Nakup Alfe 166 da ali ne?

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
avion
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni,
Počasi prihaja čas, da zamenjam svojo Alfo 156. Na vsakem servisu v zadnjih dveh letih sem si rekel, da Alfe ne bom nikoli več imel, vendar pa se trenutno počutim kot pes....("bolj kot ga brcaš, še vedno se bo vračal k tebi").
Nekako sem se malo ogrel za avto Alfo 166 ki je na spodnjem naslovu. Kaj mislite o tem avtu? Ali je z avtom takega tipa veliko zafrkancij? Potrebujem zanesljiv avto, ki ga bom vozil in se ne vsakotedensko ukvarjal z njim.
Je poraba takega avtomobila realno višja od 7 litrov? Če se ne motim imajo alfe tega letnika že FL, ta je pa še stara oblika.
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid= ... y=CO_aqZgH
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Pozdravljen.

Avta ni več med oglasi, samo za info. Drugače pa postavitakšna vprašanja v temi: "Ali kdo pozna ta avto".

lp
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No, tisti avto mi je jako sumljiv.. kilometri zihr niso realni..

imam 166tko in je tako kot vsaka alfa: muhasta za znoret, na servisu bos dal vec denarja kot pa za 156tko..

Tole ki jo gledas ima se star motor in je tudi poraba precej visja kot 7 litrov..

Ce ze gledas, glej vsaj faceliftano za zacetek in 170konjsko masino.

Drugace pa, kot sem rekel: pripravi se na neke stroske, ki bodo zihr visji kot pri 156..
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

No jz mam tak avto, sicer s 140 konji pa poraba tud pod razno ni nad 7 litrov. Jaz jo ne šparam pa se s 6,5litra vozm, če šparam gre kamot pod 6. Drgač pa razen podvozja ki stane celo premoženje ostalo ni problematično. Seveda se najde kaka malenkost, načeloma pa je avto precej dober. Dobit dobro je pa bolj mission impossible,....
129ps
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfe
Kraj: notranjska

žival napisal/-a:No jz mam tak avto, sicer s 140 konji pa poraba tud pod razno ni nad 7 litrov. Jaz jo ne šparam pa se s 6,5litra vozm, če šparam gre kamot pod 6. Drgač pa razen podvozja ki stane celo premoženje ostalo ni problematično. Seveda se najde kaka malenkost, načeloma pa je avto precej dober. Dobit dobro je pa bolj mission impossible,....
Tako je.Sam imam FL 166-ko z 150 km motorjem pa imam imam enako porabo kot jo je navedel žival :wink:

min 5.83
max 6.9 litra
avion
Alfa Member
Alfa Member

Hey,
Sem včeraj govoril s prodajalcem.
Avto se še vedno prodaja. Ni sicerpovsem prvi lastnik. Bil naj bi testen avto, po treh mesecih ga je on kupil in ga od takrat ima on. Porabil naj bi mu od 6,5 navzdol. Kao je ravno imel servis za 1,8k€. Ma ne vem, sej sliši se ok....sam kaj pa vem...za servise mi je toliko kot sem dal za 156 butasto...ker sem dal res velik. Ok mogoče sem imel smolo, vendar nekako ravno zaradi tega menjam...
Kaj pa glede motorjev...ne razumem popolnoma....a ni ta star motor 140 konjski. Ta je 150 konjski...torej naj bi bil novejši. Ni temu tako?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

To za servis bi jaz verjel samo in izključno takrat, če mi pokaže original račun. Malo neumno je it delat servis za 2 jurja in potem avto prodajat...saj si ga polovico menjal. Vsaj meni.

Servisi pa so razredu, v katerega avto spada, pač primerni. So ti že povedali, da so dragi deli podvozja, ostalo je isto. Urna postavka pa tudi nanese kar nekaj cvenka (če je ura 30 ali 50 € je velika razlika). Če nisi pripravljen dat premium cen delov in servisa ne kupiš avto. Simple as that.

