Giulietta: komentarji in splošna debata

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

bass napisal/-a:@SHadowX:
Start/stop-a QVjka nima in prav je tako (nisem je dobil, ker jo dajo samo novinarjem). Ta sistem obstaja zato, da lahko proizvajalec navede manjši nazivni CO2 izpust, se pravi cheating in mi gre na živce ne glede na vozilo.
Povsem mogoče, da je namenjeno nižji deklaraciji CO2 izpusta, kar inherentno pomeni, da dejansko ima nižji CO2 izpust pri postankih pred semaforjih in mestni vožnji. Če torej avto v takšnem okolju ne uporabljaš pa tega ne boš veliko občutil in je popolnoma irelevantno.
Prvič sem tak sistem testiral v BMW E90 z ročnim menjalnikom in kljub začetnemu presenečenju, lahko mirno rečem, da je daleč od motečega. Motor se ugasne pri mirovanju vozila s spustom sklopke, ko je prestavna ročica v nevtralnem položaju in se spet zažene ob pritisku sklopke(pred premikom prestavne ročice). Torej ob trenutku speljevanja motor že veselo teče. Če ti reč ni všeč je tu kot rečeno QV ali pa ga pač ugasneš.
bass napisal/-a:Kar se tiče DNA-ja primerjava z DSC ni ravno na mestu, ne vem če si že imel priliko sprobat, dejansko je v Dju avto normalen in odziven (rahlo trši volan, lepo odziven gas...), v ostalih settingih pa ima okrnjen performance. Zakaj bi v alfi želel imeti še manj karakterja in leno pedalko za gas? Potem pač kupiš švohnejši motor. I just don't get it...
No potem postavi povsem enako vprašanje BMW M oddelku, kajti povsem enako se obnaša njihov "Sport" selektor v E60 M5, ko avto zaženeš pod pokrovom motorja diha "le" 400 konjev in je potrebno vsakič posebej s pritiskom na gumb štalo razširiti. Podobno reč je imel že E39 M5, vendar je tam "Sport" gumb tako kot pri Giulietti le povečal odzivnost pedala za plin in zmanjšal ojačevanje servo volanskega mehanizma.
Torej so pri Alfi glupi ko ne kopirajo konkurenco, ko pa jo, so pa spet glupi? Ja sej bogi italijani sploh ne vedo več kaj bi naredili, če imajo pa tako zahtevne "stranke".
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Shed, mene v julki moti start/stop. Ne da se mi ga pa vsakič ugašat. Torej varovalko ven ali pa QV.
:mrgreen:

Sport knof pri M bavarcih dandanes pomeni marsikaj. Naštimaš od odzivnosti menjalnika do podvozja, do nastavitev naprednega TCja...volan pri julki je premehek ne glede na pozicijo DNA.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
AR-147
Alfa Junior
Alfa Junior

bass: Si morda vozil 147? Kako bi primerjal Giulietto z 147?

Hvala.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

bass napisal/-a: Sport knof pri M bavarcih dandanes pomeni marsikaj. Naštimaš od odzivnosti menjalnika do podvozja, do nastavitev naprednega TCja....
se spomnem Clarksona, ki je testiral M5
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

AR-147 napisal/-a:bass: Si morda vozil 147? Kako bi primerjal Giulietto z 147?

Hvala.
Pomojem ti bo znal to najbolje Foggy povedat, glede na to da je vozil kar nekaj testnih in ima 147 in Giulietto doma...
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pero666 napisal/-a:
bass napisal/-a: Sport knof pri M bavarcih dandanes pomeni marsikaj. Naštimaš od odzivnosti menjalnika do podvozja, do nastavitev naprednega TCja....
M6 je bil. :mrgreen:
Pri avtu s 508hp je tudi "samo" 400hp ozr. "penzič varianta nastavitev" več kot dovolj. Pri julki A pač ni več human če jih ne šteješ vsaj 78...
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Včeraj sem tudi jaz za par minut sprobal novo Guiletto, prvi vtis je zelo negativen. Meni to sploh ni bilo to, sem pričakoval, da me bo nekaj potegnilo notri, tako kot me je ko sem se prvič usedel v alfo 156 fl, pa me je pogled na tiste velike številke in znake na armaturi in števcih ter tisti navigacijski zaslon popolnoma odbil. Spominja me na števce na zaslonu pri serijah Need for speed.

Motor je bil 1.4 multiair, oprema distinctive. Sedeži so se mi zdeli solidni, trši kot sem pričakoval, mi je pa volan previsoko. Da bi spravil volan v meni optimalen položaj bi si moral sedež čisto dvignit, kar pa mi ne odgovarja, da z glavo butam po stropu, sem se par minut igral s tem, pa ni bilo to to (sem drugače majhen, 173 cm).

Med N in A nisem opazil neke razlike, pri D pa mi je bil odličen volan, ostalo seveda nisem poizkusil tako, kot bi si želel. Pospeški se mi zdijo slabši kot pri moji čipirani 1.9 mjet, verjetno zaradi navora, ki mi trese cel avto ob pospeševanjem, pri Guiletti tega seveda ni bilo. :mrgreen:

Če potegnem črto, meni to ni to, v alfo 156 sem se takoj zaljubil, posebej v TI s svojo črno notranjostjo, tukaj pa tisti ogromni krogi nad prestavno ročico odbijejo. Baje je brez navigacije lepše narejeno, ampak v živo še nisem videl. O tehničnih lastnostih ne morem pametovat, ampak sem bil prav vesel ko sem se usedel nazaj v svojo, dizel gor ali dol.

Zunanji izgled mi je še vedno top, škoda ker ni večja prednja maska, da ne pozabim, kratka prestavna ročica mi je super, multifunkcijske tipke na volanu so meni osebno malo previsoko, pa ja, ko sem hotel dolge prižgati sem vedno še žmigavce zraven prižgal. Za kaj več bom pa rabil imeti avto par ur.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

bass napisal/-a:
pero666 napisal/-a:
M6 je bil. :mrgreen:
Pri avtu s 508hp je tudi "samo" 400hp ozr. "penzič varianta nastavitev" več kot dovolj. Pri julki A pač ni več human če jih ne šteješ vsaj 78...
tole sem mislil :)
http://www.youtube.com/watch?v=gRwR1WH0rR8
sicer pa da ne bo zamere, M5 je zakon makina, sam vse te nastavitve so pa res... pri vseh avtih. Delam v IT, pa mi gre vseeno tole pocasi na zivce, kaj vse tlacijo not.
Uporabniški avatar
JC29
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Peugeot 308 SW GT / 2.0 BlueHDi / 180 KM / EAT 6

dzuko napisal/-a: mi je pa volan previsoko. Da bi spravil volan v meni optimalen položaj bi si moral sedež čisto dvignit, kar pa mi ne odgovarja, da z glavo butam po stropu, sem se par minut igral s tem, pa ni bilo to to (sem drugače majhen, 173 cm).
A da bi se volan premaknil pa ne? Že pri 147 (in večini avtomobilov) se volan nastavlja v vse mogoče strani (skrajne točke so res "skrajne"), tako da dvomim da pri Giulietti ni te opcije.
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Ej nisem pomislil na to, a volan se premika? Jaz sem optimalno nastavitev iskal s povštrčkom pod ritjo. #-o :mrgreen:
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

MODEL =D> :lol:
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

http://izklop.com/link_enc.php?id=67937

Ne vem če je bilo že videno, zato vseeno dodajam...
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

Pa ta avto mi je vendo bolj všeč!

Da mam pa tako, pa... znorim čist! :mrgreen:
Slika

BTW; se kaj govori o vstopu Giuliette v WTCC v novi sezoni? Počasi je že cajt, da gre kaj not.
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
blazo
Alfa Member
Alfa Member

vrjamm, je nepremicnina :lol:
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@4momo, kakšni so zdaj vtisi po prvih nekaj sto kilometrih?
Odgovori
  • Informacija