vse znamke, čeprav bolj služi reklami kot dejanski funkciji.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

@alfa_samec:
Dejansko se mi dopade, da 5x utripne. Ni pa idealno v manjših rondojih (ampak večina folka itak ne nakazuje smeri pri izhodu, tako da whatever).
Moj post je bil samo komentar na en test, ki je kritiziral Alfa Romeo, ker smernik samo 3X utripne. Nič drugega. Zgleda nisi zaštekal. Ni hudega.

Samo za premislek: cuore sportivo iz preteklosti, kot je bila Arna?
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če nisi zaštekal ignoriram tvoje provokacije, ker jih je že toliko, da mi ni več zanimivo. :mrgreen:
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist
Kraj: štajerska

Bass : Edino kar se strinjam je izgled radia , kar se tiče sedenja meni popolnoma odgovarja :wink: mojemu sosedu (okoli 190-200cm) pa ne , torej odvisno od postave ?!
DNA meni se zdi dobra poguntavčina, če furaš družino ti je N kar zadosten, ali če voziš šparovno po omejitvah ( kazni vse višje #-o )
A sem sprobal pri prijatelju, dovoz do hiše v snegu, letne gume, 90 stopinski ovinek pred klancem z glavne ceste, torej štartaš z 0Km, on z svojim avtom komaj prileze , meni je šlo vredu :wink: Mehak volan , kakor komu, res da je v D dosti boljši občutek .
Start stop sistem , deluje samo , ko je motor ogret in niso vklopljeni grelci za steklo, in ko so vsi pripasani .... pri cjazenju po mestih vredu deluje ( v leru 0Km/uro , spuščena sklopka ! ) drugače sploh NE deluje, če te moti ali voziš športno v D izklopiš pa imaš mir :|
Da morajo biti vsi pripasani in start stop je pač trend v EU - euro 5 itd... varnost NCAP
Če hočeš uspeti na trgu moraš pač zadostiti določenim trendom varnosti in ekonomičnosti, zato je pač tako kot je ....
Avto za množice ? Hvala bogu, drugače bo firmo vrag vzel :twisted:
Se pa boljše pelje od golfa, pa še D ima, če želiš.
Če ti 170ks ni zadosti, je prepočasen neodziven, penzionistični, ga chipaj ali kupi 235ks ( pa še tega lahko chipaš :lol: )

Meni zadostuje za normalno vožnjo , in posamezne izpade v D varijanti, pa še mnogo lepše izgleda od konkurence ..... če bi bilo vse idealno pa sploh nebi potrebovali foruma, servisov itd.
Aja še to, motijo me le izgledi tipk na volanu in preklop med kratkimi in dolgimi lučmi - včasih zraven nehote vklopim žmigavce 5X , pa bom s časoma le "naučil" roko da ne bo problema #-o :roll:
LP
Odgovori
  • Informacija