2.4 JTD je pa bil 150 konjski. Nov motor JTDm ima 200 konjev (175 km odvisno od trga), 1.9 pa 150.
fiatseba
Alfist
Alfist
Kraj: ljubljana

moje mnenje je da raje pozabi na nakup alfe 166, ker jo imam tudi sam se mi zdi da imam pravico dati mnenje. In ja podvozje je en velik minus, beri bankrot, zalo pogosto gredo k vragu roke, ne vem avto je res drag za vzdrževanje. Jaz si jo lastim od septembra 09 in sem menjal že 7 rok, končnik, volansko letev, alternator, pečko (akumulator, bremze, in jermene, jermenice itd pač ne štejem notri). Jaz ziher ne kupim več, sem prešaltal iz fiata na alfo pa no go, eno je financirat tak avto, drugo je pa še potem brez njega bit, ker je na servisu, prevelik finančni vložek. Kar se vožnje tiče in udobja nimam kaj rečt, bomba od avta, vse drugo pa polom. Verjetno sem lastnik take alfe, ki je že največ vložil vanjo, pa je bila ob nakupu brezhibna, samo zajle za ročno so bile hin, pol se je pa začelo brez konca...
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

fiatseba napisal/-a:moje mnenje je da raje pozabi na nakup alfe 166, ker jo imam tudi sam se mi zdi da imam pravico dati mnenje. In ja podvozje je en velik minus, beri bankrot, zalo pogosto gredo k vragu roke, ne vem avto je res drag za vzdrževanje. Jaz si jo lastim od septembra 09 in sem menjal že 7 rok, končnik, volansko letev, alternator, pečko (akumulator, bremze, in jermene, jermenice itd pač ne štejem notri). Jaz ziher ne kupim več, sem prešaltal iz fiata na alfo pa no go, eno je financirat tak avto, drugo je pa še potem brez njega bit, ker je na servisu, prevelik finančni vložek. Kar se vožnje tiče in udobja nimam kaj rečt, bomba od avta, vse drugo pa polom. Verjetno sem lastnik take alfe, ki je že največ vložil vanjo, pa je bila ob nakupu brezhibna, samo zajle za ročno so bile hin, pol se je pa začelo brez konca...
Zlo podobno je bilo pri moji, razn rok jaz še nisem menjal, ostalo pa isto + še kaj zraven.

Se strinjam, vožnja je skor bolš k sex :mrgreen: Sam zanesljivost pa stroški ji pa niso vrlina. Jaz sem potem obupal, ker je bila več v delavnici kot na cesti...

Tako da avtorju teme - če te skrbijo stroški, ostani na 156ki.
Če je ravno, ni zabavno.
fiatseba
Alfist
Alfist

na žalost je tko, da me je fiat manj koštal, pomeni manj na servisu, pustimo cene delov, ki so pri alfah itak precenjeni, je reku kolega za mareo ležaj 50€, za 156 130€, HALO? Js tut že razmišljam počasi o nakupu drugega avta, v najslabšem primeru bo stilo
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Sem že 100x napisal, pa bom še enkrat:
alfa je enako kot manekenka, za videt super, za vozit/seksat odlična, vsi so ti jo po malo fouš, ampak vzdrževanje takega avta/ženske je pa velik zalogaj.

Če ti ni problem dati tud do 3 ali 4 tisočake letno na avto, potem pusti 166 pri miru - če jo hočeš imeti seveda v brezhibnem stanju. Jaz jo imam od 2008, pa je vedno nekaj. Imam pa ravno 150 JTD, vendar FL.
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
avion
Alfa Member
Alfa Member

Fantje hvala za odgovore. Mislim, da so bili vaši dost zgovorni, da pozabim na 166...do nadaljnjega bom še užival v 156...počasi pa bom vseeno nabavil kaj bolj racionalnega.
lp,
Uporabniški avatar
swifty
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: ALFA 166 2.4 JTD 110 KW
Kraj: Cerklje na Gorenjskem
Kontakt:

Slika

How low can you (with 150hp) go :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

7 rok? Halo pa kaj delate ? :D
fiatseba
Alfist
Alfist

zamenju sem v bistvu 6 rok od katerih so bile 3 za reklamacijo če smo natančni, to potem pride dejansko 9 rok hehe, nima veze preveč živcev
pa jaz nisem dirkač sem kar zgleden voznik
Odgovori
  • Informacija