Nakup rabljene: AR 159 ali Brera

Vodniki o nakupu in vzdrževanju

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Egr je dokaj pogosta napaka, se zapaca zaradi saj,pride pa cca 150 eur.

Se mi zdi da si se malo zaletel,pojdi pogledat še kako drugo brero da malo primerjaš avtomobila. Tudi na ceni moraš še naredit kaj, glede na to da se brere ne prodajajo najbolje...
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Macau, SAR China

Kdo je rekel da se Brere ne prodajajo, samo motorizacija mora bit prava he he

LP
Dejan.P
Alfa Junior
Alfa Junior

Najprej pozdravljeni...

Odločam se za nakup "novega" vozila in že od nekdaj mi je bila všeč AR 159. Ker pa o teh avtomobilih vem bore malo, me zanima, na kaj moram biti pozoren pri nakupu

npr.:
Kaj so glavni problemi tega modela?
Kateri motor je najzaneslivejši?
Kateri motor ponuja največ za svoj denar (poraba, poskočnost...)?
Bencinar ali diesel?
Uvoz?

Finančno nekak nisem omejen, vendar novega vozila s principa ne kupim, vseeno pa vozilo ne sme biti starejše od dveh let (recimo 2008 še gre skozi).

Vem da je vprašanje precej grobo zastavljeno, ampak kot rečeno bolj kot ne sem se šele začel informirati o teh lepoticah in mi vsak podatek pride prau

Edit: Hvala za prestavljeno temo v pravi topic... sem iskal, pa je nisem našel ... že čitam na veliko :wink: :D
AlyH
Alfa Junior
Alfa Junior

Lep pozdrav. Zanimam se za nakup zgoraj omenjenega vozila, zato bi prosil vse če mi lahko povedo iz izkušenj ali kako drugače na kaj naj bom pazljiv, kaj so "napake" teh avtov ter na kaj naj bom pripravljen.
Nekaj vidim v oglasih da eni pišejo da je menjana volanska letev, EGR ventil...kaj to je bolezen na teh motorjih?
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem vsem.
Lp,Aly
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

EGR ventil rad serje pri avtih ki se veliko vozijo po mestih ali delajo (pre)kratke relacije... sicer pa to napako komot doma odpraviš, če nimaš glih dveh levih rok. Se ga da spucat in potem dela BP naprej.

Letev pa je problem na avtih starejših od decembra 2006... Naprej naj bi bila zadeva odpravljena.

Pa če gledaš 2.4, vzami 210konjsko, ker je veliko boljši motor...
AlyH
Alfa Junior
Alfa Junior

Ne v bistvu gledam 1.9 150-ko, se pa vozim vsak dan 25km v službo v vsako smer, torej 50 skupaj, od tega cca.20 km AC tak da nisem med tistimi s mestno vožnjo. Sem pa nekaj bral o teh sesalnih kolektorjih in tistih loputicah ... je to tud od decembra 2006 kaj porihtano ali... :oops: ker me kar skrbi to, ko vidim te zneske menjave in to. Nimam pa 2 levih rok tak da če mi rečeš da se EGR da s čiščenjem rešit pol je to zame rešeno, mislim kupit 2007 letnik tak da tud volanska letev upam da je zame rešena, no sedaj me še samo ta sesalc skrbi, in to pošteno.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

To ti pa ne znam povedat iz glave kdaj so posodabljali...

So pa sigurno izdali popravljen del, ker so meli Opli isti problem na 1.9 CDTI in so kasneje rešili zadevo...
illiac4
Alfa Member
Alfa Member

Volanska letev je drugačna od nekje junija 2007. Se pa splača pogledati, ko kupuješ avto, če je že nov design.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

pa regeneracija filtra bo potrebna, pri avtu, ki dela kratke relacije
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
AlyH
Alfa Junior
Alfa Junior

illiac4 napisal/-a:Volanska letev je drugačna od nekje junija 2007. Se pa splača pogledati, ko kupuješ avto, če je že nov design.
Morem mal naštudirati jaz te Alfe, sploh nisem opazil da je kje kak nov design oz. facelift kot temu radi rečejo :oops:
Crazy Alfista napisal/-a:pa regeneracija filtra bo potrebna, pri avtu, ki dela kratke relacije
In to se nardi ... kako? So s tem povezani kakšni veliki stroški ali...

Hvala
Redox
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Koper

illiac4 napisal/-a:Volanska letev je drugačna od nekje junija 2007. Se pa splača pogledati, ko kupuješ avto, če je že nov design.
torej če ima tisti novejši volan ko ima perforirano usnje je to facelift
in ima rešene težave z letvijo? kaj pa je še blo spremenjenega na videzu?
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Zunanjost 159-ke je od začetka nespremenjena.
Rahle korekcije so le v notranjosti in pri opremi.

Lp
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Denis 159
Alfist
Alfist
Kraj: Sevnica

Za regeneracijo lahko poskrbiš sam, tako, da se zapelješ na avtocesto. Ko se filter ogreje do določene temp. in če je dosti zabasan se regenerira. Meni se začne regeneracija že po prevoženih 12 do 13 km na avtocesti.
matjazx
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ptuj

Ima kdo kake info glede 159 SW 1.9jtdM 88PS/120KM ..letnik 2008 ..prevoženo cca 90.000km..posodobitve..morebitne težave..

BILO KAKŠNE INFO ZELO VESEL ..... hvala !!!
sylver23
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Medvode, Izola

Zdravo,

v kratkem (mesece dni) nameravam kupit alfico, verjetno bom vzel model 159, letnik nekje 2007, mašina 1.9 JTD z 120km (88kw).

Glede na to, da jih ima večina, ki se prodaja, okoli 115.000 km me zanima naslednje: kakšna je kej življenska doba takih motorjev in pa kakšni so kej stroški vzdrževanja takega avtomobila naprej?

Slišal sem že marsikaj in sem zaradi tega zelo zmeden. Od tega, da so to najslabši motorji, ki jih je človek lako kdar koli naredil, do tega, da so ti motorji narejeni tako, da delajo tudi do pol miljona kilometrov brez večjih posebnosti (seveda, če redno servisiraš avtomobil).

Kar se tiče servisev - sam se ZELO "občutljiv" na te zadeve in VEDNO delam redne servise (nekako se ne počutim varnega, če nisem naredil osnovnega servisa za avto, ki ga imam, pa čeprav je ta strah odveč). Aja in na koliko KM se pri takih motorjih dela servis? Recimo sedaj imam Seat Leon 2.0 TDI 140 km in moram delat servis na vsakih 15.000 km. Velik servis se pri mojmu trenutnemu avtu naredi pri 120.000 km. kdaj pa pri alfah?

Dobil sem tudi info, da je servisiranje VW ceneje kot Alfe/Fiat/Renault/Citroen/Toyota... je to res ali je to relativno?

Za vse info se zahvaljujem.

P.S. prosim, ne mi pisat takih reči kot so recimo te, da so Alfe kraljice odstavnih pasov ker mi to nič ne pomaga pi nakupu. Sam osebno menim, da moraš vsak avto posebej preizkusit nekaj mesecev, da vidiš kvaliteto itd... (poznam kolega, ki je kupil nov avtek in so se težave začele že pri 4. mesecu vožnje, na koncu ga je prodal in zaradi tega še nisem mnenja, da je ta znamka avtomobila za nič...).

Še en krat hvala Very Happy Very Happy
Odgovori
  • Informacija