alfa_samec napisal/-a:Ker pri tvojih kilometrih radi zaribajo
ne me strašit ja upam da bojo usaj zdržali še nekaj časa da naberem denar za glavni servis... pa da jih takrat menjam. Koliko je pa približno cena ležajev?
krigla napisal/-a:ne tega pa še nisem. Zakaj? Danes sem zamenjal olje in vse filtre
olje?...katero? mene tudi čaka to pa me zanima kolikšen je strošek, če se lahko izzve
Selenia gold... odkar imam alfo dajem to notri tako da... je pa cena bila za 2l 15,60€ naročil sem preko neta na motornaolja.si al nekaj podobnega. dobil sem pa takoj naslednji dan. Filtri so bili pa usi skupaj 30€ malo manj. Menjal sem pa oljni filter, filter zraka, pa kabine rabiš pa 4,5l -5l olja
jah zdaj je itak že prepozno pa čez 10k km dam olje po priporočilu vas alfistov tako je če pač nisi v tem... ne veš vsega skozi življenje se učiš. Usaj pravijo tako
Karter je treba snet in ležaje, potem pa najt oznako na gredi, kašno toleranco ležajev rabiš (barvne oznake) za eventuelno zamenjavo.
Koliko pa je to dela ti pa ne vem povedat, ker kaj takakega še nisem počel na takem motorju. Jaz sem obnavljal prejšno verzijo 2.0TS, ki sem ga imel v delih po garaži. Sama menjava šalčk je pa itak enostavna, da bolj ne more bit.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage