Ali kdo pozna ta avto - 7

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Sam ne Selespeed. To je dobesedno kr neki.
Slika
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

sej to mi ga mori, sam nisem še vozil tako da ne morm rečt.. po mnenju drugih oz. prebranem res nek biser ni ta avtomatik....
Slika
B|ind
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Novo mesto

Ah daj no.. 2006 letnik, 82000km pa 6900€ ? :lol:

edit: Kupuješ GT ? Obvezno bencinar ?
Juzh
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Železniki

No, sem šel vseeno pogledat avto in moram rečt, da je res v brezhibnem stanju. Med vožnjo ne duha ne sluha o kakšnem cviljenju, škripanju ali čem podobnem. Avto je res zgledu v redu. Tip je se tudi strinjal, da greva na tehnični pregled. Sicer se je takoj vidlo, da nima pojma o tem določenem avtu, saj ni niti vedu kje se pogleda povprecna poraba in podobne stvari.
Je pa res zanimiv tale selespeed menjalnik. Downshift je skoraj neopazen, medtem, ko pri upshiftu rahlo zagunca cel avto kadar prestaviš na več kot 2200 obratih. Sem v dvomih.
Tevž156
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sevnica/Trebnje/Ljubljana

Moje mnenje je da daš menjalnik pregledat. Mogoče je samo potrebno zamenjat olje. A ima avto kakšno servisno zgodovino iz katere bi bilo razvidno kdaj je bil nazadnje menjan?
To je sicer samo enden od faktorjev za dobro delojuč avtomat.
Ampak če avto zatrese, jaz bi iskal nekaj drugega, mogoče z ročnim menjalnikom, ki je bolj bulletprof.
Sicer ne poznam ne avta ne menjalnika, tako da svetujem kakega majstra za avtomatike. Osebno bi vprašal @vwdrajver iz BMW foruma, mislim da ga ni na alfa forumu, ki se res spozna na avtomate. Je pa iz Novega Mesta, mogoče bo lahko osebno pregledal.
Upam da se bo boš našel dober avto!
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tevž156 napisal/-a:Moje mnenje je da daš menjalnik pregledat. Mogoče je samo potrebno zamenjat olje. A ima avto kakšno servisno zgodovino iz katere bi bilo razvidno kdaj je bil nazadnje menjan?
Ampak če avto zatrese, jaz bi iskal nekaj drugega, mogoče z ročnim menjalnikom, ki je bolj bulletprof.
Sicer ne poznam ne avta ne menjalnika, tako da svetujem kakega majstra za avtomatike. Osebno bi vprašal @vwdrajver iz BMW foruma, mislim da ga ni na alfa forumu, ki se res spozna na avtomate. Je pa iz Novega Mesta, mogoče bo lahko osebno pregledal.
A ti sploh veš kaj pišeš?
Selespeed ni klasičen avtomatik, temveč robotiziran ročni menjalnik.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Važno da vwdrajver ve vse :lol:
lovec03
Alfa Junior
Alfa Junior

Oziroma prodajalca LUPO in Maribora.

So zanesljivi? Ima kdo kakšne izkušnje?
lovec03
Alfa Junior
Alfa Junior

Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

sem bil pri njem, in mislim da je prodajalec fer, pove kje so napake na avtu, tako da ne rabiš sam kaj preveč iskat. sem šel gledat modro 1.9 in mi je naštel točno to kar sem sam opazil da ni vredu, kasneje pa mi ponudil tole ampak 2.4 me žal ni zanimala..
Slika
Uporabniški avatar
Yagi-san
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ex- Alfa Romeo GT 3.2 V6 Matte Black

El Barto napisal/-a:V6 veliki servis mora bit pa že nekaj posebnega za 1,5 k€, tudi na uradnem se mi zdi cena nekoliko visoka.

.
Ti lahko povem, da ni nič posebnega. Sem delal veliki servis preventivno pri 88.000 km in je bila cena za original robo z popustom in delo narejeno pri "popoldancu" in je bilo 1300€ ! Na AT bi dal pa nekje 1800-1900€ po njihovih besedah !

P.S. pa "žival" je še majhen znesek omenil glede stroška, je višji od 500€

Yagi-San
Tevž156
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sevnica/Trebnje/Ljubljana

Alfa sport napisal/-a:
Tevž156 napisal/-a:Moje mnenje je da daš menjalnik pregledat. Mogoče je samo potrebno zamenjat olje. A ima avto kakšno servisno zgodovino iz katere bi bilo razvidno kdaj je bil nazadnje menjan?
A ti sploh veš kaj pišeš?
Selespeed ni klasičen avtomatik, temveč robotiziran ročni menjalnik.
sarkazem ON:
Sam res. Sploh ne vem zakaj sem napisal, da NI robotiziran ročni menjalnik. Ti se pa res nikol ne pokvarijo. :roll:
Verjetno samo nekdo v prtlažniku strese cel avto, ko menjalnik prestavi nad 2200 obrati.
Sarkazem OFF
alfa_samec napisal/-a:Važno da vwdrajver ve vse :lol:
Ne vsega. Ve pa veliko o avtomatskih menjalnikih, vsaj po mojih izkušnjah. Za njega vem pa ker sem se sam igral z mislijo da bi kupil avtomatika in sem prebral veliko tem na različnih forumih.
Če imaš drugačne izkušnje, prosim povej.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

se enkrat: selespeed NI AVTOMATSKI, ampak robotiziran. In ponavadi majstri za avtomatike niso nujno tudi eksperti za robotizirane.
So pa selespeed enostavni za vzdrzevanje, potrebujejo le kalibracijo. Za cukanje bo pa bolj verjetno potrebno kake nosilce menjat...
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tevž Selespeed nima nobene veze s klasičnimi avt. menjalniki, zato tale tvoj predlog s vwdrajverjem pač ni bil primeren.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Tako je. Selespeed ni avtomatski menjalnik in zato sem napisal, da nima pojma, če že tega ne loči tale vaš znalec vwdrajver. Le česa še ne ve? hm...
Zaklenjeno
  • Informacija