Giulietta: komentarji in splošna debata

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Prometej
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0

Sem vozil 156 FL 2.4, nedavno pa 118da, in v udobju ni primerjave. Pričakoval trdega švaba, dobil pa avto, ki ga je bilo tako veselje vozit, da se mi nariše nasmešek, ko se ga spomnim. :P
Indeed.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Razlika v udobju med mojo 156 sport pack in Julko je kot noč in dan, zato verjamem, da je bolj udobna od BMW 1.
Uporabniški avatar
Prometej
Alfa Member
Alfa Member

Bi res moral sprobat julko, preden zinem kaj, kar bi pozneje lahko obžaloval. :D
Indeed.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja no, itak da bo (novejši) BMW 1 imel podvozje bolj na nivoju kot (stara) 156-ka. Je pa LaserJaMM lepo povedal kaka je razlika med 159-ko in BMW 3-jko E90 v prid 159-ke, kar se udobja tiče (za lego itak vemo kateri je boljši) - in ta dva avta sta na trg prišla isto leto, tako da je primerjava precej bolj na mestu.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist
Kraj: štajerska

Prometej : nisi vozil Julko in potem primerjaš #-o ](*,)

Nisem rekel da je Julka najboljša ..... je pa bila zame najbolj ugodna v razmerju cena-dobljeno. zato jo imam. BMW1 sploh 118d je zelo dober, mogoče za nekoga malo pretesen. (dosti ožji itd od Julke.... tako se meni zdi brez metra) ampak sem manjše rasti in to ni bilo pomembno. Se pa BMW1 pelje zelo dobro, gokard stil. Me zanima kako se bi obnesel v snegu ?
Julko sem pač kupil ker je bila CENEJŠA z več opreme, da o obliki ne govorim. Kvaliteto pa bo pokazal čas a ne ??
Vozil sem pa res vse (razen omenjenih) in kupoval v rangu okoli 21-22k€
Zahteval sem pa xenon, parksenzorje zadaj, zložljiva ogledala, avt.klimo in prišel med alfiste - prvič !!

Če bi zmešal bi imel mašino Subaru 2.0D in pogon, kvaliteto izdelave Audi, zvok od kakšnega boxerja bencinca, obliko od alfe (Julke), praktičnost Škode yeti ...... pa takšnega še ne delajo....
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

4momo napisal/-a:Me zanima kako se bi obnesel v snegu ?
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Prometej
Alfa Member
Alfa Member

4momo napisal/-a:Prometej : nisi vozil Julko in potem primerjaš #-o ](*,)

Nisem rekel da je Julka najboljša ..... je pa bila zame najbolj ugodna v razmerju cena-dobljeno. zato jo imam. BMW1 sploh 118d je zelo dober, mogoče za nekoga malo pretesen. (dosti ožji itd od Julke.... tako se meni zdi brez metra) ampak sem manjše rasti in to ni bilo pomembno. Se pa BMW1 pelje zelo dobro, gokard stil. Me zanima kako se bi obnesel v snegu ?
Julko sem pač kupil ker je bila CENEJŠA z več opreme, da o obliki ne govorim. Kvaliteto pa bo pokazal čas a ne ??
Vozil sem pa res vse (razen omenjenih) in kupoval v rangu okoli 21-22k€
Zahteval sem pa xenon, parksenzorje zadaj, zložljiva ogledala, avt.klimo in prišel med alfiste - prvič !!

Če bi zmešal bi imel mašino Subaru 2.0D in pogon, kvaliteto izdelave Audi, zvok od kakšnega boxerja bencinca, obliko od alfe (Julke), praktičnost Škode yeti ...... pa takšnega še ne delajo....
Odzval sem se samo na tisto opazko, da je enka trda. Ker ni. Je pa dejstvo - za denar, ki ga zahtevajo, je avto pač premajhen in čim dodaš kaj dodatne opreme, si takoj na 30k. Pri taki opremi, ki si jo ti naštepal, pa sploh. Kar pa se mer tiče - ne vem, ne vem. Meni se je, recimo, vedno zdel, da je to majhen avto, pa je po merah tam tam z meganom, ima pa približno isto medosno kot najin karavan (8 cm manj), torej je verjetno tam tam s kombilimuzino.
Indeed.
Uporabniški avatar
4momo
Alfist
Alfist
Kraj: štajerska

Giulietta ni neki prostorski čudež. Ampak meni zadostuje. Se mi zdi pa široka 180cm, sploh ko je parkirana v skupnih garažah (V bloku) zraven mazde 3 (star model) in Accenta. Če pa sedi spredaj velik 190+cm in zadaj še eden se gužvajo :mrgreen:
Jaz sem kratek :wink: in dobro sedim ..... za druge mi je vseeno .... jaz vozim ....... jeb...e..mti ... kdaj bo SONCE (letne gume!)

Garaže so delali, ko so vsi vozili Yugo in Fičo #-o
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

carlo napisal/-a:Obstajata dve verziji, ta ...

http://www.youtube.com/watch?v=eiLxfSH8Oe8

... in pa bolj družinska (z dvemi otroci zadaj).

8)
... pa sem jo našel
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

Kako lepo videt v Novi Gorici 10 parkiran julk eno za drugo (na koncu so Puntoti :) ). Vmes pa ena poslastica, z imenom đuli QV 1750 TB, bele barve, črna sončna streha, temna "vetrnica" platišča. Vse so za Srbski trg.

http://www.shrani.si/f/3I/LA/h609IYN/20 ... 412444.jpg
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

carlo napisal/-a:
carlo napisal/-a:Obstajata dve verziji, ta ...

http://www.youtube.com/watch?v=eiLxfSH8Oe8

... in pa bolj družinska (z dvemi otroci zadaj).

8)
... pa sem jo našel
avto mi je všeč, ženska pa tak te...malo je že stara.. hehe
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-kakšen saund je v giulietti distinctive,podoben kot v 147,ali boljši :?:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Slabši ne more bit :lol:
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

kakšen saund je v giulietti distinctive,podoben kot v 147,ali boljši
V primerjavi s stock 156 FL SW je prva liga.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

TribesMan napisal/-a:Slabši ne more bit :lol:
-no,no,za kakšnega audiomanijaka nič ni dovolj dobro,za normalno uporabo je čist OK,mogoče za odtenek slabše kot v VAG vozilih (passat,touran,superb),ki sem jih bil prisiljen vozit službeno
Odgovori
  • Informacija