Obnova Lancie Delte Integrale...

Vse o oldtimerjih, izkušnje, obnova,...
Odgovori
fiatseba
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

a si bil ti ene 2 dni nazaj pr rafkotu ane, sm vidu alfo pa nism vedu da si ti, sm se pol spomnu, sva glih z Lukatom mojo gajbo šraufala, te drugič pozdravim magar :)
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja verjetno sem to bil jaz ja. Sej sem približno vsak tadrugi dan tam.

Danes sem začel sestavljat glavo. Po preverjanju stanja z odmičnimi gredmi smo ugotovili, da je tista "štenga" normalna. Tko da se posipam s pepelom glede zaganjanja panike :roll:

Ma kdo kakšne ploščice viška? Par tukaj jih je čisto neuporabnih. Še dobro da jih je baje možno obrnit in ponucat iz obeh strani.
Slika

Evo takole izgleda sestavljeno za merjenje lufta.
Slika

Jutri si izračunam debeline ploščic, danes se mi ne da več razmišljat :)
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Danes sem uspel na ta lep topel dan kanibalizirat ostanke svojega starega 16V motorja. Nekatere so ostale, ker se mi je mudilo nekatere pa nisem vedel da rabim...

Slika

Seznam stvari, ki sem jih potreboval:
-nosilec motorja z filtrom za olje (8V in 16V sta ista, na mojem 8V motorju pa je bil nosilec od 4wd)
-alternator
-jermenica servo pumpe (ona, ki jo že imam je nekaj poškodovana)
-2 nosilca motorja
-nosilec alternatorja,
-en kup vijakov in manjših drobnarij
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Med tem, ko čakam na kose, ki so šli na cinkanje in barvanje sem se vrgel v portanje glave. Res si nisem mogel pomagat...

Ker portanja nisem najbolj vešč sem malo prebral po netu o tem nabavil dreml z gibljivim vretenom in se podal v neznano. Odločil sem se, da se držim osnovnih smernic, ki so da NE spreminjaj oblike kanala probaj ne poškodovat okolice in sebe in odpravljaj nepravilnosti v odlitku.

Tole so moji glavni cilji:

#1 rob na obeh straneh kanala, ki je ostanek procesa odlivanja

Slika

#2 cca. 1 mm roba kjer se srečata kanal in sedež ventila

Slika

#3 po 4 urah drajsanja sem odpravil vse napake na sesalnih kanalih

Slika

Sledi še ponovitev postopka na izpušni strani in potem še brušenje na fino in "deshrouding" izgorevalne komore. Stay tuned for more updates...
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Danes sem nadaljeval z obdelavo glave.

Glavni del današnjega dela je bil izboljšava izgorevalne komore. Torej izboljšava pretoka plina... U glavnem je problem v okolici sesalnega ventila, ki je postavljen med dve steni.

Nekako po občutku vse skupaj in povzemanje po slikah "expertov". Trik je v tem, da če pobereš preveč materiala se lahko kompresija pretirano zniža, če pobereš premalo nisi pa nič naredil :)

Slika

Začel sem še odpravljati nepravilnosti na izpušnih kanalih. Ampak mi ni uspelo dokončat...
Slika
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

Izpušne boš najbrž spoliru, kaj pa sesalne?
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Dremel je zakon 8)
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Več ali manj nisem mislil nič kej polirat, zbrusit na fino in to je to. Večinoma kolikor spremljam tuje forume so vsi tunerji opustili poliranje, ker nima smisla. To je bilo bolj popularno pred 10 leti :)

Vse mislim pa res lepo zbrusit, da bo gladko.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Polirati ali ne, je dvorezno.

Če je površina hrapava, pride do samega vrtinčenja zraka že na vhodu, kar je dobro za bolše mešanje s samim bencinom. Tudi pride do boljšega in popolnejšega izgorevanja. Slaba stran pa je, da zaradi hrapavosti in posledično trenja ob stenah, pride manj zraka v valj, kot bi ga sicer.

Pri poliranih zadevah pa ima zrak na poti manj odpora, vendar se slabše zmeša z gorivom. Potem tudi nepopolnejše izgorevanje.

Drugač' pa ZAKON!!!, ti smo nadaljuj s takim delom... =D> =D> =D>
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Damijan napisal/-a:Polirati ali ne, je dvorezno.

Če je površina hrapava, pride do samega vrtinčenja zraka že na vhodu, kar je dobro za bolše mešanje s samim bencinom. Tudi pride do boljšega in popolnejšega izgorevanja. Slaba stran pa je, da zaradi hrapavosti in posledično trenja ob stenah, pride manj zraka v valj, kot bi ga sicer.

Pri poliranih zadevah pa ima zrak na poti manj odpora, vendar se slabše zmeša z gorivom. Potem tudi nepopolnejše izgorevanje.

Drugač' pa ZAKON!!!, ti smo nadaljuj s takim delom... =D> =D> =D>
kaj pa polirano v polža? tko kot imajo puške zavito cev :D
veliko zraka pa mal ga prevrtinčiš :D
saj vem, fantaziram 8)
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

kosir1234 napisal/-a:kaj pa polirano v polža? tko kot imajo puške zavito cev :D
veliko zraka pa mal ga prevrtinčiš :D
saj vem, fantaziram 8)
http://www.allpar.com/fix/holler/head-porting2.html

he he amerikanci so tudi na to že prišli!!!

Iskreno povedano je to ena največjih kozlarij kar sem jih v življenju videl. Seveda jo je izvajal "tuner" brez flowbencha :)
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Evo še tole si poglej :D
http://www.jeremiahsviolins.com/grooves.htm
Nekje sem celo prebral da obljubljajo +20% moči (naprej nisem bral ker sem se valjal po tleh od smeha) :lol: :lol:
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

He he to sem že videl ja to ma že ime ta bedarija sigh grooves! Pomoje največ dobiš, če si ene tri narediš na čelo :)

No jaz sem danes dokončal sesalno stran!

1. Gasket matching:

Slika

Ko sem lepo popravil kanale, da so se ujemali z vhodom v kanal sem še zbrusil vse skupaj. Zaenkrat je končano z brusnim papirjem gradacije 80. Prehod na sredini slike je ker je del kanala brušen iz ene in del iz druge strani.

Slika

Tako izgleda pa iz strani ventila:

Slika

Mogoče bom šel še enkrat čez z malo bolj finim širglom, kaj več pa ne mislim glancat. Bom pa še "ošilil" vodila ventilov. Nekateri jih sicer kar odbijejo, da ne gledajo v kanal ampak je pomoje to malo preveč rizkantno.
skoda lover
Alfa Freak
Alfa Freak

Zadnja dva dneva dodelujem stvai okoli motorja.

Zmontirane so nekatere jermenice, razni nosilčki.... pač zamudne drobnarije, ki jih je treba dokončat.

Sem pa imel danes tudi nekaj sreče, ker sem se po čistem naključju potem, ko sem že zmontiral štarter dobil idejo, da bi ga bilo morda pametno preizkusit. In še sreča, da sem bil tako picajzlat, ker sem avtomat štarterja narobe sestavil skupaj in je bil konstantno aktiviran :)

Še sreča, da sem ga preizkusil drugače bi bilo res humorno, ko bi nanj priklopil žice in bi on začel divje verglat :lol: fresh pantys time :lol:

Takole sedaj izgleda spodnji konec.
Slika
Lencdo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

pogresamo napredek:=)
loud pipe saved lives
Odgovori
  • Informacija